Jubilarna deseta godišnja izložba radova studenata FDU (Fakulteta digitalnih umetnosti), Univerziteta Metropolitan, u Beogradu, nastalih u prethodnoj školskoj godini, biće svečano otvorena 1. jula u 18 č, u Ustanovi kulture Parobrod, (ulica Kapetan Mišina 6a), a svi posetioci dobrodošli su do 30. jula.

DizajnUM10 3 DizajnUM10   posetite jubilarnu godišnju izložbu studenata Fakulteta digitalnih umetnosti

Godinama unazad, studenti Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan uspevaju da održe pažnju, iznenade, zadovolje, ispune i opravdaju očekivanja svoje publike izuzetno kvalitetnim i pažljivo odabranim radovima sa svih studijskih programa. Na izložbi će biti predstavljeni najbolji radovi studenata sa studijskih programa: Grafički dizajn, Dizajn interaktivnih medija Modni dizajn.

Parobrod, kao jedna od najznačajnijih referentnih tačaka savremene kulture u Beogradu, pravo je mesto da se prikažu radovi studenata, njihovo stvaralačko promišljanje, kao i da se dobije relevantan uvid u savremene umetničke koncepte navedenih smerova.

I ove godine, na Godišnjoj izložbi biće predstavljen širok spektar dizajnerskih dela, nastalih u postkovid vremenu koje stvaraocima omogućava komunikaciju u globalnom umetničkom svetu, bez granica. Posetioci će biti u mogućnosti da vide kako su naši studenti, spremni da odgovore izazovima savremenog dizajna i umetnosti, poštujući principe održivog dizajna, društvene odgovornosti i rodne ravnopravnosti, kroz tradicionalne likovne tehnike i raznolike discipline digitalnih umetnosti.

U radu sa profesorima Fakulteta digitalnih umetnosti, studenti su savladali brojne teorijske i stručno umetničke studijske programe i njihovi radovi svedoče o vizuelnim veštinama, ali i o novom alternativnom viđenju dizajna. Radovi koji će biti predstavljeni na izložbi su iz oblasti vizuelnog identiteta, ilustracije, fotografije, kaligrafije, tipografije, ambalaže, kao i publikacija, a, takođe, biće izložene interaktivne instalacije, animacije, 3D modeli, video-igre, kao i radovi u tradicionalnim likovnim tehnikama, crteži i slike.

Comments