Manekenka, glumica i aktivistkinja Emily Ratajkowski, na svom Instagramu je objavila da je potpisala ugovor za svoju prvu knjigu! Nakon eseja Buying Myself Back, koji je prošlog meseca objavila za New York Magazine u kom je otvoreno pisala o seksualnom uznemiravanju, činjenici da modele niko ne pita za pristanak na određene stvari i slici koju modna industrija stvara o ženama i njihovima telima, veliki broj poznatih ličnosti je podržao i pozvao svoje pratioce da ga pročitaju i shvate koliko ova industrija može biti brutalna prema nezaštićenim devojkama i ženama.

“Uzbuđena sam i oduševljena što mogu da saopštim da će moja knjiga eseja pod imenom My Body biti objavljena od strane izdavača Metropoliten Books. Činjenica da ću raditi sa izdavaštvom koje je objavilo dela autora kao što su Noam Chomsky i Edward Snowden je nadrealna! Sada je vreme da se bacim na posao.” poručila je Emily putem svog Instagram profila. Kolege iz sveta poznatih poput Dua Lipe, Poppy Delevingne i Noor Tagouri iskoristile su prilike da joj u komentarima čestitaju novi ugovor i podrže je u novim poduhatima.

Prema poslednjim informacijama iz Metropolitan izdavaštva, knjiga će biti objavljena najkasnije do 2022. godine, a eseji će obuhvatati teme o razmišljanjima šta to znači biti žena i zašto se one često posmatraju kao roba, kako ih muškarci tretiraju i zašto one to uopšte dozvoljavaju. Glavna urednica izdavaštva, Sara Bershtel, kaže da je Emily brutalno iskrena u svojim pričama, snažna i veoma pažljiva prilikom diskutovanja ovih kontroverznih tema. Veruje da Emily može postati ozbiljan i otvoreni pisac koji se ne plaši da dotakne bolne teme i bude glas svih žrtava.

Comments