Sezona venčanja je uveliko počela i stalno smo u nedoumici šta obući. Naravno, postoje određena pravila kojih se moramo držati kada smo gost na venčanju. Ne znam da li ste upoznati, ali dešava se i da mlade u sklopu pozivnice sugerišu gostima kako da se obuku, mada, najviše gošćama. Zvanicama je nekada naloženo da obuku trodelna odela i svoje najelegantnije haljine. I, ne, nisu u pitanju neka kraljevska venčanja.

Pre nego što bilo koju odeću nazovete savršenim autfitom za venčanje, moramo da posvetimo malo pažnje tome kakvih se pravila treba držati. Pojedina su prilično jednostavna – kao što su boje koje treba izbegavati, dok druga zahtevaju malo više promišljanja.

Nemojte nositi belo

Ovo pravilo već svi dobro znaju. Osim mene, očigledno, jer sam za nekoliko venčanja u poslednje vreme planirala da obučem nešto belo. Sreća, drugarica me je u tome sprečila. Nisam znala da je to veliki no-no na svadbama jer bi samo mlada trebalo da bude u belom. Mlade su, svakako, u venčanicama, nije kao da bi se neko od gostiju zbunio i sa mladom pomešao drugu ženu u belom. Ali, dobro. Nemojte biti ja i nemojte planirati da nosite belo na tuđoj svadbi.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi)

Oslonite se na neutralne boje

Neutralne boje su savršen izbor ako odlazite na venčanje na zatvorenom. Nikada nećete da pogrešite ako pronađete potpuno jednostavnu, ali elegantnu crnu ili bež haljinu. Igrajte se modelima, isprobajte onaj bez bretela ili sa dubokim izrezom na leđima. Lako je na basic haljinu dodati aksesoar koji će je ukrasiti.

Zaobiđite boje koje su rezervisane za deveruše

Ako idete na venčanje na kom će biti deveruša – pokušajte da saznate koje će im boje biti haljine. Poznato je da se deveruše oblače isto, a ako nisu u potpuno istim haljinama – onda su u istoj boji. Zato, pitajte i potrudite se da izbegnete tu boju, jer – ako niste deveruša – svakako ne želite da izgledate kao jedna.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Allegra Shaw (@allegrashaw)

Nemojte ići previše causal

Dok smo u kancelariji pričali o ovome, jedna od koleginica je ispričala da je na nekom venčanju jedna od zvanica došla previše casual obučena. Kada kažem casual, mislim u patikama i šortsu u kome je izgledala kao da je pošla na izlet. Naravno, niko od vas ne traži da na njegovom venčanju dođete sa krunom, ali, ipak, suviše opušten stil ne bi trebalo da bude opcija.

Ukoliko se odlučite za pantalone, nemojte gore obući nešto što će učiniti da izgledate previše casual. U smislu, pantalone su super ideja, ali važno je od kakvog su kroja i kako ih uklopite. Odlučite se za one koje su muškog kroja i koje po sredini imaju ispeglanu liniju. Zatim, gore obucite crop top koji ima pufnaste rukave ili floralni top.

Satenske midi-haljine

Za venčanje je najbolje da nosite midi-haljine, po mogućstvu satenske. One su same po sebi dovoljno elegantne i lepo će naglasiti vašu figuru. Ovakve haljine se danas mogu pronaći u raznim bojama i modelima, zbog čega je najsigurnije da igrate na ovu kartu.

Naslovna fotografija: instagram.com/allegrashaw

Milica Antić

Comments