Već smo pisali o benefitima svakodnevnog vođenja dnevnika, a sada vam otkrivamo neverovatne benefite koje sa sobom donosi vođenje seksualnog dnevnika. Da, dobro ste nas čuli. Vreme je da svoj seksualni život, iskustva i fantazije stavite na papir i rezimirate sve što se tu našlo! Dobar seksualni život izuzetno utiče na naše opšte raspoloženje i naš život, i zato ga nemojte prepuštati slučaju. Isto kao što ste u stanju da se posvetite treninzima, ishrani i mentalnom zdravlju, možete se posvetiti i unapređenju svog seksualnog života. Dakle, novi rokovnik u ruke i vreme je da krenete. Evo kako da vodite seksualni dnevnik i koji su njegove prednosti. Iznenadićete se koliko će ova aktivnost imati uticaja!

Za početak, zašto vodimo dnevnik svog seksualnog života?

Ne, poenta seksualnog dnevnika nije pisanje erotskih fantazija niti da on služi kao kritika vašeg seksualnog života. Pisanje ovog tipa dnevnika ima jednaku poentu kao pisanje bilo kog drugog dnevnika – trebalo bi da vam posluži kao korisna samo-refleksija. Kada zapišete svoja osećanja, (ispunjene ili neispunjene) potrebe i želje, bolje ćete ih razumeti i nećete ih tako lako potisnuti i zaboraviti. Takođe, umesto da o seksu razgovarate samo sa najboljom drugaricom uz čašu vina, kroz vođenje dnevnika možete povesti iskren razgovor sami sa sobom. A kada ste iskreni sa sobom, nema više “izvlačenja”!

Da li je seksualni dnevnik pogodan i za sinlg ljude ili samo za ljude u vezi?

Seksualni dnevnik mogu da vode apsolutno svi! Bilo da imate redovan seksualni život sa jednim partnerom, ili se još uvek tražite i uživate u seksu sa različitim ljudima – vođenje dnevnika može vam biti od koristi. Kada ste u stabilnoj vezi, dobro je pratiti kako se vaš seksualni odnos razvija, menja i na koje načine ga možete unaprediti, a u slučaju da ste singl – vođenje dnevnika će vam pomoći da bolje i brže razumete šta vam je prijalo a šta ne od vaših seksualnih iskustava. Ukoliko želite, sa partnerom možete voditi i zajednički seksualni dnevnik, ali on može ostati i vaša “mala tajna” i prvatna stvar koji činite samo za sebe.

Comments