Ukoliko vas nova godina navodi na želju za promenama u prostoru, u nastavku ćemo vam otkriti kako da osvežite enterijer dnevne sobe uz pomoć nekoliko jednostavnih saveta i predloga! Znamo da promene u enterijeru, ma koliko male bile, mnogo znače – a mi smo istražili najaktuelnije ideje za moderno uređenje dnevne sobe, koje smo i sami već poželeli da isprobamo. Dovoljno je da primenite neki od naših saveta kako bi vaš dnevni boravak zablistao novim sjajem u 2023. godini! Zato, pripremite se za šoping ili sami uzmite alatke u ruke – vreme je za promene.

Osvežite enterijer dnevne sobe uz ove savete

Zid od cigala

Jedna od trenutno najpopularnijih ideja za uređenje dnevne sobe je transformacija jednog od zidova u zid od cigala. Naravno, u pitanju su ukrasne cigle (ne morate zaista otkrivati zid), koje možete slagati sami, ili tražiti da vam ih uslužno ugrade. Bilo kako bilo, zid od cigala izgleda veoma efektno i vašem stanu će dati industrial vajb, koji trenutno možete primetiti u mnogim restoranima i kafićima. Ovaj tip zida može ostati čist i poslužiti kao dekorativni element sam po sebi, a na njega možete okačiti i druga umetnička dela ili pak ogledalo.

Pročitajte i: Najbolji profili za dizajn enterijera koje treba da zapratite u 2023.

Ideja za dnevni boravak – presijski tepih

Takozvani persijski tepih vraća se u modu, a možemo ga primetiti u mnogim minimalističkim stanovima poznatih ifluensera za uređenje enterijera. Persijski tepih poslužiće kao savršen, atraktivan detalj u jednostavnim stanovima, ali isto tako će se i uklopiti uz one stanove koje odlikuju mnoštvo boja i dekorativnih elemenata. Ovaj tip tepiha uneće dozu egzotičnosti u vaš stan, a posetioci i gosti garantovano će vas pitati gde ste ga nabavili.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by differ (@differ.design)

Enterijer dnevne sobe upotpuniće statement umetničko delo 

Umetničko delo većih dimenzija idealan je dodatak koji će učiniti da vaš dnevni boravak za samo nekoliko sekundi izgleda potpuno drugačije. To može biti slika, uramljen poster, triptih ili nešto treće – ali ključno je da vaše odabrano umetničko delo dobije premijerno i samostalno mesto na čistom zidu. Možete ga staviti iznad kaminma ili kauča, jedino pravilo je da ga “ne ugušite” drugim predmetima i dekoracijama. Takođe, ne prezajte od dela intenzivnijih boja ili upadljivog rama, poenta je da se ovo delo istakne u vašem prostoru.

Police koje su ugrađene u zid

Ukoliko ste raspoloženi za malo više majstorisanja – evo savršenog predloga za vas! Uredite svoj dnevni boravak uz pomoć polica koje će biti ugrađene u vaš zid, umesto što će biti naslonjene ili ugrađene u njega. Ovaj efekat ugrađenosti možete postići i uz pomoć gipsa, a na vama je da li ćete pozvati majstore, ili se sami upustiti u avanturu uz pomoć YouTube tutorijala. Verujte nam, prebrzo ćete se zaljubiti u ovaj tip polica i pitati se zašto ih do sada niste imali u svom stanu!

Atraktivni komad nameštaja poput stočića od ogledala

Naravno, najbrži i najlakši način da transformišete enterijer dnevne sobe je da u njega unesete jedan nesvakidašnji, atraktivni komad nameštaja – poput stočića od ogledala sa fotografije. To može biti fotelja ili drugi komad nameštaja u boji koja se ističe, stočić za kafu od stakla, ogledala ili pločica, restaurirana retro komoda, vaza ili skulptura koja će krasiti vaš sto. Potražite onaj komad koji vam se najviše dopada i koji se taman dovoljno uklapa, a dovoljno razlikuje od ostatka enterijera vaše dnevne sobe – i to je to, već ste završili sa osveženjem!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by San Snova (@sansnovazuhause)

Pročitajte i: Trendovi u dizajnu enterijera koji će biti najaktuelniji ove zime

Naslovna fotografija: instagram.com/sansnovazuhause

Jovana Pantić

Comments