Prijateljstva na daljinu su teška. Veze, još teže. Ipak, živimo u vremenu u kojem postoji veoma velika šansa da ćete se vi, ili vaš prijatelj/partner odseliti u drugu državu, radi studiranja ili posla – i tada se postavlja pitanje, kako održati odnos? Kada ste oboje tu, u istom stanu ili istom gradu, komunikacija je mnogo lakša, u istoj ste vremenskoj zoni, telefonskoj mreži, u istoj kancelariji, krevetu.. jednostavno, blizu ste i nema previše prepreka između vas. Ukoliko se posvađate, pomirićete se pred spavanje, ako nedostajete jedno drugom – na poziv ste od toga da odete na kafu. Ali, onda kada je vaša najdraža osoba preko okeana ili preko granice, stvari postaju komplikovanije. Vaši životni ritmovi više ne mogu biti u savršenom sync-u, a sve što je potrebno da se razreši – razrešava se preko telefona ili video poziva. Zato, ako u stranoj državi trenutno imate ljubav svog života, ili pak najboljeg prijatelja (jer i long distace prijateljstvo može biti podjednako teško i bolno) – evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da ovu vezu na daljinu uspešno održite, ili čak ojačate.

Ogranizujte tačan termin u kom ćete se čuti svake nedelje

Naravno, nije to jedini terminu kojem ćete razgovarati, ali važno je da imate barem taj jedan koji ćete uvek ispoštovati – ma koliko haotičan život oko vas bude bio. Jer, mnogi od nas se često zaborave i često ni ne razmišljamo o tome da smo se zapravo zaludeli manje važnim stvarima i važne ljude stavili u drugi plan, a ne bi trebalo. Dakle, stavite svoje drage ljude na prvo mesto i uvedite rutinu, koja će vam vremenom toliko ući u naviku da jednostavno nećete ni pomišljati da u tim trenucima vreme posvetite nečemu ili nekome drugom.

Šaljite fotografije i koristite video pozive

Video pozivi su veoma važni, iako naravno – nije isto kao kada je osoba tu do vas. Ipak, nemojte ih zanemariti, jer će vam jednostavno dati utisak bliskosti i držaće vas u trenutku, time što ćete sve vreme znati kako vaša najdraža osoba izgleda i kako se menja, jer to ne želite da propustite. Naravno, onda kada video pozivi nisu mogući, koristite se i fotografijama. Šaljite selfije svakodnevno, snimite se i pošaljite sebe u tom trenutku, pošaljite osmeh i pogled i reči. Jednostavno, niko ne želi da zaboravi onog koga voli – a fotografije i video pozivi su tu da vas podsete na vaše voljene.

Comments