U slučaju da niste ispratili najnovije vesti u vezi sa pevačicom Dojom Cat, sve što treba da znate je da najavila svoju novu liniju odeće koja uključuje različite proizvode od dukseva, majica i šešira, do donjeg veša i cegera. Međutim, znamo kakav internet može da bude kada su u pitanju novi trendovi i javne ličnosti, tako da su njeni fanovi uočili sličnosti sa američkim lancom kafea Dunkin’ Donuts. Da vam odmah kažemo, nije u pitanju kolaboracija između pevačice i kafea, ali nakon što je Doja nedavno pokrenula svoj najnoviji projekat, fanovi nisu mogli da ne primete sličnosti u fontu i bojama.

https://twitter.com/DojaCat/status/1560323097466523648?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1560323097466523648%7Ctwgr%5E4e9449f49862bb0072eb774dc4ba26acc3eaf48d%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Fquery%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2FDojaCat2Fstatus2F1560323097466523648widget%3DTweet

Pročitajte i ovo: Muzičarka Doja Cat lansirala je svoju liniju šminke za BH cosmetics

Naziv nove kolekcije je It’s Giving, a ime potiče od viralnog meme videa (koji je nastao na Instagram lajvu) u kome Doja govori: It was supposed to give… but it did not give what needed to be gave to the highest of giving… if that makes sense… Ako ste zbunjeni, ne brinite se, niste jedini…

Doja je svoju kolekciju predstavila putem Tvitera, i to 15-sekundnim videom i linkom do zvanične veb-stranice linije odeće. Umesto pregleda odeće, na videu su bile prikazane reči njenog viralnog Instagram lajva iz 2021. Sve to je bilo ispraćeno prepoznatljivom narandžastom pozadinom, gde je tekst bio u formi mehurića – koji dosta liči na zvanični izgled lanca kafea. Kolekcija, kao što smo rekli, sadrži najrazličitije odevne komade, a na njima se našla upravo njena izjava – It’s giving.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Doja Cat (@dojacat)

Iako se prepoznatljivi tip fonta nalazi samo na jednom od proizvoda u kolekciji, zajedno sa prepoznatljivom nijansom narandžaste boje, na veb stranici je fanovima ostavio samo jednu opciju – da kažu: It’s giving… Dunkin’ Donuts!, što nije iznenađujuće, jer su sličnosti zaista vidljive.

Jedan od autleta koji je ispratio ovu priču, Elite Daily, kontaktirao je Dunkin’ Donuts kako bi proverio da li oni imaju nekakve veze sa ovim događajem, a prema rečima lanca kafea, izgleda da je kompanija srećna što je uvek na umu svojih posetilaca i obožavalaca. Izjavili su da nisu povezani sa ovom kolekcijom, ali su srećni da vide da ih fanovi uvek imaju na umu, čak i kada je moda u pitanju.

Pročitajte i ovo: Demi Lovato je objavila novi album “Holy Fvck”, a jedna pesma je izazvala posebnu reakciju

Doja nije prokomentarisala ova dešavanja, ali je promenila svoje Tviter ime u “my fault lol”, mada nije bilo sasvim jasno zbog čega se ovo desilo, ali je nakon ovoga usledilo još jedno menjanje imena u “that rat can cook”. Iako je Elite Dailiy kontaktirao i sada zvaničnu kompaniju It’s giving, oni nisu dali nikakav odgovor povodom cele situacije.

Što se tiče onoga što su fanovi imali da kažu, na pravi Tviter način, memovi su počeli da se pojavljuju čim je tizer bio objavljen, pa su tako pisali kako je ovo najbolja Dunkin’ kolaboracija ikada (iako nije stvarna). Ipak, šalu na stranu, fanovi su se nadali da će u jednom trenutku u bliskoj budućnosti doći do prave kolaboracije između ove dve kompanije, kako bi mogli da kupuju dve stvari koje najviše vole – spojene u jednu.

Šta vi mislite o brendu koji je najavila Doja Cat? Mi jedva čekamo da vidimo šta će sve biti izbačeno u budućnosti, a ko zna, možda vidimo pojedine od ovih komada i na ulicama Beograda ili nekog drugog grada!

Naslovna fotografija: instagram.com/dojacat

Nenad Grubanoski

Comments