Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Eucerin: Nega kože za ublažavanje simptoma atopijskog dermatitisa

Eucerin: Nega kože za ublažavanje simptoma atopijskog dermatitisa

Atopijski dermatitis – poznat i pod nazivom atopijski ekcem – veoma je često kožno oboljenje koje se javlja na licu i telu, na mestima gde je koža često suva i sklona iritaciji. Reč je o zapaljenskoj bolesti, koja je sve češća, naročito u zapadnom svetu. Pogađa 10% svetskog stanovništva (najčešće bebe i malu decu), a tokom poslednjih 30 godina broj slučajeva je porastao za 200-300%. Ovo hronično, dugotrajno stanje, karakterišu suva, ljuspasta koža sklona iritaciji i povremena upalna stanja sa neprijatnijim simptomima. Oboljenje ima dve faze, aktivnu (poznatu i kao “upalno stanje”) i neaktivnu. Za osobe sa ovim problemom važno je da zaštite kožu i tokom neaktivnih faza, kako bi produžili periode između aktivnih faza. Iako još nije pronađen lek, moguće je zaštititi kožu redovnom i doslednom negom.

eucerin 11 Eucerin: Nega kože za ublažavanje simptoma atopijskog dermatitisa

Dermatolozi često preporučuju medicinske kreme za spoljašnju upotrebu kod upalnih stanja atopijskog dermatitisa, a one najčešće sadrže kortikosteroide. Kortikosteroidi su veoma efikasni, brzo deluju i ublažavaju svrab u slučajevima teških upalnih stanja. Međutim, oni nisu dugoročno održivo rešenje, pošto mogu imati neželjene efekte. Isto tako ne smeju se nanositi na velike površine kože i gube efikasnost stalnom upotrebom.

eucerin 21 Eucerin: Nega kože za ublažavanje simptoma atopijskog dermatitisa

Kako Eucerin istraživački tim dobro poznaje kožu i koristi svoja znanja i iskustva da bi izašao u susret i najspecifičnijim potrebama i željama pacijenata, lansirao je AtopiControl liniju – efikasane preparate za atopijski dermatitis koji ne sadrže kortikosteroide.

Eucerin AtopiControl nega u akutnoj fazi: Acute Care krema

Eucerin AtopiControl Acute Care krema za akutno stanje pruža efikasno olakšanje tokom akutne faze bolesti i pogodna je i za osetljivu dečiju kožu. Korišćenjem Eucerin kreme za aktivnu negu može se čak i smanjiti potreba za lečenjem kortikosteroidima. Sadrži aktivne sastojke efikasne u borbi protiv atopijskog dermatitisa:

Mentoksipropandiol deluje protiv svraba;

Likokalkon A, koji se dobija iz korena sladića, ublažava zapaljenski proces;

Dekandiol deluje antibakterijski, efikasno suzbija razvoj bakterije Staphylococcus aureus, najčešćeg uzročnika infekcije;

Omega-6 masne kiseline dobijene iz ulja noćurka i semena grožđa se “ugrađuju” u kožu i tako obnavljaju narušenu zaštitnu funkciju kože.

eucerin 31 Eucerin: Nega kože za ublažavanje simptoma atopijskog dermatitisa

Eucerin AtopiControl osnovna nega: Losion za telo i Krema za lice

Kako nema leka protiv atopijskog dermatitis, postoje samo remisije. Tokom ovih faza mirovanja koža je suva, ponekad crvena i peruta se, tejoj je potrebna specijalna nega. Tokom ovog perioda za osnovnu negu preporučujemo Eucerin AtopiControl losion za telo i kremu za lice. Pravilnom upotrebom ovih preparata pravi se veći razmak između dve akutne faze i ublažavaju simptomi faze mirovanja. Preparati sadrže dva aktivna sastojka efikasna u borbi protiv atopijskog dermatitis:

Omega-6 masne kiseline dobijene iz ulja noćurka i semena grožđa grožđa se “ugrađuju” u kožu i tako obnavljaju narušenu zaštitnu funkciju kože;

Likokalkon A iz korena sladića deluje na zapaljenske procese i ublažava crvenilo.

eucerin 41 Eucerin: Nega kože za ublažavanje simptoma atopijskog dermatitisa eucerin 51 Eucerin: Nega kože za ublažavanje simptoma atopijskog dermatitisa

Eucerin AtopiControl preparat za čišćenje: Ulje za kupanje

Prvi korak nege kože je pravilno čišćenje. Upotreba blagih sredstava bez sapuna, koji neće dodatno iritirati već oštećenu kožu, veoma je bitna. Zato je pravi izbor Eucerin AtopiControl ulje za kupanje.

Svi Eucerin AtopiControl preparati ne sadrže parabene, boje ni mirise. Njihova efikasnost i dobra podnošljivost na koži potrđena je u kliničkim i dermatološkim studijama. Svi preparati namenjeni su čak i osetljivoj koži beba.

eucerin 61 Eucerin: Nega kože za ublažavanje simptoma atopijskog dermatitisa

Editors choice