Autor Nikolas Sparks poznat je po svojim divnim ljubavnim pričama koje je predstavio u svojim knjigama a kasnije i u filmovima čija se gledanost broji u milionima.

Ono što je postalo prepoznatljivo u njegovim filmovima jesu scene ljubavi i čežnje i poljubaca na kiši. Najnoviji film “Izbor” baziran je na još jednom njegovom romanu i uskoro će biti prikazan i u bioskopima. Ali ono što je zanimljivo kada su ovi romantični filmovi u pitanju jeste to što se mišljenje publike i kritika filma često ne poklapaju ali na kraju krajeva šta nas briga šta kritika kaže kada nakon odgledanog filma mi sami stvaramo naš lični osećaj i danima nakon toga ne možemo da prestanemo da razmišljamo o događajima glavnih junaka. To je zapravo ono što je najvažnije, taj utisak koji film ostavi na nas.

Poruka u boci Filmovi Nikolasa Sparksa kojima se RADO vraćate

Filmovi Nikolasa Sparksa obiluju romantičnim scenama ali teškim životnim pričama, koje se često ne završe onako kako mi očekujemo. Splet srećnih i tužnih okolnosti je ono što ove priče čini jakim i popularnimk među gledaocima. Postoje oni koji ostave tako jak utisak da vas “tera” da pogledate ponovo i pokušate da dublje razumete priču.

Neki od njih našli su se i na našoj listi.

“The Notebook” (Beležnica, 2004)

Nemoguće je ovaj film ne staviti na prvo mesto! Postoji li bilo koja romantičnija scena od one kada Rajan Gosling kisne i izjavljuje ljubav jednako pokisloj Rejčel Mekadams. Glumačka postavka ovog megapopularnog filma iz 2004. godine ostala je upamćena kao jedna od najbljih u poslednjih deset godina. Životna priča dvoje mladih ljudi koji se bore za svoju ljubav i sve nedaće kroz prolaze zaista su svakoj ženi izazvel suze na obrazima. A verujemo i muškarcima, samo se dobro kriju.

“A Walk To Remember” (Šetnja za pamćenje, 2002)

U početku pomislite kako je ovo još jedna tipična tinejdžerska priča, ali kasnije tokom filma shvatite svu težinu ljubavi dve mlade osobe kojima je život pripremio značajne preokrete a da sami nisu bili ni svesni šta im se dešava. Jedan od filmova koji ćete sigurno poželeti da pogledate ponovo.

“Message in a Bottle” (Poruka u boci, 1999)

Prvi roman Nikolasa Sparksa po kojem je snimljen i prvi film postavio je visoke standarde kada je isprepletenost ljubavi, romantike, suza i tragedije u pitanju. Kada novinarka Tereza igrom slučaja pronalazi poruku u boci ni ne sluti kako će joj ta dirljiva poruka promeniti život. Podstaknuta emotivnošću nepoznatog muškarca polazi u potragu za njim. Film koji se pamti i ostavlja jak utisak na svakog gledaoca nalazi se na listi omiljenih kod mnogih.

Comments