Nakon nekoliko godina iščekivanja, Legally Blonde 3 uskoro stiže u bioskope. Reese Witherspoon ćemo ponovo videti kao Elle Woods, veselu studentkinju iz sestrinstva koja postaje uspešni advokat. Fanovi su Elle poslednji put videli 2003. godine, u filmu Legally Blonde 2: Red, White, and Blonde. Gledaoci su se zaljubili u Ellein šarm i istančani ukus za modu, kao i u njenu dovitljivost iskazanu među uštogljenim studentima Harvarda. Zapravo, obožavanje prema filmskim junacima i radnji ono je što Legally Blonde čini svevremenskim klasikom. Od glavne heroine, pa do Paulette (Jennifer Coolidge) svi junaci su ikonični, što je potvrdila i Ariana Grande rekreirajući ih u svom spotu za numeru Thank U, Next 2019. godine. U vreme premijere, Legally Blonde nije bio posmatran kao feministički film, ali, u toku godina, ženski obožavaoci franšize isticali su inspirativni Ellein poduhvat, njen uspeh i istrajnost da se ostvari kao advokat i pobedi stereotipe koje je, kao ženu, okružuju.

U prvom delu filmu videli smo Elle kako se upisuje na Harvard kako bi povratila naklonost bivšeg dečka Warnera, koji je s njom raskinuo verujući da ona ne može da razume ozbiljnost njegovih studija. Iako je kolege studenti kinje i ne shvataju ozbiljno, Elle na prvoj godini studija uspeva da dobije ozbiljni pravni slučaj i potom diplomira sa najvišim počastima. U drugom delu smo je videli u Vašingtonu kako pokušava da navede Kongres da usvoji zakon u kom se zabranjuje testiranje nad životinjama. Sa suprugom Emmettom Richmondom (Luke Wilson), diplomom sa Harvarda i impresivnom karijerom, šta je Elle Woods sad naumila? Ovo smo saznali…

Datum premijere

Nedavno je objavljeno da će Legally Blonde 3 premijerno biti prikazan u bioskopima 20. maja 2022. godine, nakon više odlaganja snimanja usled pandemije korona virusa. Reese ga je najavila još 2018. godine, ali film trenutno i dalje nema završen scenario zbog više promena u timu scenarista. Zbog ovoga se postavlja pitanje da li će premijera biti održana na obećani datum.

Comments