Šta je espresso makeup? U slučaju da niste čuli za letnji hit koji ga je inspirisao – latte šminka je jedan od najnovijih trendova lepote koji je eksplodirao na TikToku. Ali kako to obično ide, nadogradnje i spin-off verzije dolaze preko noći, pa latte šminka već ima novu naslednicu espresso šminku. Ovaj novi letnji trend je tu da vam pruži dublji, tamniji i sumorniji izgled – ukoliko je grunge glam vaš tip estetike.

Na svom TikToku, kreatorka sadržaja, Danielle Marcan, objavila je video pod naslovom grunge sestra latte šminke.

Zaljubljenicima u kofein ništa u jutarnjoj rutini ne predstavlja toliko zadovoljstvo kao ispijanje šoljice kafe koja ih razbuđuje i pruža užitak jedinstvenim ukusom. Istinski ljubitelji kafe vole da uživaju u različitim varijacijama i vrstama svog najdražeg napitka kome se vraćaju svakog jutra – i ponekad se odlučuju za osvežavajuću ledenu kafu, a drugim danima za vruću, mlečnu kafu. Latte kafa je čak inspirisala i makeup entuzijaste da pokrenu trend latte šminke i transformišu se u bronzane boginje uz pomoć mekih i kremastih proizvoda koji dočaravaju tople tonove kafe. Ovaj način šminkanja je ubrzo stekao veliku popularnost, sa preko 8.000 posvećenih Instagram objava uz #lattemakeup hešteg.

Ali pojedina jutra zahtevaju nešto intenzivnije od obične kafe, i tu na scenu stupaju espresso šotovi. Baš kao i u izboru kafe, postoje dani kada nam je potrebno nešto moćnije i izražajnije za našu šminku. Tako je započeo uspon trenda espresso šminke. Iako #espressomakeup još nema ni približan broj objava kao #lattemakeup, ukoliko pogledate ovu kolekciju fotografija primetićete da šminka inspirisana espresso kafom ima isti topli koncept kao i latte makeup, ali sa znatno tamnijim, intenzivnijim i dramatičnijim detaljima.

Tamni tonovi braon karmina

Espresso način šminkanja je okarakterisan toplim, ali hrabrim motivima. Kako biste postigli ovaj stil, uzmite u obzir nanošenje tamnobraon karmina. Tamne nijanse stvaraju dramatičan efekat i dodaju moćnu toplinu vašem izgledu, što i jeste cilj espresso estetike. Dok nude ili svetlobraon nijanse više pristaju latto trendu, tamniji tonovi braon boje su idealni za espresso temu.

Tamni ajlajner

Da biste u potpunosti savladali espresso trend, vaš ajlajner ne treba da bude neprimetan. Upečatljiv crn ajlajner dodaće intenzivnu mračnu estetiku vašoj šminki. Ukoliko nosite tamnobraon ajlajner – ostvarićete ultimativni espresso izgled. Za koju god nijansu se odlučite, treba da izgledate moćno, a ne neprimetno.

Istraži smokey eye izgled

Smokey eye ima značajno dužu istoriju od espressa, i ova tehnika je ujedno savršena za postizanje estetike inspirisane kafom. Mešanjem tamnobraon i crne senke dobićete smokey espresso izgled. Ako ste se tek upoznali sa trendom, možete početi sa klasičnim smokey motivima na svojim kapcima. Iako je ova tehnika previše napadna za latto trend, savršena je za espresso stil šminkanja.

Tamne obrve

Za espresso stil šminkanja, preporučujemo vam da se suprotstavite trendu izbeljivanja obrva i odlučite se za tamne i izražajne obrve i ovo važi za osobe svih boja kose. Čak i ako imate svetlu kosu, tamne obrve će dodati odgovarajuće tamne motive vašem licu, zbog čega ćete izgledati misterioznije. Dakle, uzmite u obzir kupovinu tamnije nijanse olovke za obrve od one koju inače koristite.

Nemojte biti suptilni

Za postizanje latte izgleda – preporučljivo je da se opredelite za toplu suptilnu estetiku, ali već dobro znate da je espresso način šminkanja dramatičan. Iako su topli motivi i dalje vaš cilj, nemojte se bojati da rizikujete i zabavite se šminkajući se. Espresso šminka vam dozvoljava da pokažete hrabrost, pa prigrlite tu mogućnost. Osetite se slobodnim da dodate ekspresivnu maskaru, šljokice i, naravno, bronzer!

Pročitajte i ovo: Latte makeup – trend šminkanja savršen za letnje dane i preplanuli ten

Naslovna fotografija: pinterest.com/themajormag

Milica Nešić

Comments