Feng Šui je drevna kineska praksa, koja pomaže u harmonizaciji energije u prostoru i okruženju – ljudi postavljaju predmete u svom domu na određen način, kako bi omogućili slobodan protok energije (izbegli blokiranje i nakupljanje štetne energije) i doprineli stvaranju dobre, zdrave i uravnotežene atmosfere u svom domu ili poslovnom prostoru. Stvaranje pozitivnih vibracija i podsticanje dobre energije utiče na sve oblasti vašeg života – na materijalnu dobit, karijeru, zdravlje, pa i na vaš ljubavni život. Dakle, Feng Šui za privlačenje partnera nije diferencirana praksa, ali u njenom okviru možete uraditi određene stvari u svom domu, ili na radnom mestu, koje mogu uticati na vaša iskustva i mogućnosti, pored ostalog, i na ljubavnom planu.

Feng Šui za privlačenje partnera

Feng Šui može poboljšati sve aspekte vašeg života, stvarajući uslove za slobodan protok dobre i podsticajne energije i uklanjajući i čisteći nakupljenu lošu energiju u vašem životu. U tom smislu, odgovor na pitanje može li da se koristi Feng Šui za privlačanje partnera – odgovor je pozitivan. Isprobajte savete iz Feng Šui prakse kako biste oslobodili protok ljubavne energije i privukli u svoj život odgovarajućeg partnera.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @atyourtaste

Poštujte Mesec

Feng Šui za privlačenje partnera odnosi se na neke rituale koje možete raditi za vreme punog Meseca – u tom periodu emocionalna energija je intenzivna i možete je usmeriti na odgovarajući način. Nabavite malu staklenu posudu i napunite je kamenjem – potrebno je da kamenje bude ljubičasto, crveno ili belo. Preko kamenja stavite tri ružičaste ili crvene sveće i zapalite ih u noći punog Meseca. To možete uraditi u kući, ali i napolju, na otvorenom prostoru (na terasi, ili u bašti, pod neposrednim sjajem punog Meseca). Dok palite sveće, izrazite zahvalnost svom budućem partneru („hvala ti što dolaziš u moj život“, „hvala ti što se odazivaš na moj poziv“…) Čineći to, usmeravate pozitivnu energiju na sebe, a to može uključivati i partnera kakvog ste čekali.

Obratite pažnju na energiju u vašem domu

Za one koji žive sami i praktikuju Feng Šui za privlačenje partnera, postoje izvesna prilagođavanja, koja možete napraviti, kako biste pojačali energiju.

Muškarci koji žive sami u svojoj „muškoj pećini“, sa svojim tehnološkim igračkama i alatima, okruženi su muškom, jang enegijom  potebno je da dodaju malo ženske, jin energije, kako bi privukli žensku osobu. Mogu staviti sliku Meseca ili postaviti sveće i biljke na police. Ovo će omogućiti ženskoj energiji da se „oseća dobrodošlo“ u muškm domu.

Na isti način, žene koje žive same mogu napraviti mesta za mušku energiju – to znači privlačenje Sunčeve energije, postavljanje slike Sunca ili neki njegov simbol. Žene se mogu pobrinuti da u kući ima dovoljno svetla, kako bi dom pružao osećaj slobode.

Pročitajte i ovo: Feng Šui saveti – donesi ljubav u krevet

Pravljenje ovih jednostavnih promena predstavlja Feng Šui za privlačenje partnera, odnosno, povećava vaš nivo otvorenosti prema energijama neophodnim za ljubav.

Feng Šui za privlačenje partnera u spavaćoj sobi

Promene koje možete napraviti u svojoj spavaćoj sobi, tiču se postavljanja kreveta na dobro mesto (ne pored prozora ili u ugao), dok ogledalo treba da bude na mestu koje nije okrenuto ka krevetu. Tu su i tople, senzualne boje za zidove, pokrivače, jastuke, kao i umetnička dela koja simbolizuju ljubav, korišćenje simetrije i držanje tehnoloških uređaja dalje od kreveta.

Feng Šui za privlačenje partnera kroz želju i nameru

Namera je svrsishodna želja i možda ćete biti otvoreniji za privlačenje odgovarajućeg partnara, postavljanjem namere na Feng Šui način. Uzmite ružičasti ili crveni balon sa helijumom, napišite na njemu ono što tražite od partnera – postavite snažnu nameru, a zatim pustite balon da odleti, dok osećate zahvalnost. Još je bolje ako ovo uradite u noći punog Meseca – to je vreme za ceremonije i rituale i Feng Šui za privlačanje partnera je tada moćniji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @atyourtaste

Ukrasite dom bambusom

Bambus simbolizuje dug, zdrav život i sreću i treba ga postaviti u istočni ili južni deo kuće, blizu ulaznih vrata. Bambus je lak za negu i ne zahteva direktnu Sunčevu svetlost, kao druge biljke. Pored bambusa, dobro je da u svom domu imate i druge biljke, jer su pune života i prilvlače dobru energiju u vaš dom.

Vrata dobrodošlice

Priredite dobrodošlicu ljubavnoj energiji – koristite prostirke zemljanih boja, zelene vence na vratima i druge elemente u prirodnim bojama. Neka ulaz u vaš dom odražava dobru, prijateljsku energiju – pozovite ljubav u svoju kuću!

Feng Šui za privlačenje partnera vam može pomoći, ali vas neće odvesti daleko, ako se oslanjate samo na rituale i energiju. Morate učiniti napor i nastojati da upoznate nove ljude, proširite svoje društvene krugove, isprobate aplikacije za upoznavanje. Budite strpljivi i optimistični dok natavljate da stvarate dobru energiju u svom domu i svom okruženju – vaš pozitivan stav može privući osobu koju tražite.

Pročitajte i ovo: Feng Šui saveti – kako da ga nežno povedeš ka braku

Naslovna fotografija: instagram.com/atyourtaste

Brankica Milošević

Comments