Verovali ili ne, uskoro nam stiže leto i donosi nam duge sunčane dane, što znači da ćemo više vremena provoditi na otvorenom. Koliko god da se radujemo tome, ipak nam je potrebna i mala doza opreza, pre svega kad je reč o našoj koži.

Moramo je zaštititi od štetnog zračenja sunca, ali joj takođe pružiti dodatnu negu. Naime, više vremena na otvorenom neizbežno znači i više prljavštine i znojenja, koje nepogodno utiče na stanje kože. Baš zbog toga, leti se mogu javiti neprijatni problemi koji nam mogu pokvariti letnje raspoloženje.

Kako biste to sprečili, ali i održali besprekoran ten tokom vrućih letnjih dana, isprobajte veliki beauty trend koji je osvojio svet: double cleansing (dvostruko čiščenje).

Šta je double cleansing?

Dvostruko čišćenje je metoda čišćenja lica u dva koraka. Prvo se koristi sredstvo za čišćenje kože na bazi ulja, a zatim sredstvo za čišćenje na bazi vode.

Prvi korak uklanja šminku, prljavštinu i višak masnoće sa vaše kože, dok drugi korak dublje čisti kožu i uklanja sve preostale nečistoće. Na taj način, bićete sigurni da je vaša koža u potpunosti čista i samim tim ćete smanjiti buduće katastrofe na licu.

Dubinskim čišćenjem kože možete sprečiti začepljenje pora, što može izazvati mitisere i bele tačke. Ovaj metod čišćenja kože potiče iz korejske kulture, a poznato je da oni ulažu mnogo truda i znanja u način na koji se neguju.

Zašto je double cleansing posebno važan tokom leta

Tokom leta, morate koristiti kremu za sunčanje da biste zaštitili kožu od štetnih UV zraka. Međutim, upotreba kreme za sunčanje, zajedno sa znojem i prljavštinom, može začepiti pore i dovesti do neprijatnih pojava koje niko ne želi na licu.

Dvostruko čišćenje pomaže u uklanjanju svih tragova kreme za sunčanje, šminke i drugih nečistoća sa vaše kože.

Takođe, tokom leta je koža masnija nego inače – a posebno pate oni koji već imaju masan tip kože. Dvostruko čišćenje može pomoći u uklanjanju viška masnoće, ostavljajući kožu svežom i čistom. Uklanjanjem viška ulja možete sprečiti pojavu akni i održati kožu zdravom i blistavom.

Sredstvo za čišćenje na bazi ulja koje se koristi u prvom koraku dvostrukog čišćenja doprinosi hidrataciji vaše kože. Hidrirana koža je mekša, jedrija i zdravija.

Povećanjem hidratacije možete sprečiti suvoću i perutanje, zbog čega vaša koža može delovati sivkasto i umorno. Naravno, obavezan je i unos što više vode u toku dana.

Uljana sredstva za čišćenje kože – zašto su ključna

Ulje rastvara ulje i zato su sredstva za čišćenje na takvoj bazi odlična u rastapanju viška masnoća u vašoj koži. Ovi proizvodi ulaze duboko u pore kako bi rastopili prljavštinu, dok u vašu kožu unose moćne antioksidante koji su prirodno prisutni u biljnim uljima.

Takođe su dobri za osetljivu kožu jer je neće iritirati. Zapravo, umirujući sastojci i antioksidansi će pomoći da se koža brže regeneriše.

Uglavnom sredstva za čišćenje kože na bazi ulja sadrže kokos, semenke grožđa i avokado.

Double cleansing rutina

Ako želite da uvedete dvostruko čiščenje u vaš letnji režim skincare rutine, počnite od nabavljanja uljanog sredstva za umivanje, kao i jednog na bazi vode.

Evo kako da uspešno isprobate ovu metodu:

Prvi korak

Uzmite malu količinu sredstva za čišćenje na bazi ulja u dlan i nežno ga umasirajte u lice kružnim pokretima. Fokusirajte se na područja na koja nanosite više šminke i kreme za sunčanje, kao što su čelo, nos i brada. Isperite lice toplom vodom.

Drugi korak

Nakon ispiranja lica, uzmite malu količinu sredstva za čišćenje na bazi vode u dlan i nežno ga umasirajte u lice kružnim pokretima. Isperite lice hladnom vodom i osušite ga čistim peškirom.

I to je to – vaša koža je dubinski čista i spremna za dalje korake u nezi. Obavezno je hidrirajte, a pre toga nanesite i serum koji inače koristite. Uz double cleansing metodu, ovog leta će vam koža biti lepša nego ikad pre.

Pročitajte još: Ulje jojobe je za svaki tip kože, a mi vam otkrivamo njegove benefite

Naslovna fotografija: instagram.com/emperiance

Božica Luković

Comments