Uživanje u novogodišnjoj atmosferi sa porodicom, prijateljima i kolegama čini posebno raspoloženje koje izmamljuje osmehe, ali i nešto mnogo više – aktivaciju namera za 2024. godinu. Feng Shui princip je da je lokacija sve, kako za poziciju i dekorisanje novogodišnje jelke, tako i aktivaciju namera. Veruje se da je novogodišnja jelka prenosilac želja, namera i čuvar sreće tokom praznika. 

Novogodišnja jelka može biti veštačka ili prirodna sadnica. U istočnim i pojedinim zapadnim delovima sveta, ljubitelji Feng Shui tradicije biraju prirodnu sadnicu jer veruju da će doneti dobru „či“ energiju i vibraciju u domu, a nakon slavlja mogu je posaditi kako bi sve dotadašnje aktivacije nastavile da rastu i donose dobre prilike. Veruje se da je novogodišnja jelka seme začetka nove godine. Odabir veštačke jelke neće umanjiti vašu radost i ostvarenje namera, ali ćete vašu jelku zameniti novom iduće godine ili imati je do pet narednih godina. Či energija jeste protok i cirkulacija u domu, ako jednu aktivaciju čuvate duže vreme, onda ona formira sporije kretanje energije, zato je suština u promeni ili dodavanjem novih novogodišnjih ukrasa.

Ukoliko niste ili jeste okitili svoju novogodišnju jelku, predlažemo vam da uradite mali ritual fizičkog i higijenskog čišćenja prostora, bilo doma ili kancelarije. Uz jasnu i centriranu nameru „očistite“ sve one neprijatne, negativne, stagniranje, stresne, uznemirujuće i nelagodne zapise iz prostora koje vam je donela 2023. Ovako ćete energetski osloboditi prostor i otvoriti bezgranične mogućnosti za nove prilike za koje ste spremni u 2024. Tokom čišćenja i eliminisanja nepotrebnih stvari, upalite 3 sveće koje će simbolički doneti novu svetlost, a sagoreti stare zapise. 

Postavite novogodišnju jelku i pre dekorisanja, možete je poprskati eteričnim uljem lavande koje ste rastvorili u vodi. Eterično ulje lavande ima frekvenciju od 118Hz koja donosi dobre prilike, anđeosku sreću i pomaže da se emocionalne ranjivosti transformišu u radost. 

pexels ksenia chernaya 6129297 2 Aktivacija namera u 2024. uz Feng Shui novogodišnje ukrašavanje: Saveti, dekorisanje i postavka novogodišnje jelke

Prvo birate lep ukras za vrh jelke, smatra se moćnim provodnikom pozitivne energije. Od vrha jelke do plafona treba da ostane slobodan prostor da ga ne dodiruje. Zmajeva godina stiže u februaru 2024. u kineskoj kulturi označava luksuz, moć, a do tada treba da privučete upravo ovu energiju. Jelku ukrašavate raznim bogatim kuglicama, lampionima, zanimljivim detaljima, perlama, glamuroznim dezenima, nenapadnim lampicama koje daju toplu zlatnu svetlost. Zmaj voli da privlači pažnju i zato dodajte zlatnike, zlatnog zmaja, crvene koverte sa novcem, simbole bogatstva na svoju jelku. Možete koristiti zelenu boju, ukrase od žada, malahita. Ljubičasta važi za kraljevsku boju tako da će sigurno odgovarati godini zmaja. Pokloni koji stoje ispod jelke mogu biti lepo upakovani u papir zlatne, crvene ili zelene boje. Takođe, neka ispod jelke bude mnogo mandarina u luksuznom dekoru – simbol radosti života. Novogodišnjoj jelki dodajte 9 zvončića i neku prirodnu dekoraciju, kako biste u lakoći donosili odluke u 2024. Prirodna dekoracija simbolizuje prirodan tok života.

Najbolje pozicije za postavku novogodišnje jelke po principima Feng Shui u 2023/2024:

  • Mesto naspram glavnih ulaznih vrata, na udaljenosti od najmanje 5 koraka, obećava sreću u poslu, uspešan biznis. 
  • Postavljena na severu doneće uspeh u karijeri, sreću vlasniku, priznanje u društvu, jačanje ugleda. 
  • Na severoistoku donosi generalno poboljšanje materijalnog blagostanja, nova znanja i mudrost uz jačanje korisnih veza i naklonost prijatelja.
  • Postavkom isključivo manje jelke na jugozapadu dnevne sobe može doći do poboljšanja u ljubavi i braku. Ukrasiti je nežnim detaljima roze, bele i lila boje. Detalj dva spojena srca. Jelka ne sme biti upadljiva.
  • Jelka u centru doma obećava  zdravu atmosferu cele godine. Svađe i skandali postaće retka pojava. Ključ je dobrog zdravlja. Ako jelku budete imali i tokom februara meseca 2024. kada počinje godina drvenog zmaja, izmestite jelku iz centra kako biste izbegli konflikte i sukobe.

Biti mudar i fleksibilan je glavna poruka za 2024. Pred doček Nove godine ili u ponoć neka gore sveće, blista jelka, svetla u zlatnim nijansama.  

Vizualizujte pozitivne ciljeve koje ostvarujete u 2024. godini i sve što želite da postignete u svom prefesionalnom i privatnom životu. Poželite dobrodošlicu radosti, uspeha, dobrog zrdavlja, mira i izobilja u svom domu.

Srećna vam Nova godina 2024!

Pročitajte i ovo: Novogodišnja dekoracija koja pretvara dom u “začaranu” šumu

Naslovna fotografija: pexels.com

Danijela Marković

Comments