Kraj je jula, Lower East Side, Njujork, ljudi nonšalantno idu ulicom i zgranuto zastaju – ne zbog toga što su sreli Lindsay Lohan ili neku drugu poznatu ličnost koja je došla na otvaranje nove Louis Vuitton pop-up prodavnice, već zato što su im se ispred nogu našle ogromne, zelene kese za đubre.

Naravno da ovo nije bilo slučajno – kreativni direktor LV modne kuće, dizajner Virgil Abloh, naredio je da se sve, i kad kažemo sve mislimo na baš sve, ofarba u slime zelenu – počevši od pomenutih kesa za đubre, preko poštanskog sandučeta, bicikla i fasade od cigle, pa sve do apsolutno svega što se nalazi u samoj radnji!

Od 21. jula upravo je ovo “znak upozorenja” da se nalaziš ispred Louis Vuitton prodavnice u koju možda i nećeš želeti da uđeš zbog ove eksplozije slime zelene, ali zapravo bi trebalo – fascinantna je!

Lutke su zelene, laptop je zelen, biljke su ekstremno, veštački zelene, nameštaj je zelen… Zapravo, jedine stvari koje nisu zelene su one stvari koje možeš da kupiš!

Doduše, većina stvari pripada muškoj kolekciji za jesen 2019, koja je jedna od retkih koju je Virgil Abloh uradio od kad je postao kreativni direktor Louis Vuitton-a, ali ne mari – svakako je zanimljivo za posetiti i – fotkati za Instagram!

Naslovna fotografija: instagram.com/amaniwintour

Ivana

Comments