Poznati “plus size” model, Ešli Grejem, otkriva kako je bilo učestvovati u novoj Lindex kampanji, ali sa nama deli i svoje tajne savršenog izgleda i dobrog stila.

Kako je bilo raditi ovo snimanje za Lindex?

Snimanje je bilo baš moćno, zato što je za ovu kampanju odabrana grupa veoma različitih žena. Bilo je toliko ženske sile na tom setu!

Lindex godinama podržava sve vidove borbe protiv raka dojke. Šta za vas znači ta kampanja za podizanje svesti o ovom problemu?

Neke žene bliske meni i mojoj porodici obolele su od raka dojke i borile se s njim. To je stvar koja zahteva pažnju, a budući da smo zajedno jači, verujem da zajednički možemo da se borimo protiv toga.

Jesenje modne heroine iza scene 2 Ekskluzivni intervju: Ešli Grejem, plus size model i lice nove Lindex kampanje

Koji vam je omiljeni deo odeće iz Lindexove PINK kolekcije?

Mnogo mi se dopada smeđi dvodelni komplet sastavljen iz haljine i pulovera.

Koji vam je omiljeni komad odeće iz Lindexove kolekcije Jesenje modne heroine?

Omiljena mi je rebrasta haljina dugih rukava koja prati liniju tela. Ona mi je strava!

Jesenje modne heroine iza scene 41 Ekskluzivni intervju: Ešli Grejem, plus size model i lice nove Lindex kampanje

Kako je, po vama, svet mode prigrlio različitost?

Živimo u eri u kojoj više nema telesne uniformnosti. Vidimo mnogo više te različitosti u medijima, na stranicama magazina i njihovim naslovnicama, pa i u Holivudu. Ljudi sve više traže reklamne kampanje koje će prikazivati različitost. Prešli smo veliki put, ali moramo još mnogo da napredujemo.

PINK iza scene 4 Ekskluzivni intervju: Ešli Grejem, plus size model i lice nove Lindex kampanje

Koliko se tokom godina promenilo okruženje za “plus sajz” manekenke?

Mislim da modi većih brojeva u prošlosti ni blizu nije pridavana pažnja kao standardnoj modi. Žene sa oblinama uopšte nisu imale mnogo izbora u odevanju. No sada mnogi prodavci osluškuju potrebe svih svojih kupaca, i nude veoma dobre kreacije i dizajn u većim brojevima. Koju god veličinu da nosite, trebalo bi da imate pristup modi koja vas čini lepom i samopouzdanom.

PINK 1 Ekskluzivni intervju: Ešli Grejem, plus size model i lice nove Lindex kampanje

Koliko vama lično znači to šte ste postali uzor i aktivista na ovom polju?

Model sam već šesnaest godina, i sada imam medijsku platformu koju mogu da upotrebim da utičem na stvari i da budem glas mnogih mladih devojaka i žena koje žele da budu više zastupljene i bolje predstavljene. Dok sam odrastala, nisam među slavnim ličnostima imala uzore koji su izgledali poput mene. Meni je najveći uzor bila moja mama, jer je prihvatala svoj izgled i figuru i nikada o svom telu nije govorila negativno. Ovde sam da bih podsetila mlade devojke, pa i odrasle i starije žene, da same budu sopstveni uzori, da budu svoj omiljeni tip žene.

Jesenje modne heroine iza scene 5 Ekskluzivni intervju: Ešli Grejem, plus size model i lice nove Lindex kampanje

Lindex je u svojim kolekcijama proširio skalu veličina tako da uključuje i veće brojeve, umesto da ima zasebne “plus sajz” kolekcije. Kako gledate na to?

Mislim da je to fantastično. Nisam neki ljubitelj etiketa, ali stvarno verujem da veličina koja stoji zakačena na komadu odeće ne bi smela da se koristi da bi definisala ženu.

PINK iza scene 3 Ekskluzivni intervju: Ešli Grejem, plus size model i lice nove Lindex kampanje
Comments