Britanski kantautor Ed Sheeran je najavio koncert u Beogradu kao deo atraktivne svetske turneje + – = ÷ x Mathematics Tour 2024. godine.

Nakon uspešne turneje širom Sjedinjenih Američkih Država, gde je oborio rekorde posećenosti na veličanstvenim stadionima poput SoFi u Los Anđelesu i MetLife u Nju Džerziju (koji je bio najposećeniji jednodnevni koncert u istoriji SAD) – pop senzacija se sprema da zapali scenu i na evropskom kontinentu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ed Sheeran (@teddysphotos)

Ed Sheeran u Beogradu: Šta možemo da očekujemo?

Kada i gde će biti održan nastup?

Očekujte nezaboravno iskustvo na beogradskom Ušću 17. avgusta 2024. godine, kada će Sheeran izvesti svoje globalne smash hitove kao što su Shape of You, Thinking Out Loud i Perfect, ali i numere sa svoja dva najnovija albuma Subtract i Autumn Variations, koja su naišla na pozitivne reakcije slušalaca i muzičkih kritičara, ali i zauzela prvo mesto na muzičkim listama širom sveta.

Oba albuma su objavljena 2023. godine, u maju i septembru, a pevač je priredio melodični masterpiece uz pomoć Aarona Dessnera iz benda The National.

“Veoma sam uzbuđen zbog datuma koje smo upravo objavili, to su neke od mojih omiljenih zemalja i gradova na svetu. Počinjemo u Aziji početkom godine, a zatim ću svirati po Evropi celog leta. Podrška u ovom delu turneje biće neverovatni Calum Scott kojeg sam prvi put čuo kao pred-izvođača na koncertu Jamiea Lawsona 2016. godine i od tada sam veliki obožavalac, kakav glas! Ukoliko ga do sada niste čuli – obavezno to učinite”, saopštio je pevač povodom nastavka turneje u svojoj zvaničnoj izjavi.

Ko će biti opening act?

Poznato je da su podrška na prethodnoj etapi turneje bili Khalid, Russ i Ben Kweller, a otvarajući izvođač u nastavku turneje biće pevač i tekstopisac Calum Scott. Njegov zvuk je već postao globalno prepoznatljiv, a hitovi poput You Are The Reason broje više od milijardu slušanja, osvojivši srca publike kako u SAD, tako i u Evropi.

Koliko će trajati koncert i koje numere podrazumeva set-lista?

Koncert će trajati oko 2 sata i 15 minuta, a set-lista podrazumeva 26 numera sa svih albuma kantautora još od 2011. godine. Ipak, imajte u vidu da postoji mogućnost korekcije postojećeg muzičkog programa pre zvaničnog početka turneje, tako da pratite ažurirane informacije na sajtu pevača.

Ukoliko ste old school fan Edove muzike, nemojte da brinite, zato što će pevač izvesti i neke od svojih hitova s početka karijere poput The A Team, Give Me Love, I’m a Mess, You Need Me, I Don’t Need You, Don’t/No Diggity.

Podsetimo se, Sheeran je, pre rekordnog planetarnog uspeha, kao dečak, pevao u crkvi, a kasnije je i nastupao kao ulični svirač. Njegovi skromni počeci inspirisali su kako njegov zvuk, tako i tematiku pesama. Uz blendovanje irskog popa i pop folka sa neočekivanim hip-hop obrtom, britanska zvezda je počela karijeru pevajući o različitim društvenim pitanjima, ali i ličnom iskustvu u muzičkoj industriji i o borbi sa siromaštvom. I’m not a rapper, I’m a singer with a flow je jedan od stihova pesme Take it Back, koji je obećavao autentičan zvuk i ujedno, prema mišljenjima najranijih fanova, izdvojio 32-godišnjeg izvođača u moru sličnih pevača balada.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ed Sheeran (@teddysphotos)

Ovo je potpuna set-lista koju možete da očekujete u živom izvođenju na muzičkom spektaklu na Ušću:

 1. Tides
 2. Blow
 3. I’m a Mess
 4. Shivers
 5. The A Team
 6. Castle on the Hill
 7. Don’t / No Diggity
 8. Eyes Closed
 9. Give Me Love
 10. Boat
 11. Salt Water
 12. Own It/ Peru /Beautiful People /I Don’t Care
 13. End of Youth
 14. Overpass Graffiti
 15. Curtains
 16. Galway Girl
 17. Thinking Out Loud
 18. Love Yourself
 19. Sing
 20. Photograph
 21. Perfect
 22. Bloodstream
 23. Afterglow
 24. Shape of You
 25. Bad Habits
 26. You Need Me, I Don’t Need You

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ed Sheeran (@teddysphotos)

Gde i kako saznati aktuelne informacije o događaju?

Ulaznice za spektakularni događaj biće dostupne od 26. oktobra u 10 časova, a izvođač je pozvao svoje slušaoce da se prijave za obaveštenja o koncertu, izjavivši: “Jedva čekam da provedem narednu godinu sa vama, prelepim ljudima!”.

Sheeran će, pre Beograda, u regionu svirati 10. avgusta u Zagrebu, dok je za 24. avgust na sajtu muzičara najavljen koncert u Bukureštu, a za 31. avgust u Sofiji.

Ne propustite priliku da budete deo očekivane magične atmosfere na koncertu jednog od najvećih muzičkih talenata današnjice. Ukoliko želite da saznate više detalja o događaju, posetite www.honeycomb-live.com kako biste među prvima dobili aktuelne informacije o kartama i svemu što možete da očekujete na predstojećem koncertu. Vidimo se na Ušću!

Pročitajte i ovo: Da li će Rihanna objaviti 2 nova albuma i održati svetsku turneju u 2024. godini?

Naslovna fotografija: pinterest.com

Milica Nešić

Comments