Sve češće možemo da vidimo kako se akcenat stavlja na šminkanje očiju dok ostatak šminke ostaje, manje više, jednostavan. Pored toga što su boje i šljokice izuzetno popularne, u trendu je i grafički ajlajner ili ajlajner u boji. Trenutno su svi trendovi inspirisani periodom s kraja devedesetih i početka dvehiljaditih – kao što je isfenirana kosa koja je puna volumena, ili pletenice i kosa podignuta u kikice. Međutim, nismo samo počeli da rekreiramo frizure koje su nosile pop zvezde uz koje smo odrasli, već smo u velikoj meri inspirisani i makeupom iz ovog perioda.

Postoji nekoliko trendova dvehiljaditih koje ne želimo opet da vidimo, a to su, zasigurno, tanke obrve i plitke farmerke. Ali, plitke farmerke su se već vratile u radnjama, pa je moguće da nas i tanke obrve čekaju iza ćoška. Trend kom se, međutim, radujemo jeste dupli ajlajner, jer metodu cat eye daje potpuno drugo značenje (ovako su se šminkale žene šezdesetih godina prošlog veka). Zato, predstavljamo vam nekoliko primera kako da kreirate dupli ajlajner i verujte, jednom kad ga isprobate, sigurno ćete ga često nanositi.

Kada počnete da se igrate šminkom i da isprobavate ovaj trend iz šezdesetih možda ćete poželeti da odmah počnete korišćenjem tečnog ajlajnera ili krejona, međutim, najbolja tehnika je korišćenje uglaste četkice i senke po izboru. Ukoliko ste classy gal i želite da rekreirate ovaj trend koristeći tamnobraon ili čak crnu senku – onda je ovaj makeup savršen za vas. Moći ćete da ga izblendujete dovoljno da izgleda izuzetno ženstven i da na savršen način naglasi vaše oči, a da ne bude jednostavan. Nemojte da zaboravite da su se šezdesetih u velikoj meri koristile bele senke i beli ajlajneri, tako da slobodno na unutrašnji deo donjeg kapka nanesite jedno od ova dva.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Taylor Fitzgerald (@taylorfitzgerald_)

Slična tehnika korišćena je i za ovaj makeup koji nosi Claudia Sulewski. Na gornjem kapku je lepo izblendana svetla braon senka ili bronzer, tako da lepo definiše oko. Zatim je crnim senkama nanet ajlajner koji je izvučen tankom četkicom. Ono po čemu se razlikuje jeste definisani unutrašnji deo oka crnim krejonom, tako da oči dobiju upravo taj mačkasti izgled kakav svi želimo da postignemo.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Carly Fisher Makeup Artist (@carlyy.fisher)

U scenama u kojima Cassie želi da privuče pažnju Natea u hodnicima njihove srednje škole, makeup artistkinja ove serije je odlučila da glumicu Sydney Sweeney našminka upravo inspirisana ovim trendom. Ono što je specifično za ovaj makeup jeste to što čini da oči izgledaju kao kod lutke, što je bilo savršeno za ovu scenu. Dupli ajlajner je naglasio glumičine oči dok je artistkinja dodala i nekoliko veštačkih trepavica na donjim kapcima, kako bi look izgledao još dramatičnije.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

@donni.davy је поделио/ла објаву

Pošto već pričamo o seriji Euphoria, nemoguće je ne spomenuti kraljicu Maddy i njen oštar ajlajner koji može da “preseče” sva srca. Glumica Alexa Demie je u seriji dominirala pojedinim najdramatičnijim lookovima, a jedan takav je upravo ovaj savršeno iscrtani dupli ajlajner. Izgleda kao da je neko koristio lenjir kako bi je našminkao, ali to je samo spretna ruka. Celo oko je uokvireno crnim ajlajnerom i izgleda kao da je na spoljnim ivicama oka, između gornje i donje linije, nanesena svetla senka koja dodatno ojačava intenzitet crnog krejona.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

@donni.davy је поделио/ла објаву

Crni krejon je svakako uvek u opticaju, ali za pojedine dnevne izlaske bolje je odlučiti se za braon senku. Braon senke na savršen način naglašavaju svetle oči, naročito plave, dok ova tehnika šminkanja može da vam da taj suptilan cat eye look za kojim tragate. Počnite od toga što ćete izvući ajlajner broan bojom na gornjem kapku, onako kako biste to inače uradili. Zatim, koristeći uglastu četkicu, nanesite braon senku i iznad ajlajnera, prateći prirodnu duplju oka. Kada ste uokvirili svoje oči senkama na gornjem kapku, onda je vreme da pređete na donji, tako ćete uspeti da ispratite simetriju koju ste već kreirale.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Peter Lux 🌱🧜🏾‍♂️🏄🏾‍♂️🙏🏽 (@peterluxhair)

Naslovna fotografija: instagram.com/claudiasulewski

Milica Antić

Comments