It girl sezone

Stalno pazimo na nju, gledamo u čemu će se pojaviti i kad će napokon zablistati kao Merilin Monro (Marilyn Monroe), ali kod Mišel Vilijams (Michelle Williams) to nikako da dočekamo. Prekrasno lice, prekrasno tijelo, zavodljiv osmijeh, ima ono nešto – ali Merlinka van iz nje neće, osim na filmu, izgleda. Mišel kao da odbija biti senzualna na crvenom tepihu i opustiti se do kraja. Uvijek je pri vrhu, ali nikad nismo posve zadovoljni. To je slučaj i ovdje, pojavila se u bež-modroj toaleti H&M sa nakitom Forever Mark i izgleda lijepo kao i uvijek, ali nešto nam ne štima u ovom strogom spoju suknje i korzeta. Bio bi bolji raskošan remen umjesto cvijeta, ili možda sve u jednoj boji – da nam presjek ne krati struk.

williams Fashion Police: Dodela nagrada BAFTA 2012‏.

Jedva čekamo dodjelu Oskara, gdje prognoziramo - Mišel kao Merilin

Dosjei Anderson

Glumica Džilijen Anderson (Gillian Anderson) trebala bi baciti sve svoje slike iz mladosti, jer to kako ona sada izgleda nije normalna pojava. Kao da su je godine proljepšale. Ima i ona nove filmove, i kao prezenterica na dodjeli nagrada BAFTA pojavila se u haljini Vintage Sybil Connolly Haute Couture iz 1956. godine. Glumica ima savršenu figuru i ovaj kroj haljine jako joj dobro stoji. Glomazne dijamantne naušnice i natapirana kosa sasvim su dovoljni za diva-efekt. Da bi ubacila haljinu u moderno doba, mi preporučamo žarkocrveni ruž i nježniji materijal.

anderson Fashion Police: Dodela nagrada BAFTA 2012‏.

Skali nam s godinama izgleda sve bolje i bolje

Androgena kraljica

Tilda Svinton (Tilda Swinton) pojavila se u srebrno-bijeloj haljini Celine sa velikim koktel-prstenom. Tilda izgleda sve bolje i zna kako nositi androgeni stil. Frizura je sasvim prikladna, i kad bi ova glumica još počela nositi jaču šminku, ovaj izgled bio bi besprijekoran. Ovako nam svaki put sa malo ili nimalo šminke izgleda pomalo isprano. Ono što neopisivo cijenimo jest Tildina novopečena volja za poziranjem, jer je ovaj zavodljivi pogled prema kameri više nego što bismo od nje ikad tražili. Zato – go, Tilda!

swinton Fashion Police: Dodela nagrada BAFTA 2012‏.

Tilda je skužila modu crvenog tepiha u kojoj se na počecima toliko gubila

Lekcija za one sa bujnijom figurom

Kristina Hendriks (Christina Hendricks) na svakom crvenom tepihu dostojno parira svojim mršavijim i višim kolegicama, ali ovaj put to joj nikako nije pošlo za rukom. Obukla je haljinu Vivienne Westwood i napravila joj lošu reklamu, jer je muku mučila da ostane u njoj, odnosno da haljina ne popuca. Prevelik dekolte za njen broj grudnjaka, loš kroj haljine i materijal (punijim curama bolje stoje haljine čvršćeg materijala). Uza sve to, ni frizurom se nije proslavila.

hendricks Fashion Police: Dodela nagrada BAFTA 2012‏.

Kristina zna pogriješiti, ali nikad drastično kao ovaj put

Španjolski crveno

Lijepa Penelope Kruz (Penelope Cruz) obukla je fenomenalnu haljinu Armani i sve skupa ukrasila nakitom Chopard. Frizura i make-up – besprijekorni, jedino s čime smo imali problema gledajući je kako se šeće i pozira jest način na koji nosi ovu haljinu strogog kroja. Sjećamo se kako su Amanda Zejfrid (Amanda Seyfried) i Dženifer Lopez (Jennifer Lopez) lijepo nosile ovakav dekolte. Nikako, ali baš nikako glumica nije smjela ovu haljinu obući bez grudnjaka, jer ovako izgleda kao da je krojena za osobe sa poprsjem većim za broj ili dva.

cruz Fashion Police: Dodela nagrada BAFTA 2012‏.

Penelope u Armanijevu dizajnu

Džesikin svijet

Džesika Čestejn (Jessica Chastain) nova je pojava na crvenom tepihu ove godine i naša najnovija girl crush! Ta djevojka jednostavno ne griješi, pa je to i ovaj put bio slučaj sa haljinom Oscar de la Rente. Ima svojih pet filmova koje trenutno promovira, a novine se otimaju za ovo prekrasno lice svevremenske ljepote, koje kamera obožava. Ovo je njen svijet, mi samo promatramo.

chastain Fashion Police: Dodela nagrada BAFTA 2012‏.

Džesiki i ovako ne vidimo kraja, još da krene s nagradama…

Još jedno ura za nju

Oktavija Spenser (Octavia Spencer) niže nagrade, ali i dobiva samo pohvale za svoj izgled. Na sebi je imala dizajnersko djelo Tadashija Shojija i ne znamo tko je od nje i gđice Vilijams kome ukrao ideju. Zamjerka nam je suknja, čiji kroj nije najsretniji za njenu figuru.

spencer Fashion Police: Dodela nagrada BAFTA 2012‏.

Oktavija je bila pobjednica dodjele BAFTA

Silueta i pogled

Melisa Džordž (Melissa George) vidjela je Evan Rejčel Vud (Evan Rachel Wood) na prošlogodišnjoj dodjeli nagrada Emi i odlučila iskopirati taj izgled. Ne volimo ovako doslovne kopije, ali nikako ne možemo poreći glumici da izgleda fenomenalno.

melissageorge Fashion Police: Dodela nagrada BAFTA 2012‏.

Melisa u haljini Victorije Beckham

Sa zlatom ne možeš ne zasjati

To je politika kojom se vodila glumica Kristina Riči (Christina Ricci), i izgledala je jako dobro u dizajnu Givenchy by Riccardo Tisci. Malo su nam šiške prestroge za maleno Kristinino lice, a i naušnice su nam suvišne, pogotovo jer su i u drugoj boji od haljine. Međutim, cjelokupni dojam i više je nego pozitivan, haljina je lijepo krojena, a mi bismo izbacili ove suvišne valove sprijeda – Kristina je sićušna i nosila bi takav kroj puno bolje.

ricci Fashion Police: Dodela nagrada BAFTA 2012‏.

Zlatom okupana Kristina Riči izabrala je haljinu koju nije lako nositi

Diva u crnom

Cijelu priču završit ćemo sa istinskom ikonom crvenog tepiha Meril Strip (Meryl Streep), koja je nosila strogi korzet i odlučila ovaj put totalno riskirati sa haljinom Vivienne Westwood. Ona je ideju dijelila sa Kristinom Hendriks i ponosno može reći kako haljinu nosi bolje od nje, ali nismo presretni sa ovim balonerom i činjenicom da je istog materijala kao dio haljine u struku. U svakom slučaju, Meril nije razočarala, a kad je još teatralno na pozornici ostala bez cipelice, u maniru prave Pepeljuge, ne možemo nikako zatomiti simpatije i kritizirati što ima na sebi.

streep Fashion Police: Dodela nagrada BAFTA 2012‏.

Vivienne Westwood je iznenadila činjenicom da je dvije glumice za istu dodjelu nagrada odjenula u gotovo istu haljinu


Josipa Lijović je vedra studentkinja iz Zagreba koja slobodno vreme troši uživajući u prijateljskim druženjima uz kaficu i svojoj velikoj strasti – modi, o kojoj s užitkom piše na svom blogu Baby Loves Fashion. “Svako od nas bi trebalo da se potrudi da bude što bolja verzija sebe samog” je krilatica po kojoj živi i koja se često može čuti iz njenih usta.

Comments