Jutarnji rituali

kod kuće koje ćeš želeti da zadržiš i kada pandemija prođe

Zbog ubrzanog načina života koji smo do sada vodili, nekako smo uspeli da zaboravimo koliko je lepo biti kod kuće. A kako i ne bismo kada smo u njoj provodili najmanje vremena! Izolacija je tako došla kao nežan podsetnik da treba da usporimo, stanemo i (ponovo) otkrijemo šta nam je zaista važno i u čemu zapravo najviše uživamo, a čime ćemo se voditi i kada sve ovo definitivno prođe.

Skoro dva meseca u izolaciji… I dalje ne znam da li mi je vreme proletelo ili se u stvari toliko odužilo da sam potpuno izgubila pojam o tome koliko je sati i koji je dan. Iako zakleti introvert, bilo je dana kada mi je bilo ekstremno teško, a sada… Sada sam se toliko navikla na taj novi način života da ne mogu da pojmim da se vratim u “normalu” koja se polako ali sigurno raspetljava poput klupka. Zašto? Pa, najzad sam imala priliku da slušam samo sebe i da radim samo ono što mi se zaista radi. Nisam osećala obavezu ni prema čemu i vodila sam se isključivo svojim osećajem. A taj osećaj je tako dobar!

Pokušaj da razmišljaš na taj način - ništa te ne uslovljava, postojite samo tvoje želje i potrebe i ti. Zato, hajde da dozvolimo sebi da budemo malo sebične. Da udovoljavamo sebi. Da nam svaki dan počne onako kako najviše volimo, lagano, prijatno, ispunjeno… Da stvorimo neke stare-nove navike koje nam dokazuju da možemo sve, da se mi pitamo, da smo sigurni i da je sve u redu. A jednom kada se navikneš na ovakav “tretman”, nikada nećeš ni prestati da ga upražnjavaš, čak i kada priča o pandemiji postane “jednom davno…”

Započni dan uz

omiljenu muziku

Jutro mi je do sada uvek počinjalo navrat-nanos: iritantni budilnik, skakanje iz kreveta, brzinsko oblačenje, doručak s nogu i trk’ na autobus da bih na vreme stigla na posao, usput se moleći da me ne uhvati jutarnji špic koji svakog dana kao da traje satima. Vikendom - jednostavno bih prespavala dan! Niti produktivno, niti dobro za psihu.

Sada sam promenila ploču. Budilnik je i dalje tu (sa nešto lepšom melodijom), navijen malo ranije, ustajem bez panike, kada se dobro protegnem i razbudim. Puštam omiljenu muziku što glasnije mogu i puštam da me nosi… Dok nameštam krevet, otvaram terasu željna svežeg vazduha, radim par vežbica istezanja, oblačim se i lagano se pripremam za novi dan. Kada već ujutru počneš da ugađaš sebi na ovako jednostavan način, uhvatićeš sebe kako nesvesno pevušiš i lebdiš kroz sobu kao na oblaku. I bam - dobro si raspoložena iako je jutro, puna elana i spremna za sve što donosi dan. Kladim se da ćeš ovaj dobar osećaj želeti da zadržiš i kada se život vrati na staro i kada ponovo budeš počela da radiš iz kancelarije!

Prepusti se
umirujućim aromama

prve jutarnje kafe

U ovakvom lepršavom raspoloženju, produži do kuhinje, do svog omiljenog toplog napitka bez kog ne možeš da zamisliš dan! Stvarno verujem da je kafa više od pića… Tvoja omiljena šolja koja ti prijatno greje dlanove, opijajući miris koji se širi kuhinjom i taj prvi gutljaj koji te automatski lansira u nekakvu nirvanu… To mora da je magija! A koliko si samo puta do sada preko ovog rituala olako prelazila, nemajući dovoljno vremena da se prepustiš onom u čemu uživaš? A ne, nećemo više tako!

A kako se između tvoje kafe i tebe ne bi isprečilo ništa, Doncafé je pokrenuo akciju isporuke paketa kafe na kućne adrese širom Srbije jer nam je #KafaKodKuće i dalje najslađa kafa!

Pozovi 0800 80 80 89 ili poseti kafakodkuce.rs i obezbedi sebi dovoljno ovog “braon zlata”.

Umesto da "listaš"
društvene mreže,

pozovi
dragu osobu

Svoju prvu jutarnju kafu ne moraš da piješ sama. Ali, umesto što ćeš odsutno gledati šta ima novo na društvenim mrežama i gubiti vreme, pozovi dragu osobu koja ti je tokom ovih dana najviše nedostajala i sa kojom još uvek nisi uspela da se vidiš. Podelite sočne tračeve uz kafu kao nekada, a bonus je ukoliko se umesto audio, opredelite za video poziv. Tako nećete imati utisak da ste sami sa one strane ekrana, a ispijanje kafe će još više zaličiti na ono uživo.

I, imamo još jedan predlog za tebe!

Zašto ne bi i svoju dragu osobu obradovala

Doncafé paketom?

Mali znak pažnje koji u ovakvim trenucima vredi mnogo!
Ako nas pitaš, odličan poklon za jednog kafoljupca!

U paketu Moment izlazećeg sunca (u dve verzije) nalazi se 5 kesica Doncafé Moment kafe od 200g i dve poklon šoljice iz limitirane edicije Tokyo 2020, uz 5 kodova odnosno 500 poena za loyalty program 25. sat koje možeš zameniti za dodatne poklone ili šoljice iz kolekcije koje ti nedostaju.

Paket Snaga Dalekog istoka sa pet kesica Doncafé Strong kafe od 200g i dve poklon šoljice iz limitirane serije Sport Tokyo 2020 je savršen za one kojima ništa nije teško, ni vraćanje starim tokovima, ni odgovorno ostajanje kod kuće još samo malo!

P.S. Dostava je besplatna na teritoriji Srbije za naručena tri ili više paketa!

Uživaj

u slasnom doručku

Da li i tebi nedostaje doručak iz omiljenog kafića sa sve savršeno pripremljenim “produženim sa mlekom” jer i dalje želiš da budeš oprezna, ali i odgovorna? Eto još jednog izazova i ideje kako da ulepšaš sebi boravak kod kuće, ali i usvojiš još jednu naviku koju možeš da primenjuješ i kasnije - realno, ko u izolaciji nije počeo da kuva?! Dakle, pronađi recept za doručak koji ti najviše nedostaje, avokado tost ili francuske prženice na primer, i baci se na pripremu - čak i ako si antitalenat za kuvanje, sigurno ćeš se zabaviti!

espreso?

Ne brini - #KafaKodKuće stiže!

U okviru već pomenute akcije, možeš naručiti i paket sa 4 kesice Doncafé espresso kafe od 250g koji sadrži i dve crvene šoljice, za potpuni užitak kao i u omiljenom kafiću. Mmm, savršen balans, jačina, intenzivna aroma, stabilna kremasta pena - baš kako voliš! Plus, Doncafé ti pruža mogućnost da uz kupljenih 400 espresso kapsula, dobiješ espresso aparat Cino po ceni od samo 1 dinar. Na tebi je samo da odabereš boju aparata, belu, crvenu ili crnu, kao i omiljenu vrstu kapsula - i uživaš u omiljenoj kafi, kod kuće, svakog dana.

Za više informacija pozovi 0800 80 80 89
ili pošalji mail na doncafe@kafakodkuce.rs.

Isplaniraj svoj dan

Na kraju, preostaje ti još samo da isplaniraš dan koji je pred tobom. Ne moraš baš da se oslanjaš na to-do listu, naročito ako ti njeno čekiranje pričinjava stres, ali svakako razmisli o tome šta bi sve želela da završiš u toku dana. Poslovne obaveze, trening, čišćenje, pa čak i serija - nije važno šta je na spisku, važno je da ispuniš sebi želje, da radiš ono što želiš i to opušteno, bez stresa i pod parolom “šta sam stigla, stigla sam”. Nigde ne žuriš, ništa ne moraš, osim da zadržiš vedar duh i brineš o svom mentalnom zdravlju. Zato je važno da ovih dana ugađaš sebi i budeš glavna u svom životu. Ah da, ne samo ovih dana - nego i inače!