Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

U prethodnim člancima ove rubrike predstavljali smo “starosedeoce” Holivuda, poput Rasela Kroua (Russell Crowe), Toma Henksa (Tom Hanks), Džonija Depa (Johnny Depp) i mnogih drugih, međutim ovaj put vam predstavljamo momka kojeg svi kritičari hvale kao budućnost Holivuda. Reč je Loganu Lermanu (Logan Lerman).

Logan ima nepunu dvadesetjednu godinu, a već je osvojio pregršt nagrada za svoje uloge, glumeći uz neke od najvećih imena u filmskoj industriji poput Mela Gibsona (Mel Gibson), Eštona Kučera (Ashton Kutcher), Džima Kerija (Jim Carrey), a u ovom članku ćemo za vas izdvojiti pet filmova u kojima se za sada najbolje pokazao.

“Prednosti odbačenih” (The Perks of Being a Wallflower, 2012)

Logan Lerman igra ulogu Čarlija (Charile), izuzetno stidljivog srednjoškolskog brucoša sa burnim detinjstvom. Čarli ima problema sa sticanjem prijatelja, sve dok se jedan dan ne odvaži i sprijatelji sa dva maturanta Sem i Patrikom koje igraju beskrajno šarmantna Ema Votson (Emma Watson) i Ezra Miler (Ezra Miller), nakon čega počinje nezaboravna godina u njegovom životu.

slika121 Filmonedeljak: Logan Lerman

Logan kao stidljivi srednjoškolac u fenomenalnoj drami o prijateljstvu

“Tri musketara” (The Three Musketeers, 2011)

U ovom izmenjenom rimejku popularne priče o tri hrabra musketara, Logan dobija ulogu najvećeg od svih. On tumači ulogu mladog Dartanjana (D’Artagnan), koji odlazi u Pariz kako bi se pridružio elitnoj gardi musketara. Nakon što je otkrio da oni više ne postoje, upoznaje se sa Atosom (Athos), Portosom (Porthos) i Aramisom koji ga uzimaju pod svoje. U ovom filmu Lerman nastavlja saradnju sa velikim imenima poput Orlanda Bluma (Orlando Bloom), Mile Jovović (Mila Jovovich), Luka Evansa (Luke Evans) i Metjua Mekfejdena (Matthew Macfadyen).

slika 254 Filmonedeljak: Logan Lerman

Tri musketara i Lerman kao Dartanjan

“Persi Džekson i Olimpijci: Kradljivac munje” (Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief, 2010)

Persi Džekson i Olimpijci je naučno-fantastični film u kome Logan tumači ulogu Persija, sina grčkog boga mora Posejdona koga Zevs optužuje da je ukrao svete munje od njega, i da ukoliko ih ne vrati do sledećeg pomračenja sunca, započeće rat između bogova na Olimpu. Koliko je uzbudljiv ovaj film govori činjenica da je skoro celu godinu proveo na drugom mestu najgledanijih filmova u bioskopima. U toku je snimanje nastavka ove avanture čija je premijera zakazana za avgust 2013. godine.

slika 341 Filmonedeljak: Logan Lerman

Logan kao sin boga Posejdona

“3:10 za Jumu” (3:10 to Yuma, 2007)

U ovom vesternu sa Raselom Krouom i Kristijanom Bejlom (Christian Bale) o konstantnoj borbi između dobra i zla u čoveku, Logan igra ulogu sina šerifa (Bejl), koji treba da isporuči zloglasnog bandita (Kroua) u zatvor u Jumi. Logan se krišom priključuje šerifovoj povorci, koja upada u probleme kada banditova ekipa pokuša da ga oslobodi.

slika 433 Filmonedeljak: Logan Lerman

Lerman kao kauboj u napetom vesternu

“Zvuk sove” (Hoot, 2006)

“Zvuk sove” je porodična komedija u kojoj tri prijatelja pokušavaju da spasu stanište ugrožene sive sove, koje se nalazi na planiranom gradilištu za novu palačinkarnicu u gradu. Iako film nije dobio baš najbolje kritike, Logan Lerman je odradio sjajan posao i osvojio nagradu za najboljeg mladog glumca.

Kao što vidite nesporno je reč o sjajnom glumcu od koga možemo da očekujemo velike stvari u narednim projektima, i koji se sa pravom zove “budućnost Holivuda”. S uzbuđenjem očekujemo nove filmove ovoga momka, jer nam garantuju dobar provod i nove avanture.

hoot 4 Filmonedeljak: Logan Lerman

Logan kao spasilac zaštićenih vrsta

Izvori fotografija: forum.hr, bandes-annonces.com, imdb.com, themovieuniverse.wordpress.com, moviepostershop.com, savethemanatee.org

Prethodne tekstove iz serijala “Filmonedeljak” možete pročitati ovde.


Marko Vukićević – Kritičar, filantrop, vodi se Šekspirovim citatom “All world’s a stage, and all the men and women merely players. They have their exits and their entrances and one man in his time plays many parts. As you like.”.

Editors choice