Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

1/2

“Memories light the corners of my mind. Misty water-colored memories of the way we were”. Ako si nastavila da pevaš i već imaš melodiju u glavi, ako si se naježeli i pomalo raznežila, onda sigurno znaš o kojem fimu je reč.

Postoje tako neke devojke koje veruju u večnu ljubav, u osećaje, nežnost, neprolaznost, večnost, lepotu jednostavnosti, koje su nostalgične prema prošlosti, koje žude za vintage momentima. Te devojke i dalje uživaju u filmskim klasicima i znaju da retko koji noviji film će u njima izazvati emociju, kakvu izazivaju filmovi koji su se nekada pravili. 

Ovo su klasici zbog kojih treba da ostaviš sve što sada radiš i da sedneš i sve redom ih pogledaš. Ovo su filmski klasici u kojima će svaki deo tebe uživati:

The way we were 

Krenućemo od onog filma čijim smo notama i započeli ovaj tekst. The way we were – film koji treba da gledate na godišnjem nivou bar jednom. Ovo je film koji će vam staviti osmeh na lice, ali i koji će vas rasplakati kao malo dete. Ovo je priča o ljubavi, različitim pogledima na svet u svakom pogledu. Iako ga gledamo sa ogromne vremenske distance, ono što oduševljava kod ovog filma jeste to što možemo da se poistovetimo. Sve smo prolazile kroz to, makar jednom u životu ili još uvek prolazimo. To su oni momenti kada se apsolutno razlikujemo od našeg partnera, ali nam niti ljubavi i strasti ne daju da se razdvojimo! Mnogi smatraju da je ovo jedan od najromantičnijih filmova svih vremena. 

Casablanca

I dalje važi za najbolji svih vremena i eto razloga da ga opet pogledaš iz druge perspektive ili da ga možda po prvi put pogledaš! Gledajući brojne recenzije o ovom filmu, na internetu možete naići samo na pohvale. Od toga da je ovo definitivno bio film ispred svog vremena, do svakog segmenta filma, preko glumaca, dijaloga, rečenica, pa sve do svake scene koja je izvedena maestralno. Mnoge scene iz ovog filma izučavaju se na filmskim institutima, što samo potvrđuje veličinu i značaj ovog filma.

Čarobnjak iz Oza 

Ovaj naučno-fantastični film iz 1939. godine je nešto što definitivno moraš da pogledaš, ako nisi, a ako jesi, onda naravno još jednom! Avanture jedne devojčice po imenu Doroti sasvim će vam prijati u ovim vremenima. Ona između ostalog želi da ode iza duge, sve devojčice maštaju o nemogućim stvarima. Vreme je da ovaj film shvatite na drugi način, vaš način. Ovaj film se smatra jednim od najuitiacjinijh svih vremena. 

Singin’ in the rain 

Zlatno doba Holivuda. Mjuzikl sa bezbroj melodija, koje će vas oraspoložiti. Film opisuje momenat prelaska sa nemih filmova na filmove sa zvukom. Osetićete i sami radost i euforiju gledajući i slušajući ovaj film.

Editors choice