Za neke je bio genije, za druge ludak, ali nesumnjivo je da je Hičkok (Alfred Hitchcock) svojim filmovima postavio standarde koje čak ni u današnje vreme, ne može baš svako da  ispuni.

Hičkok Film nedelje: Hičkok

Hičkok tokom snimanja filma "Psiho"

“Majstor neizvesnosti” kako su ga zvali napravio je pravu revoluciju svojim, u to vreme, ekscentričnim filmovima, i zasluženo dobio ekranizaciju najvažnijeg doba svog života. Ova biografska priča koju je režirao Saša Gervasi (Sacha Gevarsi), govori o delu Hičkokovog života, dok je snimao film “Psiho” (Psycho), koji je obeležio ne samo njegovu karijeru, već i ceo njegov život.

Hopkins Miren i Johanson Film nedelje: Hičkok

Hopkins, Miren i Johanson

Entoni Hopkins (Anthony Hopkins) je dobio čast da tumači sjajnoga režisera, koji tokom filma u par navrata ruši taj “četvrti zid” i direktno se obraća publici, kako bi ih bolje uputio u radnju filma. Međutim iako je glavna tema filma snimanje i borba za prikazivanje ovog provokativnog dela, “lajt motiv” je odnos između Hičkoka i njegove žene Alme, koja je uveliko zaslužna za upeh mnogih njegovih radova, a koju tumači Oskarovka Helen Miren (Helen Mirren).

Hičkok i Alma Film nedelje: Hičkok

Hičkok i Alma

Uprkos njegovim platonskim ljubavima prema glavnim glumicama, ona ostaje uz njega tokom najtežeg doba i uz njenu pomoć uspevaju da završe film i puste ga u javnost. Pored ova dva Oskarovca, glumačkoj ekipi se pridružuju i zanosne Skarlet Johanson (Scarlett Johansson) koja igra Dženet Li (Janet Leigh) u spornoj sceni pod tušem, i Džesika Bil (Jessica Biel) u ulozi Vere Majls (Vera Miles), koja je potajno zaljubljena u Hičkoka. Nepotrebno je reći kako su se njih dve savršeno uklopile u koncept lepotica sa filmskog platna, u još jednom filmu koji će dići u nebesa njihove karijere.

Kontrovezna scena pod tušem Film nedelje: Hičkok

Kontroverzna scena pod tušem

Dužina ovoga filma je 98 minuta, i garantujemo da ćete uživati u svakoj sekundi, jer su glumci i tema toliko zanimljivi i privlačni, da vas jednostavno uvuku u radnju, i imate osećaj da ste deo celog šoua pod imenom“Filmska industrija”.

Izvori fotografija: moviemandan.com, mashable.com, thefocusedfilmographer.com, filmz.ru


Marko Vukićević – Kritičar, filantrop, vodi se Šekspirovim citatom “All world’s a stage, and all the men and women merely players. They have their exits and their entrances and one man in his time plays many parts. As you like.”.

Comments