Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Djole logo WANNABE Đoletove avanture: Đoletoastrologija

Oduvek sam osećao da umem da čitam zvezde: pogledam u nebo i znam šta mi govore. Istini za volju – nemam gde da proverim da li čujem dobro ili ne, ali ipak duboko verujem da odlično govorim zvezdanim jezikom.

Slika 1 Đoletove avanture: Đoletoastrologija

Ne znam kako bih to drugačije objasnio; no, dokaz mi i nije potreban. Evo zašto: ako pitate astrologe, oni će reći da je za njih astrologija nauka, ali ima i onih (među kojima sam i ja) koji tvrde da je to veština. Ono što je sigurno jeste da dokaz za ono što astrologija tvrdi ne postoji. S druge strane, dokaz nije ni potreban onima koji u astrologiju veruju. Bez namere da uvredim one koji se astrologijom ozbiljno bave (mada ne želim da uvredim ni one koji zvezde vide u pasulju ili grašku), samo želim da izborim svoje mesto ispod astrološkog neba. Gosn. Đole – astrolog! Od mnogih stvari koje sam želeo da budem kad porastem, ovo mi je nekako najzvestatija želja!

A kakav bih ja to astrolog bio, ako ne umem da kreiram horoskop. I to ne bilo kakav – nego đoletovski, podrazumeva se. Da bi ga što bolje razumeli, tumačiću ga u stihovima. Molim vas da mi pišete da li sve pogađam, kao što mislim…

Đoletov godišnji horoskop: ZDRAVLJE

Slika 2 Đoletove avanture: Đoletoastrologija

OVAN

Obucite se kada je napolju hladno; kad je zima, zna da bude gadno. Ne utopljavajte se kada je vruće, od toplote telo neprijatno cvrknuće. Da ne bi bili žedni, pijte dosta vode; jer, ne bavite li se i sportom – zdravlje samo ode! Ko hoće, neka jede i voće.

BIK

Ovo je idealno vreme za ozbiljne teme: lišite se loših navika, neka telom zavlada zdrava energija i logika. Ako nemate nijednu lošu naviku – vreme je da poneku prihvatite, pa je se onda, zdravlju za ljubav, odviknite. Osećaćete se bolje, imaćete više dobre volje.

BLIZANCI

Kada se umorite – vodite računa da odmorite: škodi zamaranje, ako ne sledi odmaranje. Ne razmišljajte o poslu, batalite rabotu (pažnja: savet se ne odnosi na radne dane i subotu). Očekujte nalet dobre kondicije čak i ako budete dangubili; ne trčite ni slučajno, da je ne biste izgubili.

RAK

Pozabavite se zdravom ishranom i hranite isključivo hranom. Telu i duši da budu dobro dozvolite i nemojte slučajno da se razbolite! Budićete se odmorni i spremni za dešavanja; ne brinite – to je posledica zdravog spavanja!

Nastavak u sledećoj kolumni…

Za više Đoletovih avantura poseti djole.rs ili njegov Facebook i Instagram profil!

Piše: Jelena Rvović Jelić

Editors choice