Daisy Jones & The Six (Dejzi Džons i šestorka) važi za jedan od najzaraznijih romana koje ćete pročitati. Ova priča besprekorno spaja atmosferski ambijent sedamdesetih sa komplikovanim likovima i njihovim manama i vrlinama. Mnogi fanovi knjige su, čim su saznali za ovaj Amazon Prime serijal, pojurili na binge-watch party. Interesantno je da je seriju producirala Reese Witherspoon, a ako vam se dopala, preporučujemo vam filmove slične tematike koji će vam se zasigurno svideti!

Rocketman

Rocketman opisuje slavni uspon Eltona Johna kao jednog od najistaknutijih britanskih pevača, pijanista i kompozitora. Taron Egerton tumači Johna u trenutku saradnje sa kantautorom Bernijem Taupinom na stvaranju uzbudljivih i srceparajućih muzičkih dela. Film takođe govori o tome šta znači biti gej muzičar u Britaniji 1970-ih, dok se bori sa sve većom popularnošću, alkoholizmom i drugim iskušenjima koja dolaze u paketu sa životnim stilom pop zvezde. Uz pojedine najveće hitove i propratne scene o njegovom životu, uživaćete u novim saznanjima o jednom od najvećih imena pop kulture.

Bohemian Rhapsody

Ako vam se u Daisy Jones & The Six dopao uvid u unutrašnju borbu muzičara, onda će biografski film o Freddiju Mercuryju iz grupe Queen biti pun pogodak. Prateći skromno poreklo benda i uspon do slave, film prati Mercuryja, kojeg je Rami Malek fantastično portretisao, dok otkriva svoj glas i seksualnost sedamdesetih i osmadesetih. Uz nekoliko nezaboravnih pesama uz koje uporedo možete da pevate, film prepliće scene iskrenih sekvenci i planetarnih trijumfa.

Pročitajte i ovo: Daisy Jones & The Six: Naši utisci ekranizacije popularne knjige

A Star is Born

Zasnovan na istoimenoj srceparajućoj priči iz 1976. godine, film sa Bradleyjem Cooperom i Lady Gagom u glavnim ulogama je jednako dirljiv i lep. Kad uspešan muzičar, Jackson Maine, otkrije pevačicu Ally, koja se muči na početku svoje karijere – život joj se zauvek menja. Od prvog trenutka poznanstva, između njih buja neverovatna hemija. Ipak, Ally ubrzo saznaje da Jacksonov rokerski stil života nije tako glamurozan kako izgleda na površini. Rastrzana, Ally pokušava da shvati da li zaista može da voli muškarca koji je sam sebi najveći neprijatelj.

Fleetwood Mac: Unbroken Chain

Prikladno je gledati dokumentarac o samom bendu koji je inspirisao originalni roman Daisy Jones & The Six, zar ne? Književnica Taylor Jenkins Reid je iskoristila hemiju između vokala grupe Fleetwood Maca, Stevie Nicks i Lindseya Buckinghama kao osnovu za napetost između Daisy Jones i Billyja Dunnea i, ako pogledate dokumentarac, definitivno ćete prepoznati paralelu. Film prati uspone i padove grupe Fleetwood Mac na putu ustoličenja kao jedne od najistaknutijih grupa u svetu rokenrola.

Almost Famous

Kao film koji je Kate Hudson smestio u žižu javnosti (bila je nominovana za Oskara za ovu ulogu), ova priča o sazrevanju je odličan film koji možete da uključite kad žudite za kvalitetnom dramom. Kad mladi William odluči da postane rok novinar, dobija priliku da intervjuiše popularni bend Stillwater, predvođen šarmantnim Russelom i Jeffom. Fasciniran tenzijom u bendu, William se ubrzo integriše u grupu, pomažući u njihovim ludorijama i žrtvujući sopstveni novinarski integritet.

High Fidelity

Za obožavaoce koji žele nešto opušteniji sadržaj u svetu muzike, obavezno pogledajte High Fidelity. Kada Rob, vlasnik prodavnice ploča, odluči da nastavi da prodaje vinile (što je zastarela ideja), nailazi na niz izazova, naročito nakon raskida sa Laurom. Dok razmišlja o bivšim vezama i nastavku potrage za ljubavlju, Rob shvata da možda nije tako zreo kao što je mislio da jeste.

Ovo su samo pojedini filmovi poput Daisy Jones & The Six, a koje smo izdvojili kao naše favorite. Ukoliko još niste pogledali seriju, a našli ste se na ovoj listi, definitivno to učinite, a odmah nakon toga organizujte watch-party sa prijateljima i uživajte u prvom gledanju (ili ponovnom) ovih već klasičnih muzičkih filmova!

Pročitajte i ovo: Važni filmovi koje bi svaka žena trebalo da pogleda

Naslovna fotografija: instagram.com/daisyjonesandthesix

Nenad Grubanoski

Comments