Već smo dobili najveći hair trend leta, i to zahvaljujući hit seriji Succession – u pitanju je expensive honey frizura. Radi se zapravo o nijansi za farbanje koja će oduševiti sve plavuše ili one koje žele to da postanu.

Expensive honey nijansu plave kose u seriji Succession nosi Willa Ferreyra, supruga veoma bogatog Connora Roya. Willa živi u svetu luksuza i svim silama se trudi da mu pripada, uprkos svom skromnom poreklu. Njena kosa i garderober imaju za cilj da Willa postigne sofisticiran, old money izgled, a baš zbog toga je expensive honey nijansa postala popularna. Vlada trend “tihog luksuza” i baš svi žele da izgledaju kao da pripadaju visokom društvu, poput Wille.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Succession (@succession)

Kako izgleda expensive honey nijansa plave kose?

Pre svega, kosa je ofarbana u plavo, ali nikako u istom tonu. Suština je da dobijete mešavinu nijasni, dok je boja korena dublja, što stvara utisak gušće kose, a daje joj i efekat prirodnog sjaja i bogate teksture.

Expensive honey plava kosa je odmak od platinastog izgleda koji je stekao ogromnu popularnost nakon pandemije. Setimo se Kim Kardashian i njene platinaste faze – ona je taj pomalo prevaziđen izgled plave kose na neko vreme vratila u fokus trendova. Ali, ne zadugo – prirodnije, osunčane i šatirane varijante su sada najpoželjnije za plavuše.

Takođe, expensive honey je održiva i zahvalna za negu. Ako je boja prilagođena vašim karakteristikama, poput nijanse obrva i tona kože, nećete morati toliko često da odlazite u frizerski salon, jer će frizura izgledati sveže tokom više meseci. Ključno je da vam koren, odnosno, budući izrastak, bude što bolje uklopljen u vaš prirodni kolorit. Kao što smo već napomenuli, obrve su dobra odrednica kad birate farbu za koren.

Ovaj trend ponovo u fokus stavlja plavu kosu, koja je vrlo delikatna i lako može da se pretvori u katastrofu. Zato nije loše podsetiti se ključnih saveta da plava kosa izgleda zdravo i luksuzno.

Saveti za plavu kosu luksuznog izgleda

Dve nijanse svetlije od prirodne boje

Kako bi plava kosa izgledala luksuzno, ofarbani delovi ne bi trebalo da budu previše u kontrastu sa bazom, odnosno, korenom, pa birajte nijanse koje su maksimalno dva nivoa svetlije od vaše prirodne boje. Ako je vaš ten tamniji, izabraćete više toplih tonova meda, dok bi oni sa svetlijim tenom mogli da se odluče za više peščano bež ili kremastoplavu boju kose.

Probajte babylights tehniku

Babylights pramenovi su ofarbani i strateški postavljeni po celoj kosi. Mogu da naprave ogromnu razliku i učine plavu nijansu luksuznijom. Oni su efektni, ali suptilni; možda ćete ih čak pomešati sa stvarno dobrom prirodnom bojom kose. Ovi sitni naglasci imaju tendenciju da budu svetliji na krajevima pramenova. Možda će vas podsetiti na balayage, ali postoji razlika: prilikom kreiranja babyligts pramenova se koriste folije, dok se kod balayage tehnike kosa farba “na otvorenom”.

Senčenje dubljim tonovima

Ako želite da vam kosa izgleda još bogatije, osim osnovne plave nijanse i svetlijih tonova na određenim pramenovima, probajte da dodate još jedan, tamniji sloj – ili se prepustite veštim rukama frizera. Suština je da određeni pramenovi budu ofarbani u duboke nijanse plave ili braon, u zavisnosti od početnih, osnovnih nijansi kose. Ovakvo senčenje sa tamnijim, dubljim pramenovima će kosi doneti luksuzan izgled i gustu, razigranu teksturu.

Pravila nege plave kose

Ukoliko ste plavuša, trebalo bi da razmislite o ulaganju u kvalitetnu masku za kosu, koju treba da stavljate dva dana svake nedelje kako biste održali kosu hidriranom, kao i da biste sačuvali luksuznu nijansu. Osim toga, pokušajte da ne perete kosu prečesto, jer preterano pranje nije sjajno za farbanu kosu.

Pročitajte još i: Prolećne kombinacije za negu kože koje mogu učiniti čuda i tokom leta

Naslovna fotografija: instagram.com/succession

Božica Luković

Comments