Leti je posebno važno da odeća bude komotna i od materijala koji prijaju koži i ne iritiraju je. Ovog leta postaje popularan trend koji je izuzetno praktičan i zbog toga nam se veoma dopada . U pitanju su duge minimalističke suknje. One su jednostavne, komotne, daju dozu nonšalantnosti, a istovremeno se uklapaju uz pregršt stilova.

Lako se kombinuju, pa je to savršeni dodatak u vašem garderoberu, naročito ako volite da se obučete minimalistički. Jedna suknja vam može omogućiti preko dvadeset novih kombinacija. Minimalizam se upravo i vodi time da sa što manje odeće napravimo što veći broj outfita sa ukusom.

Ovo je naš izbor najboljih dugačkih minimalističkih suknji za leto, koje će vam pokazati na koliko različitih načina možete da ih kombinujete.

Must-have ovog leta

Svaka žena u svom garderoberu treba da ima suknju ovakvog kroja. Zašto? Zato što je kroj elegantan, a taj efekat se povećava zbog materijala (satenskog ili svilenog). Sa ovakvom suknjom ćete vrlo lako izgledati spremno za izlazak i lako se može iskombinovati za svečaniju priliku.

Sa druge strane, možete se obući u sasvim casual stilu, otiči u šetnju, na posao, do pijace, a da istovremeno pokažete kako imate izvanredan osećaj za stil.

Plisirana suknja

Plisirane suknje generalno važe za elegantne – zato će još bolje izgledati ako ih iskombinujete sa nečim što nije nimalo elegantno. Ovakvu suknju možete lako uklopiti sa običnom majicom i patikama, kao što je prikazano na fotografiji ispod.

Ako volite minimalistički stil oblačenja, plisirana suknja je tu da malo začini vaš jednostavni garderober. Može biti tu za dane kada želite da se obučete malo manje minimalistički, a opet jednostavno.

Lagana safari suknja

Ako volite dugačke suknje, a pre svega volite da vam u toku leta bude prijatno – onda vam preporučujemo da pronađete lanenu safari suknju. Ovo je vrlo dobra odluka jer će se savršeno uklopiti uz razne stilove. Želećete da je svakodnevno nosite, jer se uz nju tako lako sklapaju odlični outfiti.

Nije baš za elegantne kombinacije, ali se zato odlično kombinuje sa sandalama, patikama, majicama i torbama za svaki dan.

Crna dugačka haljina

Ako želite definiciju minimalizma za leto, fotografija ispod je upravo to. Dakle, dugačka crna haljina, bela majica i bele patike. Minimalistički stil podrazumeva nošenje jednobojne odeće, baš zato što je najlakša za kombinovanje.

Ovakva crna suknja će se sigurno uklopiti sa gotovo svakom majicom koju već imate u ormaru i eto pregršt novih kombinacija.

Suknja sa izrezom

Suknja sa izrezom je, takođe, must-have ovog leta. Trend dugačkih suknji se generalno vezuje za devedesete i dvehiljadite, tako da ćete uz njih imati i taj neodoljivi retro šmek.

Uz ovakvu suknju ćete izuzetno lako izgledati elegantno, jer je suknja sama po sebi elegantna. Dovoljno je samo da obučete majicu u sličnom stilu, sandale i torbu, neku ogrlicu i to je to, imate potpuni outfit za izlazak.

Naslovna fotografija: instagram.com/inspiringinstafeeds

Jovana Petković

Comments