Gustu i talasastu kosu je gotovo nemoguće isfenirati okruglom četkom i sigurno je da ste barem jednom uzalud trošile vreme u kupatilu ispred ogledala. Kosa je neposlušna i ne izgleda onako kako ste zamislili. Zamisao da ćete četkom uspeti da je obuzdate i dobiti efekat kao iz salona postala je vaša noćna mora. Sad ste na sredini, kosa je zamršena i suva, niste baš sigurni šta je potrebno da uradite da biste makar malo popravili situaciju, a vremena za novo pranje i sušenje nemate. Vezali ste kosu u punđu i nastavili sa danom.

Da se to ne bi desilo ponovo, sa vama ćemo podeliti nekoliko trikova koji će vam sigurno biti od pomoći.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ASH JEFFERY (@ashjeffery_edwardsandco)

Devedesete su se vratile na velika vrata

Ili nikada nisu ni odlazile? Prevrnuti talasi, izražen volumen, neodoljive, guste teksture nose sve poznate ličnosti koje volite. Ponovo ste se zaljubili u frizuru koja donosi utisak kao da ste upravo krenuli na crveni tepih, ali nakon nekoliko sekundi ste se setili kupatila, fena, četki koje se mrse u kosi, znojenja i nerviranja jer ništa ne ide po planu.
Potisnite tu misao jer TikTok donosi rešenje za vaš slučaj – samo nekoliko koraka vas deli do bujne i sjajne kose!

Pročitajte i ovo: Aura frizure – kako da svoju energiju uskladite s kosom

Faux-Out je nova, jednostavna tehnika koja će preporoditi vašu kosu. Samo nekoliko minuta vas deli do frizure iz snova, a za sve to potrebna vam je samo jedna pegla za kosu. Ovo je tehnika koja može da “izduva” vašu kosu ili da postigne efekat uglađene kose. Vaša ravna ili talasasta, gusta kosa, postaće poslušna uz pomoć pegle i fiksatora za kosu.

Nisu vam potrebne preskupi aparati za kosu koji se danas reklamiraju, dovoljna je pegla koju tako dugo niste koristili.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели street_style_paris (@street_style_paris)

U nekoliko koraka do savršene kose

Nakon što ste oprali kosu i duboko je hidrirali maskom, ostavite je nekoliko minuta u turbanu koji će da pokupi višak vode. Na srednjoj temperaturi potpuno osušite kosu, a na krajeve nanesite ulje koje će da je zaštiti i nahrani. Ako se vaša kosa brzo masti, koristite sprej za kosu bez dodatnih ulja, koji će da je omekša.

Uzmine penu za kosu ili fiksator (po slobodnom izboru, ali pena je jednostavnija za kontrolisanje) i na površinske delove nanesite proizvod. Budite umereni u nanošenju prozvoda, nekada manje znači više i nema potrebe da stavljate količinu koja će samo da ulepi vašu kosu.

Pročitajte i ovo: Frizure koji će biti u trendu 2023. godine

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Polina Leonova (@polina.lnv)

Kosu podelite na tri jednaka dela, uzimajte po jedan krupniji pramen i peglom uvijajte ka spolja, dovoljno je da peglu zadržite nekoliko sekundi. Pramen potom umotajte u krupni vikler. Nakon pola sata skinite viklere. Blago raščešljajte kosu i rezultat će vas oduševiti.

Dugotrajan efekat

Za bolji i dugotrajniji efekat, viklere možete ostaviti nekoliko sati. Koristite proizvode koji su na prirodnoj bazi, bez parabena i veštačkih mirisa, kosu hidrirajte prilikom svakog pranja i ne zaboravite da je redovno održavate. U slučaju da često ponavljate postupak pravljenja ove frizure, koristite ulja koja će vam kosu zaštititi od toplote.

Pročitajte i ovo: Samo jedno slovo vas deli od bujne kose!

Naslovna fotografija:instagram.com/street_style_paris

Dragana Stojanović

Comments