Hot topics

Beauty SOS: Kako da suvu kožu učiniš blistavom – po ugledu na Beyoncé i Meghan Markle

#getmotivated: 6 načina da izađeš iz rutine i unaprediš svoj život

#beautytips: 5 razloga da koristiš micelarnu vodu + otkrij koja će najviše odgovarati tvojoj koži

Makeup trend koji ćemo obožavati u 2020.

Volite se još malo: Putovanje koje će vam spasiti vezu

Vodič za zimu u Sloveniji: Mesta koja treba da posetiš + iskustva koja treba da doživiš

Lifestyle trendovi za 2020.

High street komadi koje ćemo nositi u 2020.

Fashion&beauty trendovi objavljuju rat toksičnoj muškosti

Ključni komadi koje ove zime nose svi influenseri

Bred Pit (Brad Pitt ) se po četvrti put našao na listi nominacija za Oskara, ovaj put zbog svoje uloge u filmu “Formula uspeha” (Moneyball). Bred je počeo da se bavi glumom 1987. godine. Od tada se pojavio u 60 najrazličitijih uloga. Iako je glumio u brojnim komercijalnim hitovima poput “Ocean’s 11, 12, 13” (Oceans’ Eleven, Twelve, Thirteen) ili “Gospodin i gospođa Smit” (Mr. and Mrs. Smith), Bred se često odlučivao i za uloge poput one u filmu “Sneč” (Snatch). U ovom filmu on tumači šarmatnog, borbenog Roma, sa jednim od najuvrnutijih britanskih akcenata, koji je savršeno skinuo. Pogledajte koji su to još filmovi u kojima se možda najbolje zapaža njegov talenat.

“Intervju sa vampirom” (Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles; 1994)

Prva slika 11 Filmonedeljak: Brad Pitt

...a onda odgledate "Sagu Sumrak" (Twilight) i želudac vam se okrene

Lui (Louis), lik koga tumači Bred Pit, ostao je udovac izgubivši ženu na porođaju. Uništen i osakaćen ovim nemilim događajem, on gubi želju za životom. Tada ga pronalazi niko drugi do Tom Kruz (Tom Cruise), u ulozi vampira Lestata (Lestat), i nudi mu fantastičan izlaz iz učmalog života – bemrtnost noćnih bića, vampira. Hvala svemu što je spisateljica En Rajs (Anne Rice), koja je napisala “Vampirske hronike”, misterioznim putevima došla do zaključka da je Luiju bolje da se pati čitavu večnost nego još koju godinu. Da nije ovo uradila, mi bismo bili uskraćeni za sjajnu ulogu Breda Pita u jednom od najboljih filmova na temu vampira.

“Sedam godina na Tibetu” (Seven Years in Tibet; 1997)

Druga slika5 Filmonedeljak: Brad Pitt

Da život ne piše drame ostali bismo uskraćeni za neke briljantne filmove

Pit se našao u ulozi Austrijanca Hajnriha (Heinrich). Hajnrih je egoistični planinar, koji zarad kako svoje tako i austrijske slave i ponosa odlučuje da osvoji vrh Nanga Parbat. Usred njegovog pentranja izbija Drugi svetski rat i Hajnrih biva uhapšen. Bilo kako bilo, on uspeva da pobegne iz zatvora, uz pomoć Petera (Peter). Njih dvojica dolaze do svetog tibetskog grada Lasa. Dok se Peter zaljubljuje u mladu krojačicu, Hajnrih se sprijateljuje sa mladim Dalaj Lamom. Ako niste, ovaj film bi svakako trebalo da pogledate, iz više razloga. Prvo, Bred Pit je briljantno izneo ovu zahtevnu ulogu. Dalje, film je rađen po istinitoj priči te možete da se upoznate sa istorijskim prilikama na drugom kraju sveta, sa nama dalekom kulturom, njihovim učenjima i poimanjima sveta. Ovo je svakako film koji vas neće ostaviti ravnodušnim.

“Borilački klub” (Fight Club; 1999)

Treca slika3 Filmonedeljak: Brad Pitt

Insomnija + Edvard Norton + Bred Pit = Film za pamćenje

Ovaj film su mnogi uvrstili u omiljene, a Tajler Darden (Tyler Durden), koga tumači Bred Pit, ušao je u krug nezaboravnih filmskih likova! Ako ga još uvek niste gledali, šta čekate?! Edvard Norton (Edwar Norton), koji je eskpert za iznošenje poremećenih uloga, isfrustrirani je insomničar. Jednom prilikom upoznaje Tajlera koji će okrenuti njegov život naglavačke. Njih “dvojica” će osnovati klub borilačkih veština, koji će postepeno zadobijati sve ekstremnije forme. Ko je uvrnuti Tajler koji će iz korena promeniti život običnog prodavca i kako se Bred snašao u ovoj briljantnoj ulozi, možete saznati samo ako odgledate jedan od najinteresantnijih filmova s kraja prošlog veka.

“Neobični slučaj Bendžamina Batona” (The Curious Case of Benjamin Button; 2008)

cetvrta slika2 Filmonedeljak: Brad Pitt

...kada život krene naopačke, bukvalno

Bendžamin Baton je imao izuzetan život. Ne, on se nije rodio u Vijetnamu i od berača pirinča izrastao u predsednika Amerike koji je osvojio Mars. Baton se rodio u američkom gradiću. Majka mu je umrla na porođaju, otac ga je napustio. Bendžamin se rodio “izdeformisan”, doktori su ustanovili da će vrlo brzo umreti, jer su mu svi organi bili kao u straca od stotinu ljeta. Eto, šale niotkuda, Bendžamin se jeste rodio kao starac, a njegov život je tekao untraške. Rodio se star, umro je mlad. Bred Pit je glumio sve ovo između. I glumio je sjajno.

Prokletnici” (Inglorious Basterds; 2009)

peta slika1 Filmonedeljak: Brad Pitt

Tarantino je još jednom udružio hrpu ludaka i briljantnih glumaca i podario nam jedan od najboljih filmova 2009. godine

Ovaj film zaslužuje da mu se ispiše oda i to će biti učinjeno neki drugi put. Sada ćemo vam samo reći sledeće: skinite istog trenutka ovaj film i odgledajte ga! U okupiranu Francusku koju terorišu nacisti, Kventin Tarantino (Quentin Tarantino) je ubacio jednu od najboljih glumačkih postavki, ikada. Jednu od uloga dobio je i Bred Pit. Njemu je pripao izuzetno zanimljiv lik, Aldo, predvodnik jevrejske američke čete koja uzima osvetu u svoje ruke. Postoji jedan cilj – ubiti što više nacista. Svi glumci briljiraju, a Bred svakako nije zaostajao. Bićete oduševljeni nonšalantnošću, samouverenošću i akcentom Alda. Uživaćete u svakoj njegovoj replici, smejaćete se njegovim manirima i podržavaćete njegovu doslednost.


Tamara Biljman je individua čiji je život potraga. Potraga za savršenstvom koje se krije u umetnosti, jer jedino je umetnost zaista veća od života, zar ne? Samo ona može da zaustavi vreme. Ne podnosim nikakva ograničenja i stoga sam kao moto prisvojila rečenicu Tristana Care: ’’Jedini prihvatljivi sistem je taj da se sistematski ne sledi nijedan sistem.’’

Editors choice