Od elegantnih pastela do simetričnog stilizovanja, postoji toliko toga što možete oživeti u svom domu. Trenutno je popularna estetika Wesa Andersona, te vam donosimo nekoliko ideja da preuredite svoj dom tako da ćete imati osećaj kao da ste u jednom od njegovih filmova.

Gotovo je nemoguće odoleti oštroj, šarenoj kinematografskoj estetici Wesa Andersona, vizuelnom bekstvu koje nam je svima potrebno. Ne možemo sa sigurnošću objasniti zbog čega je estetika Wesa Andersona tako prijatna, ali možemo da vam predstavimo primere kako biste mogli da unesete ovakve retro vibracije i u svoj dom.

Kohezivni elementi

Usklađivanje se na određeni način povezuje sa Andersonon, te ukoliko želite da koristite šablone, izaberite jednu ili dve boje – iste nijanse za zidove, stolariju i dodatke. Probajte sa dodacima poput poslužavnika u pastelnoj zelenoj nijansi, koji je savršen dodatak svakoj kuhinji.

Pastelne nijanse

Nijanse u boji šećerne vune su sinonim za stil Wesa Andersona. Kako biste ovo postigli, izaberite boju za zidove i nameštaj u istoj nijansi. Neka, na primer, to bude ružičasto kupatilo, ili možete dodati aksesoare u pastelnim tonovima. Na primer, posuda za sapun može dobro da se uklopi ukoliko je krase pastelne boje i zlatni detalji. Najbolje je da pronađete ceo set jer je bitno da se ide ka jednoj ili dve boje.

Detalji su najbitniji

Dekorativne elemente je najlakše prilagoditi, a u ovom slučaju predstavljaju jednostavan način da se osećate kao da ste u filmu Wesa Andersona. Izaberite šolju u pastelnoj boji i jutarnja kafa se lako može pretvoriti u pravo bioskopsko iskustvo.

Retro stil 

Potražite nameštaj sa nežnim oblicima u stilu art nouveau, ere koja je u velikoj meri uticala na prepoznatljiv stil Wesa Andersona. Pronađite elegantnu koktel stolicu sa zlatnim detaljima ili toaletni sto.

Starinski nameštaj

Jedan ili dva komada nameštaja u starinskom stilu mogu da unesu pravi vintage vibe, koji podseća na Andersonov film The Grand Budapest Hotel. Luster od rezanog stakla je kompatibilan sa sijalicama koje se mogu podešavati.

Više je više

Nemojte se plašiti da izaberete duboke, bogate tonove i prihvatite raskošan retro stil. Ovaj dekadentni izgled je posebno pogodan za prostorije kao što su dnevne i spavaće sobe.

Pročitajte i: Prijatna atmosfera i svežina – kako da pokrenete dobru energiju u svom domu

Slojevi u jednoj boji

Za upečatljiv izgled, koristite isključivo jednu boju u celoj prostoriji, ali menjajte nijanse i teksture. Pronađite lanene peškire koji će se dobro uklopiti u svako kupatilo, samo obratite pažnju da budu u istoj ili sličnoj nijansi kao kupatilo.

Komplementarna paleta boja

Pažljivo grupišite odabrane predmete u komplementarnim paletama boja da biste kreirali vinjete koje odišu vibracije estetike Wesa Andersona.

Smele nijanse

Nemojte se plašiti mešanja smelih nijansi, ali pazite na slaganje boja. Na primer, žuta art deco sofa odlično se slaže sa jastucima sa debljim prugama.

Jednostavna simetrija

Simetrični dekor je ključni element stila Wesa Andersona. Ako stvari koje posedujete nemaju svoj par, postavite jedan komad nameštaja ili umetničko delo u centar prostorije kako biste stvorili red. Prugasti tepisi i obloženi zidovi će poboljšati efekat.

Neobičan nameštaj

Nameštaj neobičnih oblika daje karakter i šarm svakom domu. Estetika Wesa Andersona nalaže da obojite komade u boje iz odabrane palete. Boja krede može postati vaš najbolji prijatelj. Ona se uklapa sa skoro svakom površinom, tako da na jednostavan način možete da osvežite stari nameštaj.

Skriveni kutak

Nered je neprijatelj oštre, uređene estetike Wesa Andersona, pa se odlučite za elegantna rešenja za skladištenje. Bonus su arhitektonske ili geometrijske tapete i nameštaj čistih linija u jarkim ili pastelnim nijansama.

Pročitajte još i: Glamping – luksuzni tip kampovanja koji celo iskustvo podiže na viši nivo

Naslovna strana: pinterest.com/messynessychic

Marija Gavrilović

Comments