Želite da sanjate još slađe snove i to na javi? Postavite pozornicu za ljubav u svojoj spavaćoj sobi koristeći drevnu Feng Šui tehniku koja koristi vašu okolinu debelo podvlačeći ono što ste namerili. Pred vama je sedam načina pomoću kojih možete podstaći pozitivnu energiju vašeg ljubavnog života.

Okačite ogledala i kristale

Prvo, arhitektonska pozicija vaše spavaće sobe od ključnog je značaja za vaš ljubavni raspored. Ako se nalazi na mestu koje se naziva “zmajeva usta” – na kraju dugog hodnika ili predsoblja – ili je u liniji sa ulaznim vratima, to može izazvati nezgode na romantičnom planu. Da biste izbegli moguće probleme, okačite ogledala dijagonalno jedno naspram drugog u hodniku, tik pre ulaza u spavaću sobu, da biste usporili protok energije. Takođe možete okačiti mali sferični kristal o srebrni lančić u samom ramu vrata ne biste li tako poboljšali i ojačali sve vaše veze – a posebno one romantične prirode.

Crystal three dimensional wall stickers home decoration wall font b hangings b font font b mirror Feng Šui saveti: Donesi ljubav u krevet

Promenite čaršave

Birajte krevetske čaršave u jarkocrvenoj, beloj ili svetlozelenoj boji i tako “začinite” i unesite više strasti u svoju spavaću sobu. Crvena posteljina će usijati vaš ljubavni život, ali je nemojte koristiti prečesto, jer bi vaša romansa mogla “pregoreti”.

Stvorite varnice uz pomoć sveća

Par roze sveća u zadnjem desnom uglu sobe (prostoru romanse/veze) mogu uneti i varnicu i sjaj u vaš ljubavni život, ili privući nov plamen ako ste trenutno sami. Samo se setite da ih upalite s vremena na vreme.

Napravite prostor za svog partnera

Ispraznite fioku u komodi za potencijalnog partnera. Ako niste u vezi, a tražite nekog, trebalo bi da načinite prostor za mogućeg partnera. Ispraznite fioku i napravite prostora u ormanu. Izbacite višak predmeta iz kupatila tako da kad se vaša srodna duša pojavi (a ako sve ovo uradite, i hoće!), može odmah da se uklopi. Celokupna ideja o stvaranju mesta za dvoje presudna je i ključna u spavaćoj sobi. Trebalo bi da postoje dva noćna stočića i dve lampe na njima. U stvari, veoma je važno nepristrasno pogledati po sobi i uveriti se da svedoči kako tu borave dve osobe koje se vole.

feng shui master bedroom Feng Šui saveti: Donesi ljubav u krevet

Unesite mirisnu i vizuelnu stimulaciju

Ako želite “aromatičnu senzualnost” u sobi, dodajte i par kapi afrodizijačkog esencijalnog ulja ilang-ilang u raspršivač ili destilovanu vodu. Kada se rasprši po spavaćoj sobi, veruje se da pokreće životinjske instinkte i pušta prirodu da obavi ostalo. Slike ili prizori zaljubljenih parova ili, u stvari, bilo kakva slika ili simbol koji se obraća jezikom ljubavi vama ili umesto vas trebalo bi da bude postavljen s namerom u spavaćoj sobi, naročito prekoputa vrata ili nasuprot podnožja kreveta. Te dve lokacije važe za najvažnije što se tiče vizuelne simulacije u prostoriji. Ako svesno postavite ljubavne prizore na ta dva mesta, druge vrste stimulacije trebalo bi ubrzo da uslede.

Ne mešajte posao i zadovoljstvo

Ako želite da pokrenete usijanu romansu u spavaćoj sobi, nikako ne mešajte svoju profesiju u to! Posao i zadovoljstvo se ne mešaju u ovom prostoru, ali ako baš morate, odelite svoj radni prostor zavesom ili zastorom od perlica.

Upotrebite štos sa noćnom lampom

Evo poslednjeg “tajnog” Feng Šui saveta za prizivanje ljubavi. Bez obzira da li ste u potrazi za ljubavlju ili već u vezi kojoj treba malo dodatnog poleta, uključite noćne lampe u isto vreme svake noći i držite ih uključene makar tri sata bez prekida. Tada ih isključite u isti tren. Ovo činite dvadeset sedam uzastopnih dana i Feng Šui tvrdi da te lampe neće biti jedino što će se usijati u sobi!

Elegant bedroom curtains and bedside lamps Feng Šui saveti: Donesi ljubav u krevet

Maja Bunčić

Comments