Drugarice su, pre svega, dužne da vam pruže podršku u onome što vas raduje, kao i u trenucima tugovanja. Svesne svog zadatka, nemaju nijedan razlog da oberučke prihvate vašeg dečka, jer se dobro sećaju prošlog puta. Kako je lepo počelo i kako su ga hvalile, a posle je ispao kreten, pa su morale da promene mišljenje na brzinu i da ga pljuju i ubeđuju vas kako nije dostojan vaših suza.

Dakle, drugarice će vašeg novog dečka prihvatiti sa rezervom, jer kao što je sada izvor vaše radosti, tako u sledećem momentu može da bude uzrok tugovanja. Nemaju zašto da budu na njegovoj strani, jer one su generalno, na vašoj strani. Ne žele da vam kvare polet i uživanje, ali podsetiće vas diskretno na simptome moguće katastrofe. Podići će obrvu kad im se požalite, a vi ćete požuriti da odbranite dečka, jer nije to tako, kao što im se učinilo i nije to ono što su pomislile.

Možda nije. Ali u ulozi drugarice koja sa ostalim drugaricama procenjuje novog dečka svoje drugarice, vi biste se isto tako ponašale. Oprezno. Ne želite da neka baraba slomi srce vašoj drugarici. Opet.

I kad se sastanu bez vas, što će biti sve češće, jer ste vi zauzete viđanjem sa svojim novim dečkom, one će razgovarati otvorenije i manje oprezno, nego što razgovaraju sa vama. Upoređivaće ga sa vašim bivšim momcima, sa svojim bivšim momcima i ostati rezervisane u tome da li glasaju za ili protiv njega. Njima je drago što ste srećne, ali boje se da ste se opet zaletele i da će uskoro morati da vas teše, a ne žele ni da vam kažu ono otrcano jebiga, lepo smo ti govorile, ali ti si se ljutila i mislila da ti zavidimo.

Fotolia 38387303 L Drugarice sudije: Zašto bi im se dopao tvoj dečko?

U pravu su drugarice. Njihova sudijska uloga je vrlo nezahvalna, one ne žele da vas obeshrabre, ne žele da budete povređene, a ne žele ni da vas osuđuju što se uvek zalepite za tipove koji vas na kraju povrede. Niti žele da presuđuju da li je on za vas, niti da vas preterano ohrabruju, niti da vas upozoravaju. Ako vam možda malo i zavide, to je jedna mrvica ženskog doživljaja sreće, koju same nisu skoro iskusile. One se neće naslađivati ako ispadne da su u pravu, što su bile rezervisane. Više bi volele da vam i dalje zavide, ali da vi budete srećne i da ostvarite lepu i stabilnu vezu.

Tako se osećaju prave drugarice, povodom vašeg novog dečka.

Ali, pošto ste zaljubljene i sve vam je ružičasto i u srcima i smajlijima, vi ćete misliti da su one stroge i da vas ne podržavaju dovoljno. Sve dok neka od njih ne nađe dečka, pa se vi nađete među drugaricama sudijama, koje zauzimaju stav opreznog očekivanja, nadaju se najboljem za svoju drugaricu i spremne su da je teše i da ocrne novog dečka, ako im unesrećuje drugaricu.

Vi ste drugarice već neko ozbiljno vreme, a za to vreme, razni novi momci su prošli kroz vaše živote, pustošeći na sve strane. Drugarice pamte sva grozna iskustva svojih drugarica, onako kako ste vi sklone da držite u sećanju one lepe momente.

Zato i imate drugarice. Da vam skrenu pažnju na ono što propuštate, da navijaju za vas i da vas teše ako stvar krene u pogrešnom smeru.

A kad se jednom ipak desi jedna od onih pravih stvari, drugarice će punog srca slaviti sa vama. I zavideće vam samo malo.

Aleksina Đorđević

Comments