Sjaj, glamur, raskoš, brdo poznatih zvanica i naravno… Vera Wang! VIP venčanje danas ne može da prođe bez njene kreacije, jer mlada neće biti zadovoljna ukoliko ne bude imala Vera Wang venčanicu kreiranu baš za nju. Čini se da se danas ženski san malo promenio i da mlade više ne maštaju o velikim, belim, raskošnim venčanicama, već im misli okupira samo etiketa. Naravno, ukoliko je ona “prava”! “Because, when it comes to the wedding dress, you go Wang!” To je nepisano pravilo savremene žene, i one imućnije, koje sebi mogu da priušte taj luksuz, neće ni sekund porazmisliti pri odabiru svoje venčanice iz snova. Spisak Verinih mušterija je poduži, a neke od srećnica su Avril Lavinj (Avril Lavigne), Viktorija Bekam (Victoria Beckham), Maraja Keri (Mariah Carey), Dženifer Eniston (Jennifer Aniston), Dženifer Lopez (Jennifer Lopez)… I Kim Kardašijan (Kim Kardashian) ovih dana šeta verenički prsten, a vi pokušajte da pogodite iz koje modne kuće dolazi njena bela haljina!

120 Famous Wedding = Vera Wang?

Da li je to postalo pitanje stila i dobrog ukusa, ili pitanje prestiža? Zar je danas uopšte važna kreacija sama po sebi, ili je u centru pažnje etiketa? Mediji nam serviraju robote, žene koje ne postavljaju trendove, već postaju njihove žrtve i slepo ih prate. One žene koje zanemaruju kreativnost i vode se onim što je in, ne shvatajući da time pristaju da budu nove žrtve začaranog kruga. Postaće samo još jedna karika u nizu onih koje su nosile VW na svom najvažnijem danu u životu.

Ipak, čini se da ima i onih svetlih izuzetaka. Ili je to samo kraljevski izuzetak? Kejt Midlton (Kate Middleton) se, za promenu, odlučila za venčanicu modne kuće Alexander McQueen i razbila monotoniju neinovativnih udavača. A koliko se samo polemisalo o ovoj venčanici! To je bio šlag na torti koji je uspeo da uzrdma ceo modni svet, pa čak i da zauzme mesto na kladioničarskim tiketima. I naravno da venčanica nije nikoga izneverila, a da pri tom nije bila potpisana od strane VW. Da li je to ludost, hrabrost, rizik? Za mene je prijatno osveženje u mrtvom moru. I upravo ova venčanica će poslužiti kao model malo skromnijim mladama, koje će morati da se zadovolje kopijom iste!

kate middleton wedding dress 4 Famous Wedding = Vera Wang?

Naravno, kada govorimo o venčanicama, nemoguće bi bilo izostaviti prelepu venčanicu koju je Keri Bredšo (Carrie Bradshaw) nosila u 2. delu filma “Seks i grad”. Venčanicu je kreirala britanska kreatorka Vivienne Westwood, koja je u ovom slučaju napravila izuzetak i ostavila po strani punk stil po kom je prepoznatljiva širom sveta. O tome koliko je ova venčanica boje šampanjca oduševila fanove svedoči i činjenica da su sve venčanice ovog kroja (samo u kraćoj verziji) koje su se našle u ponudi na sajtu Net-a-porter rasprodate za samo jedan dan po neverovatnoj ceni od $9,875, dok venčanica u svojoj originalnoj dužini iznosi ništavnih $15,700. Toliko o svetskoj ekonomskoj krizi.

SATC WEDDING 3 Famous Wedding = Vera Wang?

Nije vam potrebna plava krv niti izmišljena Njujorčanka da biste se na pozitivan način rezlikovali od drugih. Malo mašte i volje biće dovoljno da razbijete monotoniju stereotipnih venčanja.


Tamara Đokić se nikada ne miri sa porazima. Večiti je optimista, uvek obasjana njenim Suncem, ambiciozna jer kao što je Pikaso rekao: “Ko hoće nešto da uradi, nađe način, ko neće ništa da učini, nađe opravdanje.”

Comments