Najveći problem kretanja na put je pakovanje. Uglavnom se svi nerviramo kada treba da se pakujemo, jer ne želimo da ponesemo stvari koje nam nisu potrebne i koje nam neće služiti na putu, i često nešto zaboravimo. Najbolje je da napravimo spisak stvari koje su nam zaista potrebne i da se na osnovu tog spiska pakujemo. Iz nekog razloga, šminka je čest problem jer je ponesemo previše, a onda je ne iskoristimo. Zato, hajde da vidimo šta nam je, zapravo, potrebno od šminke u jednom malom neseseru. 

Jedan mali, ali koristan neseser bi trebalo da sadrži od 5 do 8 proizvoda, u zavisnosti od toga kakva je vaša koža i koja joj je nega potrebna pre šminke. Pod tim podrazumevamo prajmere i sprejeve za setovanje šminke. Jer, ukoliko je vaša koža masna, onda je potrebno da je dodatno setujete kada ste izloženi suncu i ako planirate da ceo dan provedete napolju.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели MATILDA DJERF (@matildadjerf)

Prajmer je obavezan

Pre nego što uopšte pređemo na deo sa šminkom, bitno je podsetiti da bi vaš skin care neseser trebalo da ima kremu sa zaštitnim faktorom. Ukoliko je vaša koža sklona mašćenju i luči previše sebuma, onda je najbolje da uzmete kremu koja ima matirajući efekat. Zatim možete da se igrate sa prajmerima, ali prajmer je obavezan.

Kad ceo dan treba da provedemo napolju, izloženi suncu, onda je najbitnije da koža bude lepo pripremljena. Zato, u neseser spakujte matirajući ili hidratantni prajmer, u zavisnosti od tipa vaše kože. Zatim, kada stavite prajmer, odmah nakon njega spakujte i sprej za setovanje.

Olovka i gel za obrve

Mislim da svi već znamo koliko je bitno da obrve budu lepo iscrtane, jer one uokviruju lice i potpuno ga transformišu. Bilo da ćete stavljati samo malo šminke ili ne – crtanje obrva je nezaobilazno, isto kao što je nezaobilazna krema sa SPF-om. Pored olovke za obrve, naravno, potreban vam je gel za setovanje obrva. Iscrtane i setovane obrve su pola posla!

Kremasta kontura i kremasto rumenilo

Kremasti proizvodi mnogo prirodnije izgledaju na licu jer se stapaju s kožom. Ukoliko putujete na more i niste sigurni da li želite da stavite malo šminke kada odlazite na plažu – pored kreme za sunčanje stavite samo kremastu konturu i kremasto rumenilo. To će vam dati samo malo boje u licu i prirodan izgled, onaj inner glow koji svi volimo. Kremastu konturu možete koristiti i za oči, čisto da ih naglasite, na taj ćete način iskoristiti jedan proizvod za više namena.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели elsa❤️ (@hoskelsa)

Korektor

Da, korektor je vaš najbolji prijatelj. Na plažu, međutim, nije potrebno stavljati korektor. Svakako ćete imati naočare preko očiju, tako da nema potrebe da gušite kožu korektorom. S druge strane, uveče će vam korektor biti veoma potreban. Kada odlazimo na toplija mesta, ne želimo da lice gušimo šminkom, a preplanula koža izgleda mnogo zdravije, zbog čega je samo potrebno istaknuti njen lep izgled, a to ćete učiniti tako što ćete staviti korektor samo na mestima na kojima je to potrebno.

Maskara i karmini

Da, karmini. Kada idemo na put jasno je da ćemo izlaziti na večere i samim tim ćemo imati prilike da se lepo obučemo i sredimo. Zbog toga, vaš neseser treba da sadrži jedan nude karmin i jedan crveni, jer preplanuloj koži predivno stoji crveni karmin, pogotovo ako karmin u sebi ima šljokice.

Pro. Tip

Redosled nanošenja proizvoda bi trebalo da bude ovakav: prajmer, korektor, kremasta kontura, kremasto rumenilo, zatim setovanje sprejem za setovanje. Tako ćete svaki proizvod zaključati u kožu. Nakon toga, sredite obrve, stavite maskaru i karmin i spremni ste za odlazak na večeru kraj mora!

Naslovna fotografija: instagram.com/hoskelsa

Milica Antić

Comments