Ovih dana ceo svet je uzavreo od vesti da se pojavio dokumentarni film o čuvenoj muzičarki Britney Spears, uz čiju smo muziku odrasli i čiji smo javni slom ispratili, hteli mi to ili ne. Iza filma stoji poznati New York Times, a njegova gledanost munjevito raste iz dana u dan. Ovaj kontroverzni dokumentarni film govori o životu i karijeri Britney Spears – od njenog “dizanja u zvezde”, do njenog javnog sloma, kao i kasnijeg starateljstva njenog oca nad njenim celokupnim životom i finansijama. U svakom slučaju, više o ovom filmu pisaćemo u nastavku teksta, a ukoliko vas generalno interesuju dokumentarni filmovi o životima slavnih ličnosti – imamo još nekoliko sjajnih predloga za vas. U pitanju su dokumentarni filmovi o muzičkim i sportskim legendama, od kojih su neke i dalje aktivne, a neke već odavno ne – ali svakako, edukativni su i veoma zanimljivi, i daće vam neka saznanja o poznatima koja možda nisu u centru oka javnosti.

Framing Britney Spears

Ovaj novi dokumentarni film nastavlja da potresa javnost otkako je izašao. Poslednjih godina puno se govori o nepravdi koja je naneta Britney, koja je u veoma mladim godinama na silu gurnuta u svet šoubiznisa – i koja je morala da bude savršena “američka draga” tokom celog svog života, što je naravno nemoguće, iako je dugo delovalo kao da zaista jeste tako. Ipak, nakon njenog javnog sloma 2007. godine svima nam je postalo jasno da nešto tu opasno nije u redu, a čitava drama se tu nije završila. Danas je u centru pažnje činjenica da je od te kobne 2007. godine Britney-in legalni staratelj njen otac, što počinje da deluje sve sumnjivije i sumnjivije – a više o tome možete saznati u dokumentarnom filmu “Framing Britney Spears”. Ukoliko ste deo #freebritney pokreta, ne propustite ovaj film.

Billie Eilish: The World’s A Little Blurry

Mlada muzičarke Billie Eilish možda se čak može nazvati i Britney nove generacije, a s obzirom na to da svi znamo kako njen život nije bio ni približno onako savršen kako se činio, kroz misli nam je prolazilo kako to zaista izgleda biti Billie. Billie je oduvek bila veoma otvorena po pitanju svog mentalnog zdravlja i toga kako se oseća, a u ovom dokumentarcu nam otkriva kako je njen turbulentan život izgledao u trenucima kada joj je popularnost vrtoglavo brzo rasla.

Tiger

Čuveni igrač golfa i svetski šampion, Tiger Woods, imao je burnu istoriju. On je uspeo da se digne do zvezda, zatim padne usled skandala vezanih za neverstvo i vožnju pod uticajem alkohola, ali i da se nakon toga vrati u velikom stilu. Ovaj dokumentarni film pokazaće nam svetle, ali i mračne strane popularnosti, koja zna da opije, ali i da prevari. U suštini, veoma je lako osuditi nečiji pad kada ga posmatramo sa strane, ali zato su tu dokumentarni filmovi poput ovog – da nam pokažu kako je sve to izgledalo iza kulisa.

Comments