Hot topics

#MySkinMyWay: Slavimo lepotu i jedinstvenost tvoje kože! Prijavi se i budi deo našeg beauty advertorijala!

Kako da se našminkaš kada nosiš masku?

7 najpopularnijih modela vereničkog prstenja i burmi u 2020.

#pričeiznutra: Teme kojih se i žene stide, a ne bi trebalo!

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Za neke je bio genije, za druge ludak, ali nesumnjivo je da je Hičkok (Alfred Hitchcock) svojim filmovima postavio standarde koje čak ni u današnje vreme, ne može baš svako da  ispuni.

Hičkok Film nedelje: Hičkok

Hičkok tokom snimanja filma "Psiho"

“Majstor neizvesnosti” kako su ga zvali napravio je pravu revoluciju svojim, u to vreme, ekscentričnim filmovima, i zasluženo dobio ekranizaciju najvažnijeg doba svog života. Ova biografska priča koju je režirao Saša Gervasi (Sacha Gevarsi), govori o delu Hičkokovog života, dok je snimao film “Psiho” (Psycho), koji je obeležio ne samo njegovu karijeru, već i ceo njegov život.

Hopkins Miren i Johanson Film nedelje: Hičkok

Hopkins, Miren i Johanson

Entoni Hopkins (Anthony Hopkins) je dobio čast da tumači sjajnoga režisera, koji tokom filma u par navrata ruši taj “četvrti zid” i direktno se obraća publici, kako bi ih bolje uputio u radnju filma. Međutim iako je glavna tema filma snimanje i borba za prikazivanje ovog provokativnog dela, “lajt motiv” je odnos između Hičkoka i njegove žene Alme, koja je uveliko zaslužna za upeh mnogih njegovih radova, a koju tumači Oskarovka Helen Miren (Helen Mirren).

Hičkok i Alma Film nedelje: Hičkok

Hičkok i Alma

Uprkos njegovim platonskim ljubavima prema glavnim glumicama, ona ostaje uz njega tokom najtežeg doba i uz njenu pomoć uspevaju da završe film i puste ga u javnost. Pored ova dva Oskarovca, glumačkoj ekipi se pridružuju i zanosne Skarlet Johanson (Scarlett Johansson) koja igra Dženet Li (Janet Leigh) u spornoj sceni pod tušem, i Džesika Bil (Jessica Biel) u ulozi Vere Majls (Vera Miles), koja je potajno zaljubljena u Hičkoka. Nepotrebno je reći kako su se njih dve savršeno uklopile u koncept lepotica sa filmskog platna, u još jednom filmu koji će dići u nebesa njihove karijere.

Kontrovezna scena pod tušem Film nedelje: Hičkok

Kontroverzna scena pod tušem

Dužina ovoga filma je 98 minuta, i garantujemo da ćete uživati u svakoj sekundi, jer su glumci i tema toliko zanimljivi i privlačni, da vas jednostavno uvuku u radnju, i imate osećaj da ste deo celog šoua pod imenom“Filmska industrija”.

Izvori fotografija: moviemandan.com, mashable.com, thefocusedfilmographer.com, filmz.ru


Marko Vukićević – Kritičar, filantrop, vodi se Šekspirovim citatom “All world’s a stage, and all the men and women merely players. They have their exits and their entrances and one man in his time plays many parts. As you like.”.

Editors choice