Trendovi u svetu makeupa se menjaju iz dana u dan, a TikTok je postao platforma za prezentovanje šminke. Beauty entuzijasti su trenutno opsednuti trikovima kojim može da se postigne prirodan izgled naziva dream girl makeup.

Već nekoliko nedelja na ovoj društvenoj mreži je jedan od najtraženijih pojmova dream girl look koji se postiže tehnikom mikrohajlajtinga, kojom se dobija efekat “podignutog lica” kojim se inače teži, a i veoma je jednostavna za izvesti. TikTokom je kružio trik Mary Philips, šminkerke Hailey Bieber, koja nanosi korektor i counturing stick pre tečne podloge, pa je tako i započet dream girl makeup trend.

Šta je dream girl makeup?

Dream girl makeup je, zapravo, tehnika isticanja koja čini da se dobije efekat podignutijeg lica. Dok se u većini slučaja za miktohajlajting koriste korektor ili hajlajter kako bi se dobio pomenuti efekat, nova tehnika odobrava korišćenje drugih sličnih proizvoda, kao i specifičan način izvođenja.

Jedna od najboljih opcija jeste korišćenje hajlajting korektora, ali ako preferirate mat efekat, možete istu tehniku da primenite korektorom sa mat završnicom. Druga opcija je da kombinujete korektore sa mat i sjajnom završnicom kako bi se određeni delovi lica istakli matom, a drugim delovima dali više sjaja.

@angelmcneil3 Replying to @dmir318 secrets ✨UNLOCKED✨ #greenscreen #dreamgirl #beautyhacks ♬ Choking on Flowers – Fox Academy

Videli smo i da pojedne beauty influenserke koriste belu olovku. Međutim, imajte u vidu da olovka ne odgovara svakoj boji tena, te se potrudite da izaberete nijansu koja će vam najviše odgovarati. Najlakše se nanose korektori u olovci, a i klasičnim proizvodima se postiže isti rezultat.

Ne postoje konkretna pravila za postizanje dream girl izgleda. Poenta je da uživate u celom procesu i da se zabavite kreirajući ovaj look i da budete kreativni. Testirajte nekoliko nijansi sa različitim završnim obradama kako biste stekli realan utisak i da vidite koje daju najbolje rezultate.

Mapirajte lice

Nakon što nanesete podlogu, možete mapirati delove lica koje želite da mikrohajlajtujete. Za mikrohajlajting možete koristiti kremaste hajlajtere koji dolaze u različitim nijansama. Počnite sa nanošenjem hajlajtera po unutrašnjim uglovima očiju, ispod obrva, dužinom nosa i po uglovima usana. Takođe, možete preći i po spoljnim uglovima očiju i bilo gde drugo gde biste želeli da postignete efekat podizanja lica. Važno je da ove linije budu paralelne.

Dobra stvar kod mikrohajlajtinga je što tehniku možete prilagoditi svojim potrebama. Pod mikrohajlajtingom se podrazumeva i isticanje mesta koja tradicionalno ne biste pomislili da istaknete. Možete probati i da istaknete sredinu kapka sa kremastim hajlajterom ili puderom. Tad se dobija efekat svetlijih očiju, ali na suptilan način, naročito onim danima kad ne želite da nosite previše šminke.

Blend i Set

Bez obzira da li koristite prste, četkice za šminkanje ili sunđer, važno je napomenuti da proizvod treba dobro izblendati. Zato je bitno da koristite alate koji će vam dati najbolje rezultate. Mnogi makeup stručnjaci smatraju da se najbolje blenduje prstima koje ste prethodno zagrejali i da je to ključno za tehniku mikrohajlajtinga.

@morefromminaa i need to use a beige pencil or concealer instead!! But definitely love the idea @angelmcneil3 #fyp #foryoupage #microhighlight #concealer #faceliftmakeup #facelift ♬ Watch This (ARIZONATEARS Pluggnb Remix) – Lil Uzi Vert & sped up nightcore & ARIZONATEARS

Ako koristite korektor ili olovku, možda ćete otkriti da vam četkice ili sunđeri najviše odgovaraju, što zavisi od konzistencije i teksture proizvoda. Pre nego što nastavite sa šminkanjem, dobro pregledajte šta ste istakli i da li je potrebno još bledanja. Zatim, možete da nanesete sprej za fiksiranje koji će učvrstiti i zadržati šminku, ali i ograničiti stvaranje dodatnih mrlja.

Završni izgled za dream girl makeup

Za završni look možete koristiti i mat i svetlucavu podlogu. Krenite sa nanošenjem mat podloge ispod obrva, na spoljne uglove očiju, malo veću količinu nanesite niz nos i na uglove usana. Zatim, nanesite hajlajter koji ima svetlucavi finiš iznad jagodica i po sredini kapaka. Ovde se ističe centar kapaka u odnosu na unutrašnje uglove, što je samo predlog. Kao rezultat trebalo bi da dobijete vizuelno podignuto lice čija je struktura lepo naglašena. Mikrohajlajting je definitivno jedan od onih trikova koje vredi isprobati.

Pročitajte još i: Ruževi u ovim nijansama su glavni trend tokom proleća

Naslovna fotografija: instagram.com/hoskelsa

Marija Gavrilović 

Comments