Svako od nas, hteo to ili ne, odevnim komadima i autfitima koje bira kreira svoj lični, autentični stil. Čak i oni ljudi koji tvrde da im je nevažno šta nose – nešto moraju nositi, te se njihov stil može definisati kao “nedefinisan” ili neizražajan. Dakle, vaši autfiti svesno ili nesvesno dosta govore o vama, i mada je poznata izreka da “odelo ne čini čoveka”, ono je ipak u velikoj meri deo njegovog svakodnevnog života. Kada su u pitanju svakodnevni autfiti, često se dešava da im ne posvetimo puno vremena i da oni izgledaju obično i ne preterano zapamtljivo, ali istina je ta da ih uz samo nekoliko saveta možete učiniti atraktvnijim i daleko efektnijim. Mi vam u nastavku teksta predstavljamo četiri saveta kako to da učinite, a verujte nam – nakon što ih primenite prijatelji će vas garantovano prepoznati po stilu i često vas zapitkivati gde ste kupili odeću koju nosite.

Odlučite se za prirodne materijale u odevnim komadima i aksesoarima

Izbor materijala je veoma važan, kako zbog komfora i zdravlja vaše kože koja je sa njim u direktnom dodiru, tako i zbog efekta odeće koju nosite. High fashion brendovi čije komade odlikuju visoke cene najčešće koriste materijale poput svile, lana ili pamuka, a od istih kreiraju nekad sasvim jednostavne modele poput belih košulja ili pantalona na crtu. Zato, kada u manje poznatom brendu ili radnji kupite minimalistički odevni komad od prirodnog materijala, on zaista može delovati kao da ste ga platili mnogo više nego što zapravo jeste. Takođe, ovaj isti princip važi i za aksesoare. Kada razmišljate o nakitu, aksesoarima, torbama ili obući – predlažemo vam da se odlučite za one od prirodnih materijala, kao što su šeširi od slame, pletene ili kožne torbe sa drvenim ručkama, nakit od drveta ili keramike ili pak obuća od kože.

Matching odevni komadi i aksesoari su uvek dobra opcija

Ukoliko niste preterano vični u uklapanju odevnih komada u okviru jednog stajlinga, ili pak u uklapanju aksesoara uz autfit koji ste odabrali – sigurna opcija je da uvek idete sa matchy-matchy principom. Dakle, jednostavna majica uz mini-suknju iste boje, helanke uz oversize duksericu iz istog kompleta, kardigan i majica na bretele u istom tonu uz klasični džins… razumete princip. Na ovaj način izgledaćete kao da je sve na svom mestu i namenski odabrano, a da uopšte niste morali mnogo da “razbijate glavu”. Takođe, kada je u pitanju uklapanje po stilu i bojama, boje uopšte ne moraju biti dosadne niti jednolične. Možete se odlučiti za neonski komplet ili pak dezenirani, sve je samo na vama. Još jedna bitna stvar je da i aksesoare uklapate po istom principu. Ukoliko imate zlatne minđuše, neka i ostatak nakita bude zlatan, ili ako preferirate srebro, neka sve bude srebrno. Ako ste u kožnim mokasinama, kožna torba iste boje. Ako ste u patikama – ponesite ranac istog brenda, itd.

Comments