Francuskinje kao da su rođene sa stilom – njihov način oblačenja je nepogrešiv, njihovi stanovi su kao iz snova. Ne preostaje nam ništa drugo nego da ih kopiramo i probamo da dostignemo njihov nivo stila. Uz ovih nekoliko detalja možete učiniti da vam stan izgleda kao da je iz francuskog lifestyle magazina.

Somotski nameštaj

Kada su u pitanju veći komadi nameštaja, kao što su kaučevi, fotelje, trosedi i sofe, oni moraju izgledati kvalitetno i skupo. Nekvalitetna sofa će odmah učiniti da čitava dnevna soba čini neusklađeno i “jeftino”.

Somotski nameštaj u nekoj živoj boji će učiniti da vam stan izgleda luksuzno. Somot prostoriji daje toplinu, nasuprot kožnom nameštaju koji će uvek izgledati hladno i neudobno.

Kada je sofa upečatljive boje, onda ostatak velikog nameštaja treba da bude neutralnih boja. Somotski nameštaj je udoban i mekan i sa njim ćete postići tačno onakav izgled kakav želite.

Antikviteti su obavezni

Ništa ne govori da imate stila kao antikvarni nameštaj. Ako želite da vam stan izgleda kao da ste u Parizu i da ste šik Francuskinja, posećujte antikvarnice.

Sasvim sigurno ćete po znatno manjoj ceni pronaći prelep nameštaj. Možete ga obnoviti i dati mu novi život, ili ga istaći kako bi potencirali njegovu dugovečnost. Antikvitet će uvek dobro izgledati. Možete odabrati stari sto, stolicu, ogledalo, komodu. Stari nameštaj je poseban jer sa sobom nosi istorijsku priču.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jeanne Damas (@jeannedamas)

Detalji od duvanog stakla

Duvano staklo predstavlja svojevrsnu umetnost i zadovoljstvo je gledati kako nastaju predmeti koji se izrađuju na ovaj način. Postoje razni ukrasi koji se prave od duvanog stakla, te nećete pogrešiti ni sa jednim detaljem, samo obratite pažnju da ga uklopite u boje vaše sobe. Možete odabrati vazu, lampu ili drugu vrstu detalja. Vaš stan će odmah izgledati lepše i odisaće stilom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sabina Socol (@sabinasocol)

Comments