The wait is over, the wait is over… Sećaš se ovog Rihanninog hita “Wait Your Turn”? E pa, upravo ovi stihovi savršeno opisuju ono što se upravo desilo – Fenty kolekcija je tu i ne možemo biti srećniji što najzad imamo uvid u to na čemu je pevačica radila u prethodnom periodu!

Nakon što je u potpunosti uzdrmala beauty sferu svojom linijom šminke Fenty Beauty, ali i postavila standarde kada su u pitanju modne revije, inkluzivnost u modi i generalno poimanje žene i ženskog tela u ovoj industriji zahvaljujući Savage x Fenty liniji veša, Rihanna je rešila da napravi još jedan veliki poduhvat u svetu mode i to kroz odeću. Nekoliko dana pre generalnog lansiranja brenda (29. maja), objavljen je Fenty lookbook u kojem možemo da vidimo kompletnu ponudu njene nove modne kolekcije koju je uradila u saradnji sa LVMH.

Evidentno je da Rihannu možeš ili da voliš ili da ne voliš, ali isto tako je evidentna njena borba za svestranost i raznolikost, kao i sposobnost da prepozna šta je dobro i na taj način postavi trend koji će i drugi prepoznati kao vredan i zapravo neprolazan.

Prva Fenty kolekcija nosi naziv Release 5-19 (mesec i godina lansiranja) i obuhvata jednostavne, ali izuzetno efektne komade koje zapravo zaista možemo da zamislimo u svakodnevnom životu. Iako Rihanna ume da nas iznenadi svojim modnim izborima zbog čega smo i očekivali ekstravagantne kreacije, ovoga puta je rešila da se “smiri” i tako nam predstavila komade za koje ne moraš da budeš Rihanna (čitaj: neverovatno smela) da bi ih nosila – i baš to je ono što najviše volimo u vezi sa Release 5-19!

Kolekcija predstavlja sudar kontrastne estetike – puff rukavi velikog volumena, taman teksas kakav su nosile hip-hop zvezde devedesetih, glatke, ženstvene linije i strukirane siluete – Fenty savršeno oslikava raznovrsni stil moderne žene. Inspiracija za Fenty kolekciju je došla sa Barbadosa gde je pevačica odrasla, kao i iz Londona gde je živela tokom poslednjih godinu dana, što je prilično očigledno kod ovih komada, baš kao i njena ljubav prema “a little bit extra” detaljima.

Prilikom predstavljanja kolekcije u Parizu, pevačica je otkrila da je želela da stvori odeću u kojoj će se žene osećati snažno, ali i lepo. I to je zaista tako – naglašavanje ramena u komadima simbolizuje “šefovsku” moć, dok elegantne pantalone donose modernu sofisticiranost, istovremeno ističući delikatnu liniju ženskog tela. Prosto, ova kolekcija je nastala sa idejom da se osećamo najbolje u svojoj koži, da budemo samouverene u karijeri i svakog dana spremne da osvojimo svet – baš kao i Riri!

Pevačica ne krije da je preponosna što je prva “crnkinja” koja ima priliku da sarađuje sa LVMH i, kako kaže, jako je zahvalna i srećna što ima priliku da nešto stvori od nule.

Osim fenomenalnih odevnih komada, Rihanna je dizajnirala i liniju aksesoara koja uključuje sandale i naočare za sunce koje je i sama nosila još dok je cela priča o Fenty kolekciji bila pod velom tajne.

Skoro 15 godina nakon što je sa samo 17 godina osvojila svet svojim hitom”Pon de Replay” i čak devet Grammy nagrada, Rihanna je više puta dokazala da ne postoji nešto što ona ne može da uradi. Mada, to smo i znali, zar ne? Setimo se one čuvene rečenice da je nešto ružno dok Rihanna odluči suprotno – ova genijalna izjava je nastala nakon što je pevačica ponela čašu za vino kao aksesoar! Said enough!

Fenty kolekcija će biti dostupna na fenty.com od 29. maja.

Naslovna fotografija: instagram.com/tmagazine

Ivana

Comments