Iako je 2022. godina tek počela, frizeri već predviđaju koje će frizure, boje kose i trendovi u nezi kose biti popularni. Pre nekoliko godina svaka devojka je htela da ima ombre, koji je transformisao suvu i dosadnu jednobojnu kosu. Nakon toga nam je došao balayage, koji trenutno važi za najtraženije farbanje.

No, u frizerske salone dolazi novi trend za koji se smatra da će u potpunosti zameniti balayage, a to je efekat zamrznute kose. Ovaj način bojenja kose potiče iz Londona i ne treba da se meša sa zamrznutim krajevima koji je bio popularan kod boj bendova devedesetih godina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sofia Richie (@sofiarichie)

Hair frosting podrazumeva da se pojedini pramenovi od korena do krajeva ofarbaju u svetliju nijansu, obično u plavu boju, dok se ostali ne diraju i ostaju smeđi. Ovo će davati utisak kao da su pramenovi kose zaleđeni. Kako bi se postigao ovakav efekat – farbaju se spoljašnji pramenovi. 

Kao i uvek, svaki trend postaje trend tako što ga rašire poznate ličnosti po društvenim mrežama. Jedna od prvih je Hailey BieberOna je odabrala topliju varijantu, te njeni pramenovi izgledaju kao da su izbledeli od izlaganja suncu. Sa ovakvim pramenovima se vraćamo sa mora.

Dakle, sa svetlijim pramenovima se može postići i efekat izbledele sun-kissed kose, ali i one zaleđene. Sve zavisi od nijanse koje ste odabrali i efekta kakvog želite da postignete.

U letnjem periodu će sun-kissed prirodno izgledati sa toplijim tonovima, dok će u toku zime odavati utisak kao da se kosa zamrzla. Hair frosting je osmišljen za brinete, jer na drugim bojama kose ovakav efekat ne bi izgledao tako prirodno – ali ako nemate problem s tim, možete ga slobodno isprobati.

Ovakav način farbanja su isprobale Sofia Richie, Suki Waterhouse, Sarah Paulson, Halle Berry… i svima im odlično stoji.

Comments