Svaka žena u svom garderoberu trebalo bi da ima (barem) jedan par farmerki koje joj stoje “kao salivene”. To su farmerke kojima će se uvek okrenuti kada želi da izgleda opušteno, kada joj je potreban autfit sa kojim neće pogrešiti ili kada želi da bude sigurna da će njega figura izgledati baš onako kako treba. Farmerke su praktične, lako se uklapaju sa raznovrsnim odevnim komadima i možete ih nositi u različitim prilikama – a mi smo odredili koje farmerke prema tipu građe treba da odaberete baš za sebe!

Zato što i same znamo koliko je nekad teško naći pravi par farmerki, koji nam neće biti širok oko struka, stezati nas oko butina, biti nam predugačak ili prekratak – izdvojili smo 6 različitih modela, za 6 tipova građe. Svoj savršeni model pronađite u nastavku!

Farmerke prema tipu građe - najbolji modeli

Za sitne devojke, kojima je uglavnom sve veliko i koje pokušavaju da izbegnu da izgledaju kao da su još sitnije, predlažemo H&M skinny high rise jeans model uskih farmerki od rastegljivog teksasa, dužine do gležnjeva. U ovim farmerkama vaša figura će doći do izražaja, nećete izgledati kao da su vas pantalone “progutale”, a dubok struk i dužina do gležnjeva učniniće da izgledate kao da ste za nijansu više. Nosite ih uz puffer jaknu do struka, ili crop top.

jeans Modeli farmerki za svaki tip građe i gde možeš da ih kupiš
jeans1 Modeli farmerki za svaki tip građe i gde možeš da ih kupiš

Ukoliko se bavite modelingom ili ste jednostavno visoke i tanane građe – vama su potrebne farmerke koje će istaći vašu vitku figuru. Imate priliku da nosite farmerke koje niske ili sitne devojke ne mogu nositi sa takvom lakoćom – i zato vam predlažemo da odaberete Massimo Dutti zvonaste farmerke visokog struka i skinny kroja. Ovaj tip farmerki na vama neće izgledati predugo, a zvonasti kroj će na pravi način doći do izražaja. Uživajte u legs for days efektu koji ćete dobiti zahvaljujući dužini ovih farmerki i njihovom visokom struku.

 Modeli farmerki za svaki tip građe i gde možeš da ih kupiš
 Modeli farmerki za svaki tip građe i gde možeš da ih kupiš

Ako vas odlikuju uži struk i širi kukovi koji prate istaknutije butine – H&M90s farmerke, dubokog struka i ravnog kroja su savršen izbor za vas. U ovim farmerkama će vaš struk doći do izražaja, a vaše butine i gležnjevi biće u balansu zahvaljujući ravnom kroju, koji prekriva razliku koja bi bila primetnija ako nosite skinny jeans. Takođe, u ovim farmerkama izgledaćete kao jedan od likova iz serije Friends – a ko još ne želi da izgleda kao Monica, Rachel ili Phoebe?

1 3 Modeli farmerki za svaki tip građe i gde možeš da ih kupiš
2 3 Modeli farmerki za svaki tip građe i gde možeš da ih kupiš

Ukoliko ste krupnije građe ili se borite sa viškom kilograma, znamo da je izazovnije naći par farmerki koji će vam pristajati baš kako treba i u kojem ćete se osećati komforno i seksi. Nažalost, brendovi se retko fokusiraju na plus size modele, ali mi smo pronašli par farmerki koji će vam pristajati. Odaberite Zara relaxed slim boyfriend model, sa prorezima na kolenima, ravnim nogavicama i strukom srednje dubine. Predlažemo vam da uvek odaberete struk koji je srednje dubok ili dubok, kao i da odaberete džins srednje čvrstine, koji u sebi ima elastina, ali i drži formu.

 Modeli farmerki za svaki tip građe i gde možeš da ih kupiš
 Modeli farmerki za svaki tip građe i gde možeš da ih kupiš

Ako nemate istaknut struk, već ste ravnije građe sa dugim i mršavijim nogama, vama će najbolje stajati farmerke srednje dubokog struka i ravnih nogavica, kao što je ovaj Zara model. U ovim farmerkama ćete istaći prednosti svoje figure, a prikriti ono što ne želite da bude istaknuto. Takođe, ovaj kroj pantalona savršeno se uklapa uz casual uvučenu košulju, u stilu Charlotte Gainsbourg.

 Modeli farmerki za svaki tip građe i gde možeš da ih kupiš
 Modeli farmerki za svaki tip građe i gde možeš da ih kupiš

Ako imate takozvanu hourglass građu, poput glumice Marilyn Monroe, predlažemo vam mom fit model farmerki. U Fashion & Friends ponudi pronašli smo savršene Calvin Klein farmerke za ovaj tip građe, dubokog struka sa kopčanjem umesto rajsferšlusa i dužine do gležnjeva. Uklopite ih uz jednostavni džemper, mantil i trendy čizme.

cj Modeli farmerki za svaki tip građe i gde možeš da ih kupiš
 Modeli farmerki za svaki tip građe i gde možeš da ih kupiš

Naslovna fotografija: instagram.com/haileybieber

Jovana Pantić

Comments