Ako ste voleli prvi deo, “Tri metra iznad neba” (Tres metros sobre el cielo), sigurno će vas oduševiti i njegov nastavak, “Želim te” (Tengo ganas de ti). I bukvalno ne treba ništa više ni reći! “3MSC” nas je sve u potpunosti osvojio! Mnoge devojke su se pronašle u toj priči. Ako smem da kažem, ja prva! Na svaki tužan momenat u filmu mi smo plakale, kod napetih scena smo grickale nokte u neizvesnosti šta će se desiti, a svaki put kada su Ugo (Hugo) i Babi (Babi) bili na sedmom nebu, topile smo se. E pa, iste emocije su zagarantovane i pri gledanju drugog dela! Mada je i Mario Kasas (Mario Casas) sam po sebi dovoljan razlog… Da se ne lažemo!

slika 179 Film nedelje: Želim te

"Želim te"

Dakle, film “Želim te” snimljen je po istoimenoj knjizi Federika Moće (Federico Moccia), inače italijanskog pisca, tako da ovaj film postoji i u italijanskoj verziji, mada je po mom skromnom mišljenju, španska verzija znatno bolja.

O čemu se u njemu radi? Ako ste gledali prvi deo, upoznati ste sa pričom; ukratko: Ugo i Babi su se voleli, to je bila velika, strasna ljubav, koja se, nažalost, loše završila – raskidom. Babi je ostala sa drugim dečkom, a Ugo je otišao u Ameriku u želji da je zaboravi. Od njih je ostao jedino čuveni grafit “Tú y yo, tres metros sobre el cielo”.

slika 249 Film nedelje: Želim te

Nekada zajedno – Ugo i Babi

Nastavak govori o tome kako se Ugo vraća iz Amerike. I dalje nije zaboravio Babi, i dalje razmišlja o njoj. Vraća se kući gde ga sve podseća na nju, na njih. Viđa se sa starim društvom, svi su oduševljeni što se vratio, ali od nje ni traga ni glasa. Na kraju odlučuje da krene dalje. Očigledno da ni njoj više nije stalo…

Iako se, možda, dalo očekivati da će se Ugo i Babi sresti, pomiriti i sve što uz to ide, on ipak upoznaje drugu devojku, Đin (Gin) u koju se, verovali ili ne, zaljubljuje. Ponovo dobija veru u ljubav i napokon kreće dalje. Sa Đin se osećao sjajno, ta devojka nikada nije prestajala da ga iznenađuje i oduševljava. Bio je srećan. Posle dužeg vremena. Njoj je čak dao da vozi njegov motor, što inače nikome nije dozvoljavao. To je ljubav!

Đin je inače bila odavo zaljubljena u Uga, još od kada je on bio sa Babi. Bila je ljubomorna na nju i smatrala ju je za najveću glupaču na svetu kada je raskinula sa Ugom. A onaj grafit… Stalno je maštala kako ga on ispisuje baš za nju. Pratila ga je, znala je sve o njemu, čak je uspela da sazna i kada se vraća iz Amerike kako bi ga tajno posmatrala na aerodromu. Tada je bila presrećna! I rešila je da sprovede svoj plan – da ga upozna i smuva! Njihov prvi susret, upoznavanje, sve je bilo smišljeno. Bila je odlučna u nameri da uspe. Nije više bila mala, a kada joj Babi više nije predstavljala opasnost bila je sigurna da će ga osvojiti i da će je zavoleti kao što je nekada voleo Babi.

slika 336 Film nedelje: Želim te

Ugo i Đin

Vrhunac filma nastaje kada Ugo u teretani sreće svog starog prijatelja koji ga zove na zabavu gde će se svi zajedno ponovo okupiti. On se u trenutku premišlja, ali na kraju pristaje. Na zabavi sreće mnoge ljude koje nije video od kada se vratio iz Amerike, ali, sreće i nju – Babi. U gužvi ponovo čuje njen glas, njen smeh, emocije se ponovo bude. I ona je njega videla, malo su porazgovarali i već u sledećem trenutku – scena u kojoj se strasno ljube, isprepletene ruke i tela koja su toliko dugo žudela za tim trenutkom. Spavali su, a ona mu govori da se udaje. Šok! Iznenađenje! Neverica! U tom trenutku Ugo shvata kako to više nije ona Babi, njegova Babi. To je sada neka druga devojka koju on više ne voli. Takođe shvata i to da on sada voli Đin i da je grdno zeznuo stvar!

Zbog velikog kajanja i osećaja stida, Ugo priznaje Đin da ju je prevario sa Babi što ova nikako nije mogla da podnese. Bila je besna, raskinuli su i, na kraju, Ugo ostaje sam. Bez Babi. Bez Đin. I sada joj, kao što je ona to oduvek i maštala, poručuje “Tengo ganas de ti”.

I, zavese se spuštaju. Onako grubo, skicirano, to je suština filma. Naravno, ima tu još likova, događaja i preokreta, ali nije fora da sve otkrijemo! Nije to to dok se ne pogleda lepo, natenane i doživi svim čulima!

slika 429 Film nedelje: Želim te

Đin, Ugo i Babi u stvarnom životu

U svakom slučaju, topla preporuka za gledanje! Film je već doživeo ogroman uspeh u Španiji, a režiser ne krije da ima dosta materijala za snimanje još jednog dela. Ko zna, možda na kraju Ugo upozna i neku treću sa kojom će napokon biti srećan. Sve opcije su uključene… Ali polako… Videćemo…

A sad, pravac bioskop! I, uživajte!

Izvori fotografija: antena3.com, cinedor.es, periodistasenpotencia.es


Ivana Tomić – za sada je još uvek novinarka u pokušaju, ali bi volela da jednog dana ima uspešnu karijeru. Od kada je postala tetka, šali se da je postala i mudrija. Voli da provodi vreme sa svojom porodicom i kućnim ljubimcima, obožava “Mrak“ film, višnje i Džonija Depa, a posebno uživa da “šeta“ po živcima svojoj najboljoj drugarici Nedi.

Comments