Vreme koje provodimo u spavaćoj sobi veoma je značajno, a spavaća soba uređena baš po našoj meri uneće nam mir i pružiti zdrav san. U krevetu provodimo praktično trećinu svog života spavajući, ali krevet je isto tako i naš najsigurniji i najintimniji prostor. Zato, veoma je važno posvetiti mu svu moguću pažnju, jer verujte nam – ona će vam se mnogostruko vratiti! Ukoliko ste trenutno u preuređenju svoje spavaće sobe, što će vam sigurno doneti i promenu u životu, imamo nekoliko autentičnih predloga dekoracija kojima možete ulepšati prostor oko kreveta. Prostor oko kreveta može vam doprineti opštoj atmosferi i energiji koja vas obuzima pred odlazak na spavanje, pa ako niste sigurni kako da ga uredite, uživajte u nastavku teksta i inspirišite se!

Klupica ispred kreveta i šeširi na zidu

Jednostavna ali jedinstvena drvena klupica u podnožju kreveta može biti veoma dobar, ali i praktičan detalj u vašoj spavaćoj sobi. Ako ste raspoloženi za “majstorisanje”, ovu klupicu možete kreirati i sami, ali ukoliko niste – možete ih lako naći i u prodaji. Ova klupica je savršen dodatak koji daje idiličnu atmosferu, a na kom možete držati cveće, mirisne sveće ili tehnologiju. Još jedna zanimljiva dekoracija koju možete promeniti, a na koju nas je inspirisala fotografija u prilogu je da umesto umetničkih dela, zid do kreveta ukrasite šeširima koje nosite.

Zanimljiva ogledala i polica sa biljkama

Ako volite ogledala i odsjaje svetla, savršena dekoracija za vas mogu biti upravo ogledala, odnosno set ogledala iznad samog kreveta. Ovaj set može da čini više manjih ogledala sa zajedničkom tematikom, kao što su mistična i romantična ogledala u obliku meseca sa fotografije iz priloga. Ovim ogledalima pokazaćete svoju ličnost, estetiku i interesovanje za astrologiju, a ona su dovoljno suptilna da uz njih možete dodati i još neki drugi detalj na zidu – kao što je na primer minimalistička polica sa malim kaktusima.

Galerijski zid 

Već smo pisali o lepoti galerijskog zida u stanu, odnosno zida na kojem se nalaze različito raspoređena umetnička dela ili fotografije, a zid iznad kreveta takođe može poslužiti kao pogodno mesto za kreiranje istog. U zavisnosti od vaše generalne estetike, vaš galerijski zid može biti simetričan, minimalisitčki i u potpunosti sačinjen od crno-belih umetničkih dela, a može biti i boemski, šaren i nepravilno raspoređen. U svakom slučaju, i jedna i druga opcija mogu biti pun pogodak!

Viseće biljke i ukrasi

Ako ste jedna od onih “plant mom” osoba (bez brige, i mi smo), evo idealnog predloga za uređenje vašeg prostora oko kreveta! Ako već imate visok okvir kreveta, ili pak šipku sa koje vam vise zavese iza njega, već imate mesto na kojem biste mogli okačiti, kako viseće biljke, tako i propratne ukrase po svom izboru. Ovo je pravi boho dekor za poželeti.

Comments