Uvek je pravo vreme za gledanje Disney ostvarenja, a kišni dani koji su pred nama su savršeni za ušuškano popodne uz neki od zabavnih, animiranih filmova. Od Disney klasika do novijih live-action rimejkova, ovo su neki od poznatih crtanih filmova koji će biti dostupni na Netflixu samo još do kraja ove godine, pre nego što pređu na platformu Disney+. Ukoliko neke od ovih filmova još uvek niste pogledali, dogovorite vikend filmski maraton, odaberite svoj omiljeni film i provedite zabavno popodne uz TV ekran sa ostatkom porodice.

The Nutcracker and the Four Realms

Disney produkcija dala je novo ruho priči o Krcku Oraščiću. Kada se Klara nađe sa ključem koji joj je ostavila majka, upušta se u neverovatnu avanturu u kojoj otkriva četiri nova sveta i svoju snagu da promeni svet oko sebe. Film predstavlja kombinaciju baleta “Krcko Oraščić” i Hofmanove kratke priče o Krcku Oraščiću i kralju miševa.

Saving Mr. Banks

Walt Disney obećao je svojim ćerkama da će snimiti film zasnovan na njihovoj omiljenoj knjizi, Mary Poppins, i upušta se u proces pokušavanja da pribavi autorska prava koji će trajati čak 20 godina. Mrzovoljna autorka knjige, P. L. Travers tvrdoglavo se suprotstavlja filmskom magu, odbijajući da njeni junaci postanu deo holivudske mašinerije, a Walt biva primoran da odustane od svoje ideje. Ipak, kada se autorka nađe u nevolji i ostane bez novca, Travers ipak popušta.

Comments