Ako vas od sledećeg odmora još uvek dele nedelje, a očajnički vam je potrebno malo sunca, mora i koktela, filmovi sa radnjom na plaži vas mogu zabaviti, barem na nekoliko sati!

Bez obzira na to da li volite žurke do izlaska sunca na Ibici ili odlazak u luksuzno odmaralište u Turskoj, možete da živite kroz likove ovih primorskih filmova. Od romantičnih komedija Jennifer Aniston do ranih uloga Leonarda DiCaprija, ova ostvarenja krase luksuzne lokacije i idilična ostrva.

Filmovi sa radnjom na plaži – idealni dok čekate letovanje

Mamma Mia! (2008)

Ovaj radosni mjuzikl sa hitovima grupe ABBA snimljen je na zadivljujućem ostrvu Skopelos u Grčkoj. Radnja prati Sophie (Amanda Seyfried), koja želi da sazna ko joj je pravi otac, pa poziva trojicu “osumnjičenih” na svoje venčanje, a njena mama, koju igra Meryl Streep, nije zadovoljna. Nastaje urnebes, a Streep je u jednoj od najzabavnijih uloga svoje karijere.

The Beach (2000)

Kultni film prati Richarda (Leonardo DiCaprio), američkog putnika koji dobija mapu do destinacije koje se opisuje kao spokojni raj. Međutim, njegova potraga je poremećena čudnim i neočekivanim događajima. Snimljen na tajlandskom ostrvu Ko Phi Phi Le, film obećava zanosne pejzaže, uprkos radnji koja je prepuna burnih preokreta.

Influencer (2022)

Ovaj manje poznati film je priča o Madison (Emily Tennant), popularnoj influenserki koja je na usamljenom putu bez ikakvih događaja na Tajlandu, uprkos onome što je rekla svojim pratiocima na Instagramu. Dok razmišlja o tome kako je njen dečko otkazao putovanje, upoznaje CW (Cassandra Naud) neustrašivu i zagonetnu putnicu koja joj predlaže da je odvede na neke od lokacija koje su najlepše za Instagram. Priča dobija drugačiji obrt kad je CW odvede na iznenađujuću lokaciju – napušteno ostrvo.

Just Go With It (2011)

Pre nego što su se zajedno pojavili u Netflix filmovu Murder Mistery, Jennifer Aniston i Adam Sandler sarađivali su na Just Go With It. Da bi prikrio još jednu laž, Danny (Sadler) kaže svojoj devojci da se razvodi od Devlin (Aniston), sa kojom ima dvoje dece (takođe laž). Cela porodica odlazi na Havaje, gde dolazi do novih budalaština, a i Nicole Kidman se pojavljuje.

Six Days, Seven Nights (1998)

Tokom odmora sa svojim dečkom, Robin (Anne Heche) doživljava avionsku nesreću sa pilotom Quinnom (Harrison Ford). Par se nađe nasukan na ostrvu usred okeana, gde moraju da nauče da zajedno sarađuju ako žele da prežive. Očaravajuće plaže i impresivni pejzaži prate uzbudljivu radnju.

Jaws (1975)

Ako vam je pomisao na sunčanje satima na mirnoj plaži dosadna, onda je klasični film Stevena Spielberga protivotrov. Kad velika bela ajkula počne da napada posetioce plaže, šef policije (Roy Schneider) udružuje se sa lovcem na ajkule da bi zaustavio pokolj. Sunce, pesak, more i prizori koji će vas naterati da iskočite iz kože.

The Big Blue (1988)

Reditelj Luc Besson je poznat po svojoj maštovitoj vizuelnoj tehnici i akcionim sekvencama koje oduzimaju dah. Kao jedan od najlepših filmova ikad snimljenih prema mišljenju brojnih kritičara, The Big Blue sadrži zadivljujuće podvodne fotografije i prizore na lokacijama u francuskom Antibu, grčkim ostrvima, Peruu i Taormini na Siciliji. Priča o dva prijatelja koja se čitavog života takmiče u ronjenju je, sama po sebi, emotivno intenzivna.

Something’s Gotta Give (2003)

Ormar Diane Keaton u klasičnoj romantičnoj komediji Nancy Meyers inspirisao je coastal grandmother modni trend, a lako je videti zašto. Zapanjujući prizori Hemptona nateraće vas da sanjate o sopstvenom letnjem odmoru, a Kianu Reeves u ulozi zgodnog doktora može izlečiti gotovo sve.

Pročitajte i ovo: Zabranjeno voće Netflixa: Najkontroverzniji filmovi koji su pokrenuli lavinu komentara

Naslovna fotografija: instagram.com/mammamiamovie

Božica Luković

Comments