Ana de Armas je na korak od toga da postane jedna od najslavnijih glumica generacije. Od glume u opasnim akcionim filmovima do uloge Norme Jean, tj. Marilyn Monroe, ova mlada zvezda evoluira u jednu od najboljih holivudskih glumica.

Filmovi Ane de Armas – počeci

Španska i kubanska glumica Ana de Armas rođena je 1988. godine, a svoju karijeru započela je na Kubi, gde je imala glavnu ulogu u romantičnoj drami Una rosa de Francia (2006). Sa 18 godina se preselila u Madrid, Španiju, gde je glumila u popularnoj drami El internado u toku šest sezona, od 2007. do 2010. godine. Glumica je stekla slavno ime u latino filmskoj zajednici.

Nakon preseljenja u SAD, njena karijera u Holivudu je brzo krenula uzlaznom putanjom. Selidbom u Los Anđeles je dobijala brojne uloge u kojima je glumila na engleskom jeziku, kao što je triler film Knock Knock (2015) i krimi-komedija War Dogs (2016). Isto tako, imala je sporednu ulogu u sportskom biografskom filmu Hands of Stone (2016).

Pročitajte i ovo: Ovo je 10 najboljih psiholoških trilera svih vremena

Ovo su pojedini od najboljih filmova Ane de Armas:

Blade Runner 2049

Blade Runner 2049 je nastavak naučno-fantastičnog filma Blade Runner iz 1982. U adaptaciji iz 2017, De Armas igra futuristički hologram po imenu Joi. Policajac K, kog igra Ryan Gosling, upoznaje Joi na svom putu i ​​njih dvoje postaju saputnici. Ova uloga joj je pomogla da postane primetna u javnosti.

Knives Out

Knives Out je bio de Armasin “probojni” film. Govori o disfunkcionalnoj porodici koja se bori za bogatstvo svog pokojnog oca, Harlana Thrombeya. Ana de Armas igra Martu Cabreru, Thrombeyevu medicinsku sestru. Na kraju, spoiler alert: De Armasin lik je taj koji je tajno nasledio bogatstvo. Uloga 34-godišnjakinje u filmu Knives Out učvrstila ju je kao glumicu na koju treba obratiti pažnju.

The Night Clerk

U pitanju je zastrašujuća misterija sa ubistvom, sa Anom de Armas na čelu. Noćni službenik motela sa Aspergerovim sindromom svedoči ubistvu uz pomoć kamere koju je sakrio u hotelu. Kasnije u filmu upoznaje Andreu Rivieru, koju igra De Armas, i ona mu se dopada. Uz njenu pomoć njih dvoje pokušavaju da reše ubistvo u motelu.

No Time to Die

De Armas je 2021. godine preuzela ulogu Bondove devojke u No Time to Die. To je bio poslednji film o Bondu sa Danielom Craigom u glavnoj ulozi. Ona je glumila Palomu, kubansku CIA operatiku obučenu da ubija.

Deep Water

Film Deep Water prati priču o duboko problematičnom bračnom paru. U ovom psihološkom trileru, iako u sukobu, likovi Bena Afflecka i De Armasove pokušavaju da održe svoju vezu. Film im je čak doneo i romantičnu vezu van ekrana. Međutim, raskinuli su nakon skoro godinu dana zabavljanja.

The Grey Man

U ovom filmu ispunjenom velikim imenima Holivuda, De Armas tumači Dani Mirandu, CIA agentkinju koja radi zajedno sa Courtom Gentryjem, kog igra Ryan Gosling. Tokom celog filma, ovaj duo pokušava da pobegne od opasnog ubice po imenu Lloyd Hanson, kog tumači zvezda MCU franšize – Chris Evans. Ovo je glumičin drugi put da glumi zajedno sa Goslingom i Evansom.

Blonde

Naravno, ne možemo da ne pomenemo Blonde, koji je proslavio kubansku glumicu. Ako ga niste pogledali do sada, toplo preporučujemo da to uradite, a ako imate Netflix, onda još bolje, jer ga možete gledati u visokoj rezoluciji.

Kao što ste verovatno čuli, Blonde je priča o usponima i padovima Monroeine karijere i privatnog života, a glumica toliko liči (barem nama) na originalnu Marilyn Monroe, da je sa maskom gotovo neprepoznatljiva.

Pročitajte i ovo: Ana de Armas se transformisala u Marilyn Monroe u trejleru za film “Blonde”

Naslovna fotografija: instagram.com/ana_d_armas

Nenad Grubanoski

Comments