Bilo da želite da otkrijete neku novu kulturu i daleke predele, ili samo da dobijete neodoljivu travel inspiraciju, sigurni smo da ćete vas sledeći filmovi o putovanjima oduševiti!

Kako to obično biva – u novembru mesecu se obavezno ušuškamo u svoje tople i debele prekrivače i uživamo u najboljim filmskim ostvarenjima. I dok se temperatura postepeno spušta kao nuli, čini se da nam nikada nije više bilo potrebno da odlutamo u neke daleke prostore, zemlje koje nismo nikada posetili ili već dugo vremena maštamo o tome.

Najbolji filmovi o putovanjima

Crazy Rich Asians (2018)

Crazy Rich Asians je film koji je uspeo da pomeri rasne granice u Holivudu. Prvo, zato što okuplja većinu azijatskih glumaca, a zatim i svojim uticajem na modu, hranu, raskošan način života. U ovoj sjajnoj romantičnoj komediji, upoznaćete Nicka Younga, koji će morati da prođe kroz brojne izazovne situacije kada njegova devojka Rachel sazna da je on najbogatiji čovek u Aziji. I dok nam Crazy Rich Asians pruža pravo uživanje u estetski privlačnim scenama, sigurno će vas inspirisati da odmah bukirate kartu do Singapura.

The Holiday (2016)

The Holiday se već godinama nalazi na listi najpopularnijih filmova za travel inspiraciju, posebno tokom zimskih praznika. To nas i ne čudi, jer u ovoj romantičnoj komediji prelepa glumica Cameron Diaz putuje u Englesku, u zabačeno mestašce koje je stvoreno za pronalaženje mira! Ona otkriva sebe, ali i sreće ljubav svog života. Upravo ovaj film će vas pokrenuti da organizujete putovanje i doživite neka nova iskustva.

Top And Wedding (2019)

Lauren i Ned su srećni i zaljubljeni par, koji uskoro planira venčanje. Međutim, jedan događaj potpuno menja njihovo planove. Laurenina majka neočekivano odlazi na udaljeno ostrvo u Australiji. I dok buduća mlada čini sve da je pronađe, da pomiri svoje roditelje i organizuje venčanje, imamo priliku da vidimo prelepe pejzaže, sa divljom prirodom, koji nas inspirišu da otputujemo u ovu fascinantnu zemlju.

Hunt for the Wilder People (2016)

U ovoj šarmantnoj, emotivnoj drami Taike Waititija, mladi, razdragani dečak Riki (Julian Dennison) nakon smrti majke iz hraniteljske porodice biva prinuđen da ostane sam sa svojim mrzovoljnim ocem Hektorom (Sam Neill). Oni zajedno kreću u potragu na ljude i vode nas kroz avanturu i divlje predele Novog Zelanda.

Tracks (2015)

U ovoj filmskoj adaptaciji memoara, Mia Wasikowska glumi Robyn Davidson, ženu koja je provela devet meseci u pustinji Zapadne Australije. Društvo su joj pravile kamile, pomoću kojih se kretala, kao i njen veran pas, sve dok se nije pojavio izvesni fotograf. Tracks je sjajan film za buđenje inspiracije, posebno za solo putnike koji čeznu za avanturom.

In Bridges (2008)

In Bridges prikazuje sve čari belgijskog grada Briža kroz objektiv dvojice irskih ubica, Ray (Collin Farrell) i Ken (Brendan Gleeson) koji se kriju u ovoj neobičnoj turističkoj destinaciji. I dok Ray ne voli grad, Ken istražuje sve lepote Bridges, kreće se kroz glavne atrakcije i uživa u arhitekturi, a posebno, u kultnim pabovima.

The Best Exotic Marigold Hotel (2011)

Grupa starijih britanskih turista je otputovala u Jairpur kako bi odsela u luksuznom staračkom domu za penzionere. Međutim, njihove sudbine bivaju isprepletane u momentu kada se suočavaju sa saznanjem da njihov dom nije ni blizu onoga što su očekivali i u šta su uložili novac.

Film uliva osećaj nade i optimizma, podstičući gledaoce da gledaju na život malo drugačije, dok istovremeno prikazuje često zanemarene delove Indije.

Under the Tuscan Sun (2003)

Nakon razvoda, 35-godišnja Frances Mayes počinje da menja svoj život. Ona se odlučuje za kupovinu stare, oronule kuću u Toskani, nadajući se da će joj ovo prelepo italijansko mestašce doneti istinsku sreću. I zaista, njen život vrlo brzo postaje bogatiji za nova prijateljstva, prelepe intimne večere na otvorenom, ali i ljubav.

The Darjeeling Limited (2007)

Owen Wilson, Jason Schwartzman i Adrien Brody glume trojicu braće koji se nadaju da će doživeti duhovno prosvetljenje tokom vožnje vozom kroz Indiju.

Neobičan, prijatan i pomalo emotivan, film Wesa Andersona je odličan za sve ljubitelje romantične drame Eat, Pray, Love ili za one koji su spremni za samooktrivanje.

The Secret Life of Walter Mitty (2013)

Ben Stiller glumi Walttera Mittya, čoveka koji ima sasvim običan život, ali svoje avanture, romanse i heroizam proživljava kroz sanjarenja.  Kroz duhovitu priču sanjara koji ostvaruje svoje najluđe putničke fantazije, imamo uvid u najneverovatnije scene – od Greenlanda do Himalayas. 

Pročitajte i ovo: 6 dokumentaraca koje treba da pogledate do kraja godine

Naslovna fotografija: Youtube.com/InstreamFactory

Kristina Page

Comments