Iako slavne ličnosti žive život crvenih tepiha, filmskih premijera i konstantne otkrivenosti, ono što se dugi niz godina smatralo privatnim domenom, njihovi domovi – počeli su da budu sve dostupniji, sve većim razvojem društvenih mreža. Nekada smo samo mogli da maštamo o prostorima u kojima naši omiljeni glumci ili pevači provode vreme, ali smo sada praktično pozvani, poput gostiju, da njihovim domovima i prošetamo.

Dobro znamo da poznati ne kriju kako se njihova novčana dobit odražava na njihov život. Prema tome, često se u njihovim kućama mogu videti veliki bazeni, teniski tereni, bioskopi, profesionalne kuhinje i slično. Sigurno se nekada zapitate čemu sve to, ako znate da mnogi od njih to i ne koriste, ali na taj odgovor ipak nemamo pitanje. O tome se svakako može mnogo spekulisati – bilo da je to nesigurnost koja potiče iz ranijih godina dok nisu imali novca, ili se radi o jednostavnom dokazivanju. Svakako, njihovi domovi su ono od čega su napravljeni naši snovi, i pružaju odličnu inspiraciju za enterijer i renoviranje doma.

Nije važno da li tražite inspiraciju, ili ste radoznali, verujemo da svi vole da vide kako žive slavni. Pregled domova najbogatijih pruža nam mnogo zabave, ali i pitanja poput da li oni zaista koriste sve te sobe, i koliko ljudi dolazi kod njih svaki dan??? Elem, izgleda da je na ova pitanja moguće naći odgovore, jer su nam društvene mreže (mislimo na tebe, AD) omogućile da zavirimo u svaki ćošak njihovih domova.

Ovo su pojedini domovi poznatih koji nam se dopadaju:

Emma Chamberlain

Internet senzacija Emma Chamberlain pustila je sve “žitelje” interneta u obilazak njenog veoma lično uređenog novog doma. Kuća je dizajnirana u saradnji sa Ashley Drost i Marie Trohman iz Proem Studija, a dom spretno odražava hladnoću, opuštenu atmosferu i intrigantan senzibilitet svoje vlasnice. Emma kaže da je pregledala svaki ugao na internetu, i svaki čudan ćošak Pinteresta (znamo kako ti je…), kako bi pronašla odgovarajuću inspiraciju za svoj dom.

Cara Delevigne

Supermodel i glumica, Cara Delevingne, prikazala je svoj raskošno uređeni dom u Los Anđelesu, gde se maksimalno potrudila uz pomoć arhitekte Nicolòa Binija, kako bi kurirala kolekciju “vibracija” iz sobe u sobu. „Moj posao zahteva od mene da stavim mnogo različitih šešira i kostima. Volim da se uvlačim u ove različite likove, pa sam želela da moj dom odražava mnogo različitih tema i raspoloženja”, rekla je Cara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nicolò Bini (@nicologbini)

Pročitajte i: Zavirite u stan čuvene Coco Chanel

Nina Dobrev

Svetski omiljena glumica iz serije The Vampire Diaries, Nina Dobrev, otvorila je vrata svog doma u Zapadnom Holivudu – u španskom stilu. Dobrev, Bugarka koja je provela deo svog detinjstva na jugu Francuske, oslanjala se na svoje nasleđe kada je enterijer svog doma renovirala sa dizajnerom Charlijem Barsteinom. Dok je prozračni osećaj kalifornijske hladnoće očigledan u uglađenim detaljima od mesinga i lokalnoj umetnosti i nameštaju, njeno pažljivo očuvanje arhitekture u španskom stilu kasnih 1920-ih pruža osećaj evropske elegancije.

Gwyneth Paltrow

Gwyneth je ove godine otvorila vrata svog mirnog i luksuznog porodičnog doma u Montesitu. Kako i sama kaže, Paltrou se prvi put “zaljubila” u Montesito u toku dva semestra koje je provela na Univerzitetu u Santa Barbari, i smatrala je da je to savršeno okruženje za ispunjenje sna o izgradnji njene prve kuće. „Kuća treba da odražava fizikalnost i etos svog vlasnika, a ova kuća ima tragove Gwynethine visine, lepote i fokusa na destilaciju”, rekao je njen dekorater.

Troye Sivan

Mladi australijski pevač koji je svoju karijeru počeo kao jutjuber jednog od najvećih kanala – Our Second Life – Troye Sivan, pokazao je unutrašnjost svoje prelepe kuće u Melburnu. Njegov prostor je nepretenciozan, ali veoma stručno dekorisan, a kako bi kompletirao čitav enterijer sarađivao je sa dizajnerom Davidom Flackom iz lokalne firme Flack Studio. Cilj je bio da oživi viziju tog sunčanog, duhovnog doma. Nekadašnja fabrika cigli i rukometno igralište, transformisani su u prostor za stanovanje 1970. godine od strane arhitekte Johna Mockridgea, koji je nastojao da očuva prvobitnu suštinu iz viktorijanskog doba. Danas je to jedno eklektično uređeno “svetilište”, i dom za Troyevu umetničku maštu.

Dita Von Teese

Kraljica burleske, neprevaziđena Dita Von Teese, uvela je gledaoce u svoju maksimalističku jazbinu. Dita se uselila u svoju englesku kuću u Tudor stilu iz 1927. pre nekoliko godina, i revitalizovala nekada bele zidove svojim omiljenim bojama i detaljima. Njen osećaj za vintage odeću i stil jasno se ispoljio na ukrašavanje doma, gde je istakla živopisna umetnička dela, starinske ukrase i šarmantne antikvitete. Dita je veliki fan i vintage taksidermije, tako da se u njenom domu mogu naći i primeri prepariranih životinja, koji samo doprinose egzotičnom dodiru njegove maksimalističke atmosfere.

Pročitajte i ovo: Komadi nameštaja u koje treba investirati

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @eclecti_inspo

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @eclecti_inspo

Naslovna fotografija: instagram.com/archdigest

Nenad Grubanoski

Comments