Kada izgradite samopouzdanje u osnovnim aspektima, ono utiče na sve životne aspekte i sve vaše odnose. Samopouzdanje i samopoštovanje su vitalan deo ljubavi prema sebi, uz koju ide postavljanje granica, ispoljavanje autentičnosti, odbacivanje tuđeg uticaja i upravljanje prema sopstvenim vrednostima. 

Prihvatite svoj fizički izgled 

To je vaše telo i biće vam potrebno da vas celog života dobro služi. Nemojte ga kritikovati, posmatrati sa osudom, upoređivati sa drugim telima i kinjiti da biste ga prilagodili oblicima koji su opšteprihvaćeni kao lepi, seksi i poželjni. Imate svoje prednosti – istaknite ih. Poznajete svoje nedostatke, prikrijte ih adekvatnim načinom oblačenja. Ako vam uspeva da se osećate komotno u svom telu, onda čak ni ova uputstva ne važe. Možete hodati goli, izgledajući poput Vilendorfske Venere (ona sa stomačićem, ogromnim grudima i butinama) i zračiti megavatima seksepila, skladnosti i lepote. Negujte svoje telo, čuvajte zdravlje, budite čisti, oblačite se uredno, prikladno i udobno – i držite se kao avion. Ramena unazad, leđa prava, odmeren hod, opušteno kretanje kukova – kao da plešete. Držanje je mnogo važnije od izgleda, a to možete uvežbati. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sazan Hendrix (@sazan)

Pokažite ko ste 

Ne brinite o tome da li ćete se nekome dopasti, usredsredite se na to da pokažete ko ste. Koristite svoju vrstu šarma – ako ste prodornog duha i oštrog jezika, pokažite svoju inteligenciju i duhovitost bez ustručavanja. Ako ste nežni i povučeni, zračite svojom mekoćom i ženstvenošću. Ako ste hladni, budite graciozni, ako ste strastveni, bacajte oko sebe varnice i vatrene kugle – budite svesni sebe i iskažite se. 

Comments