Džoni Dep (Johnny Depp) je… Džoni Dep! Njega možete ili da volite ili da mrzite! A sigurno je više onih koji ga vole. Iako bi mnogim svojim obožavateljkama mogao da bude otac to ih ipak ne sprečava da i dalje lude za njim, vrište i maštaju o fatalnom susretu sa ovim isto tako fatalnim holivudskim glumcem.

Kad je reč o njegovom izgledu – mišljenja su podeljena. Nekima je baš sexy njegov fazon nevaljalog rokera, sa sve dugom kosom, bradicom, gomilom nakita, tetovaža i nitni. Drugi se, pak, gnušaju njegovih nalakiranih noktiju… Ali, kao što rekoh, Džoni je Džoni, njemu je sve dozvoljeno!

Ono što se svakako ne može osporiti i negtivno komentarisati je njegov ogroman glumački talenat. Harizma, kreativnost i pozitivna energija kojom zrači svakim pojavljivanjem na bioskopskom platnu ili na malim ekranima nas je sve osvojila i navela da mislimo kako se takav glumac, bukvalno, jednom rađa! O tome svedoči i podatak da će Džoni ove godine biti upisan u Ginisovu knjigu rekorda kao najplaćeniji glumac svih vremena!

Njegova filmografija je izuzetno bogata zbog čega je i teško izdvojiti filmove u kojima je bio najbolji, ali evo pet onih koji su naši apsolutni favoriti:

“Strava u ulici Brestova” (A Nightmare on Elm Street, 1984)

U ovom klasičnom hororu osamdesetih, Džonija smo prvi put upoznali kao simpatičnog tinejdžera koji se sa svojim prijateljima bori protiv ubice Fredija Krugera (Freddy Krueger) koji ih proganja u snovima. Dokaz da nam je odmah prirastao za srce je to da smo se jako plašili za njegov život i držali fige da ne bude jedan od nastradalih.

slika 128 Filmonedeljak: Johnny Depp

Zar nije bio cakan?

“Deveta kapija” (The Ninth Gate, 1999)

Džoni tumači ulogu Dina Korsoa (Din Corso) koji sakuplja retke knjige za bogate kolekcionare. Tokom svog posla susreće se sa raznim čudnim ljudima za koje ne zna da li mu žele dobro ili loše. Inače, ovaj film je delo Romana Polanskog (Roman Polanski) koji je poznat po svojim napetim pričama, a u ovu su još dodati i demoni, đavoli, nečastive sile i mnoge mračne tajne koje glavni junak treba da razreši.

slika 221 Filmonedeljak: Johnny Depp

Glumeći u ovom trileru, Džoni je samo potvrdio svoj veliki talenat

“Beli prah” (Blow, 2001)

Sniman po istinitom događaju, film prikazuje fantastičan život Džordža Janga (George Jung) o kome drugi mogu samo da maštaju. Žurke, opijanja, droga i mnogo žena samo su neki od njegovih elemenata. Kako je običan dečko iz susedstva za kratko vreme postao desna ruka Pabla Eskobara (Pablo Escobar) i jedan od najpoznatijih narko dilera, saznaćete u ovom izvanrednom filmu.

slika 318 Filmonedeljak: Johnny Depp

Ne propustite!

“Pirati sa Kariba” (Pirates of Caribbean, 2003, 2006, 2007, 2011)

Svakako uloga njegovog života, uloga koja ga je najviše proslavila i postala njegov zaštitni znak. Otkačeni i šarmantni kapetan Džek Sperou (Jack Sprrow). Generalno, ovakvi likovi savršeno pristaju Džoniju jer ističu njegovu pozitivnost, kreativnost i harizmu koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim!

slika 415 Filmonedeljak: Johnny Depp

Kapetan Džek Sperou je postao zaštitni znak našeg ljubljenog Džonija Depa

“Turista” (The Tourist, 2010)

Jedno od novijih ostvarenja koje je našeg omiljenog glumca spojilo sa prelepom Anđelinom (Angelina Jolie) za koju se čak pisalo da je uzrok raskida Džonija i Vanese (Vanessa Paradis). Kada je reč o samom filmu, radi se o zanimljivoj akciji koja spaja ljubav i nimalo naivne intrige i opasnosti. Obavezno pogledajte ovaj film, dopašće vam se!

slika 515 Filmonedeljak: Johnny Depp

U ovom filmu Džoni ima nešto ozbiljniju ulogu. Ipak, odlično se snašao!

Izvori fotografija: thestyleking.com, tumblr.com, toutlecine.com, fanpop.com, film-intel.com

Prethodne tekstove iz serijala “Filmonedeljak” možete pročitati ovde.


Ivana Tomić – za sada je još uvek novinarka u pokušaju, ali bi volela da jednog dana ima uspešnu karijeru. Od kada je postala tetka, šali se da je postala i mudrija. Voli da provodi vreme sa svojom porodicom i kućnim ljubimcima, obožava “Mrak“ film, višnje i Džonija Depa, a posebno uživa da “šeta“ po živcima svojoj najboljoj drugarici Nedi.

 

Comments